Auteurs Vriendenboek: Gena Showalter

Ik vind het steeds zo leuk wanneer een auteur bereid is om de vragen van het Auteurs Vriendenboek te beantwoorden. Voor deze editie mocht ik mijn vragenlijstje voorschotelen aan de Amerikaanse schrijfster van ondermeer de Lords of the Underworld-serie, de Alice in Zombieland-reeks en Eerste leven …

Deze week wordt Gena Showalter in de spotlight geplaatst en dat komt meteen goed uit voor de mensen die net als ik niet naar YALfest konden gaan maar de schrijfster wel wat beter willen leren kennen.

Naam:
Gena Showalter

Leeftijd:
42

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik hou van lezen, van het spelen met mijn honden en soms van het bingewatchen van mijn favoriete series (iZombie, New Girl, The Blacklist, Outlander en The 100 om er enkele te noemen).

Favoriete eten:
Dit antwoord verandert de hele tijd, maar vandaag heb ik ontzettend veel zin in een vidée-pasteitje met saus. (Zwartraafje: ik denk alleszins dat je ‘biscuits and gravy’ daar nog het meeste mee kan vergelijken – maar ben er niet helemaal zeker van.) De versie met voldoende boter en room om een hartaanval te veroorzaken en rul gebakken gehakt. Of spek. Of spek én rul gebakken gehakt.

Je lievelingskleur:
Blauw in al zijn verschillende tinten.

Verzamel je (naast boeken) nog iets?
Ik verzamel cupcake-spulletjes (kaarsen, magneten, legging met cupcake-print), zo’n beetje alles dat hond-gerelateerd is én antiek. Mocht ik een antiek hondenbeeldje met cupcakes vinden, dan zou ik super gelukkig zijn. (Zwartraafje: jammer dat ik niet op YALfest geraak anders had ik haar gelukkig kunnen maken met cupcake-spulletjes)

Wat was het eerste boek dat je voor jezelf kocht? Heb je het nog steeds?
Ik wilde dat ik me het eerste boek dat ik zelf kocht nog kon herinneren. Ik herinner me wel het eerste romantische verhaal dat ik van mijn grootmoeder inpikte. Silver Angel van Johanna Lindsay. En ik heb er nog steeds geen spijt van. Mijn liefdesaffaire met romantische verhalen begon door dit boek.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Absoluut! Maar ik herinner me ook toen mijn eerste boek gepubliceerd werd en ik mijn eerste negatieve recensie las. Ik moest echt ontzettend huilen. Niet zoveel later ontdekte ik echter een negatieve recensie voor een boek dat ik zelf geweldig vond en toen realiseerde ik me dat lezen subjectief is. Wat de ene persoon haat kan een ander geweldig vinden en wat de ene persoon geweldig vindt kan een ander haten.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb nog niet naar een audioboek geluisterd (niet volledig, alleszins). Ik maakte immers de fout om een fragment van één van mijn eigen audioboeken te beluisteren en de accenten kwamen niet overeen met hoe ik het me had ingebeeld. Sindsdien heb ik geen audioboeken meer beluisterd. Ik heb van anderen echter gehoord dat audioboeken een aangename ervaring zijn en wil het ooit opnieuw een kans geven met iemand anders zijn boek.

Heb je een favoriet genre of hou je van afwisseling?
Ik hou van variatie. Soms ben ik in de stemming voor paranormal romance, soms contemporary en op een ander moment voor young adult. Als één van mijn favoriete auteurs een nieuw boek uitbrengt zal ik echter alles laten vallen om dat nieuwe boek te lezen, ongeacht het genre.

Welk boek staat er momenteel bovenaan je wenslijst?
Het volgende Kresley Cole boek, Wicked Abyss. Ik ben schuimbekkend gretig aan het wachten op dit boek! Ik zit echter ook op het randje van mijn stoel te wachten op de nieuwe Dogfather-serie van Roxanne St.Claire.

Hoe organiseer je jouw boeken?
Hoe organiseer ik de boeken die ik schrijf versus de boeken die ik bezit? Ik gok op de boeken die ik schrijf – fingers crossed dat ik het juist heb, en Oh God, red me. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk een manier kan bedenken om mijn werk te organiseren. Momenteel heb ik een miljoen notitieboekjes met verschillende ideeën. Ik heb al ontzettend vaak gedacht: Waar is dat notitieboekje, dat ene met die specifieke ideetjes? Zo begint steeds een verwoede zoektocht.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ebooks! Enkele jaren geleden ben ik verhuisd en het vervoeren en verplaatsen van mijn fysieke boeken was een rotklus (ok, ze had het hier over ‘a huge pain in the butt’ (literally!)). Sindsdien heb ik uitsluitend ebooks aangeschaft.

