Wat nu? – Kristan Higgins

Titel: Wat nu?
Reeks: Gideon’s Cove #3
Auteur: Kristan Higgins
Uitgeverij: Harper Collins
Pagina’s: 382p.
Prijs: 15,00€
Bron: recensieboek

Handel met voorkennis? Parker heeft er wel eens over gehoord, maar veel weet ze er niet van. Tot blijkt dat haar vader zich er schuldig aan heeft gemaakt en daarbij ook haar erfenis erdoorheen heeft gejaagd. Opeens verandert ze in iemand die alles over voorkennis weet … en die geen rooie cent meer heeft. Wat ze nog wel heeft, is een huisje in Maine dat ze ooit heeft geërfd. Ze besluit het op te knappen en te verkopen – tot ze ontdekt dat het een bouwvallig muizenparadijs is.

Goeie raad is meestal duur en ze is nu eenmaal blut. Ze staat dan ook op het punt om het bijltje erbij neer te gooien, als onverwacht James voor haar gammele deur staat. James is de onuitstaanbare advocaat van haar vader, en eigenlijk wil ze niks met hem te maken hebben. Maar hij heeft tijd, is heel handig … en zo’n gereedschapsgordel maakt hem onweerstaanbaar!

Mijn mening:

We volgen Parker Harrington Welles, een jonge alleenstaande moeder die ondanks het feit dat ze in een gigantisch landhuis woont niet naast haar schoenen loopt. Meer zelfs de opbrengst van haar boeken die gigantisch veel succes hebben heeft ze volledig aan een goed doel geschonken. Diezelfde boeken kan ze zelf niet uitstaan en dat de stroperig zoete personages haar in gedachten toespreken maakt haar helemaal gek. Nu ja, wanneer je in je gedachten gesprekken voert met fictieve personages hoor je volgens vele al snel thuis in de categorie ‘lichtjes’ gestoord.

Ik vond de relatie tussen haar ex-vriend én tevens ook de vader van haar zoontje Nicky heel leuk. In werkelijkheid is het waarschijnlijk niet altijd even makkelijk om zo goed met elkaar overeen te blijven komen wanneer een relatie ten einde loopt maar zij doen het dus wel. Meer zelfs … zijn nieuwe vriendin is haar beste vriendin. Gelukkig maar dat ze hen heeft want haar familie is dan weer iets minder interessant. Een moeder die haar eigen dochter niet goed lijkt te kennen en haar prioriteiten nog niet duidelijk op een rijtje heeft, een vader die enkel genegenheid lijkt te hebben voor zijn maitresses, huisdier, drank én advocaat. De rest van haar familie is trouwens niet veel beter, je hebt alleszins meer kans op een warm onthaal bij The Addams Family.

Parker’s leven verandert helemaal wanneer blijkt dat ze vrijwel alles kwijtspeelt behalve het huisje dat haar tante haar naliet. Verbouwingen zijn normaal een broeihaard voor discussies en soms zelfs ruzies, hier is dat echter niet het enige dat al dat harde werken oplevert. Dat er tussen al de afbraakwerken en renovatie ook wat stereotypes en misverstanden passeren vond ik niet zo erg. Verder vond ik het ook heel leuk om bekende personages uit een eerder boek opnieuw te zien opduiken.

Laat me maar meteen met de deur in huis vallen … ik denk echt dat dit tot nu toe mijn favoriete Higgins is. In sommige van haar eerdere boeken kwamen haar karakters af en toe in situaties terecht die me last deden krijgen van plaatsvervangende schaamte. Zo van die scènes waarbij ik liefst het boek even dicht wilde doen, hopend dat dit niet echt gebeurde. Maar dat was dus niet het geval bij Wat als? .

Eigenlijk heb ik de hele tijd door non-stop genoten van dit romantische boek. Zowel de personages als het verhaal waren mooi uitgewerkt. Het was niet alleen ontspannend maar ook geloofwaardig, ontspannend, romantisch, ontroerend en hartverwarmend. De verhalen van Kristan Higgins bevatten steeds zowel een lach als een traan, gelukkig legt het eerste gedeelte steeds het meeste gewicht in de schaal zodat je aan het einde van het verhaal het boek met een goed gevoel kan sluiten.

2 gedachten over “Wat nu? – Kristan Higgins”

  1. Ik heb nog niks gelezen van deze auteur maar haar boeken lijken me wel echt heel erg leuk!! Je recensie maakt me helemaal enthousiast! Welk boek van Higgins raad je me aan om mee te starten?

    1. Goh, deze was echt mijn favoriet tot nu toe. Het is al eventjes geleden sinds ik haar vorige boeken las maar als je wil kan je er wel een recensie van terugvinden op mijn blog. De titels van die eerdere boeken zijn Net even anders, Droom van een man, Beet, Verleiden in 10 stappen en Eerlijk duurt het langst

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.