Blogger Vriendenboek #83

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Johanna, één van de twee bloggers die schuilgaan achter Two Owlettes in de spotlight.

Naam:
Johanna

Leeftijd:
35

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Archeologie omdat ik een romantische dromer ben, en daarna Meertalige bedrijfscommunicatie omdat ik toch ook een nuchtere kijk op de wereld heb.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s:
Ik naai, ik blog, ik haak, ik brei, ik knutsel met mijn dochter van 4, ik kook… Ik hou ook van uitstapjes en reizen, en ik hou ook van spelletjes spelen en series en films kijken. Ik ben eigenlijk continu bezig met iets 🙂 (Onze favoriete bezigheden komen echt wel mooi overeen.)

Je favoriete eten:
Ik hou van de Aziatische keuken, als ik moet kiezen denk ik dat ik Indisch zou zeggen.

Je lievelingskleur:
Blauw (net als mijn dochter – mijn stofjeskast is voor drie vierden gevuld met blauw!)

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee, ik verzamel niet echt iets denk ik. Ik hou veel bij en dat is al genoeg, ik wil dit jaar een beetje minimaliseren. (Dat is dan weer het nadeel van graag creatief bezig zijn hé, je hebt al snel de neiging om zaken te bewaren vermits je ze ooit wel eens in iets kan verwerken.)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik heb een aantal kinderboeken van mijn kleutertijd die ik nu aan mijn dochter voorlees, dus dat zijn de oudste in onze kast denk ik: De Familie Egel is er één van.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik heb echt geprobeerd om manga-strips te leren appreciëren maar dat lukte niet. Ik had een aantal boekjes van de reeks Monster gekocht maar ben gestopt met de reeks te volgen. Ik hou nochtans van de Japanse stijl in films, interieur en ook het eten, maar de strips waren een brug te ver.

Luister je naar audio-boeken?
Heel af en toe. De laatste was The ocean at the end of the lane van Neil Gaiman.

Heb je een favoriet genre?
Science Fiction, Fantasy, Non-fictie, Strips & Graphic novels. En kinderboeken 🙂

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Even mijn verlanglijstje en mijn Goodreads checken! Sleeping Giants van Sylvain Neuvel en Rebel of the sands van Alwyn Hamilton zijn de titels die ik het laatst toevoegde.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Thematisch

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysieke boeken.

Heb je een favoriet boek?
Tolkien’s In de ban van de ring. Maar eigenlijk wil ik nu heel erg veel auteurs en titels zeggen 🙂 (Ook dat is heel herkenbaar. Ik ben er zelf ondertussen vrij goed in geworden om het beantwoorden van die vraag te omzeilen. 😉 )

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Hmm, niet makkelijk. Ik kies voor Odd and the frist giants van Neil Gaiman.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ettelijke honderden, ik denk een flink stuk boven de duizend. We hebben behoorlijk veel strips, ik heb ook zes jaar in een winkel van Standaard Boekhandel gewerkt en werk er nu nog steeds voor maar dan achter de schermen. Ik steek het dus op beroepsmisvorming en van mijn hobby mijn beroep maken enzo!

Wat is je laatst gekochte boek?
Joe Hill’s Nos4a2

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dat weet ik niet meer. Ik heb altijd graag gelezen. Ik herinner me uit het derde leerjaar dat ik samen met Kathleen in het hoogste leesgroepje zat, en we moesten elkaar voorlezen, en ik kreeg zo de slappe lach, en Kathleen ook, door een woordmopje over ‘in de puree zitten’. Ook in het derde leerjaar las ik voor de eerste keer De Hobbit. Het moment herinner ik me heel goed: we waren met de trein naar Nederland geweest, en mijn boekje was uit. Toen mocht ik mijn vaders boek lezen J

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Johan Ballegeer, Gerda Van Cleemput, Thea Beckman…

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Buiten de stripreeksen: Tolkien, J.K. Rowling, Isaac Asimov…

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik herlees wel vaker een boek. Alle Harry Potters, alle Tolkiens, alle Neil Gaimans…

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ik krijg regelmatig leesexemplaren op mijn werk en de meeste publiekstrekkers zijn totaal mijn ding niet. Ik probeer het wel, maar sla dan hele hoofdstukken over of ga na een tijdje rechtstreeks naar het einde. Ik lees dus echt totaal niet graag boeken zoals: Het meisje in de trein, Het geheim van mijn man, De vliegeraar, Maestra, Het gelukkigste meisje ter wereld… Daar wil ik mijn tijd niet aan besteden.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

J – Jerusalem van Guy Delisle
O – Ozma of Oz
H – Hyperion van Dan Simmons
A – American Gods van Neil Gaiman
N – Neverwhere van Neil Gaiman
N – Nigella Express van Nigella Lawson
A – Alice in Wonderland van Lewis Caroll
(Heel leuk gedaan met die collage Johanna!)

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.