Heb je een favoriet boek?
Ik heb een miljoen favorieten. Er eentje moeten uitkiezen zou hetzelfde zijn als een favoriet kind kiezen en dat kan ik gewoon niet doen. Ik hou echter van alles dat geschreven werd door Jill Monroe, Kresley Cole, Roxanne St.Claire en Kristen Painter (om er enkele te noemen).

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dit kan vreemd zijn om toe te geven, maar de enige boeken op mijn boekenplanken zijn mijn eigen exemplaren. Ik hou ervan om exemplaar te bewaren van elk boek dat ik geschreven heb, en elke editie van die boeken. (Aangezien ik meer als 50 boeken geschreven heb, zijn mijn planken helemaal volgeladen.) Mijn iPad is echter gevuld met boeken van andere auteurs en ik ben nog steeds fan van ‘meisje in een jurk’ – covers. Ik heb uiteraard ook een zwak voor sexy mannen covers. Oh en ook voor covers met omhelzende koppels! (Zwartraafje: Gelukkig zitten er bij haar eigen exemplaren ook enkele prachtige covers!)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300, … ?
Hmm. Het exacte aantal weet ik niet, maar ik gok ondertussen op 200+.

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik heb Wicked Abyss van Kresley Cole gepreordered.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je van lezen hield?

Het eerste boek van Sweet Valley High serie van Francine Pascal. De identieke tweeling Elizabeth en Jessica kwamen altijd terecht in een wervelwind aan deugnieterij terecht en ik moest gewoon weten wat er vervolgens zou gebeuren.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Francine Pascal, zonder twijfel.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Waarschijnlijk Kresley Cole.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Kill and Tell van Linda Howard.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja. Ik had de gewoonte om door te zetten tot het einde, maar tegenwoordig schakel ik gewoon over op een ander boek.

Mocht je de kans krijgen om een fictief voorwerp te kiezen uit een boek … Wat zou je dan kiezen en waarom?
Ik zou graag de Grid uit mijn Everlife-serie hebben. Dat is als het hebben van een internet aansluiting in je hoofd.

Welk gedeelte van het schrijfproces is jouw favoriet? Het begin waar je de verhaallijn opbouwt en personages introduceert of het einde waar alle losse eindjes worden samengevoegd?
Het einde!

Welk boek ben je momenteel aan het lezen?
Ik ben me momenteel volledig op mijn eigen boek – Everlife – aan het focussen zodat ik de kladversie kan afwerken (die eigenlijk nu klaar moet zijn, yikes!)

Indien je de kans krijg om een bekend boek te herschrijven … Welk boek zou je dan kiezen en wat zou je willen veranderen?
Ik zou het einde van elk romantisch verhaal willen herschrijven waarin de hoofdpersonnages sterven of niet gelukkig samen blijven. Gelukkige eindes zijn helemaal mijn ding.

Heb je nog enkele leestips voor de mensen die dit interview lezen? Een boek waar je zoveel van hield dat je het liefst aan zoveel mogelijk mensen wil aanraden?
Ik ben een gigantische fan van Kresley Cole en haar Arcana Chronicles zijn absoluut enkele van mijn favoriete boeken. Opwindend, spannend, sexy – Ik krijg er maar niet genoeg van!

Indien je een Harry Potter-fan bent … wil je jouw Patronus met ons delen?
Oh, ik haat het om dit toe te geven, maar ik heb de Harry Potter boeken nog niet gelezen. (De laatste keer dat ik dit bekende zat ik in een panel en werd uitgejoeld. LOL)

Weet je nog waar je allereerste zelfgeschreven verhaal over ging?
Ja. De titel van het boek was Heaven’s Fury, en het verhaal ging over een vrouw wiens kind ontvoerd was door aliens, en een onsterfelijke strijder die er mee instemde om haar te helpen bij het bestrijden van de aliens en zo haar kind te redden. Het onwaarschijnlijke koppel werd uiteraard verliefd tijdens dit proces.

4 gedachten over “Auteurs Vriendenboek: Gena Showalter”

    1. Van wat ik tot nu toe las denk ik dat Eerste leven jou het meeste zal aanspreken. Dat of de zombies uit Alice in Zombieland.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.