2016: Blogjaar in cijfers

Ik hou ervan om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Tja, ondanks de uitspraak die zegt dat je in het heden moet leven, vind ik het nu eenmaal leuk om af en toe ook eens om te kijken. Januari is op Zwartraafje dan ook traditioneel een maand vol lijstjes én cijfertjes. Eerder toonde ik jullie al mijn boekenjaar in cijfers en dit keer is mijn blogjaar aan de beurt.

Ja hoor, ook daar komen heel wat getallen bij kijken. Doorgaans kreeg ik op het einde van het jaar een leuk mailtje van Jetpack met daarin een tof overzicht van mijn blogjaar. Inclusief illustraties en leuke weetjes zoals bijvoorbeeld de meest actieve bezoekers.

Dit jaar … tja, blijkbaar niet. Net als bij die vermiste Hogwarts brief ben ik alleszins nog steeds op het desbetreffende mailtje aan het wachten. Alleen wilde ik jullie natuurlijk wel – net als de voorbije jaren wat blogcijfertjes voorschotelen. Daarom besloot ik uiteindelijk om zelf aan het tellen te gaan en dit is wat ik ontdekte …

In 2016 verschenen er 376 berichten op Zwartraafje. Gedurende exact 14 dagen verscheen er geen blogposts, op 23 andere dagen werden er dan weer net twee gepubliceerd. De overige 339 dagen verscheen er telkens eentje.

De langst ononderbroken reeks blogposts liep van 1 januari tot en met 27 augustus. Tijdens die 240 dagen konden jullie elke dag minstens één nieuwe blogpost lezen.

Waarom daar vervolgens verandering in kwam? Wel, die 27ste augustus besloot ik na een leuk bijpraat-dagje tijdens Madelon’s High Tea om mijn blogfrequentie wat terug te schroeven. Eerst van dagelijks naar 6x/ week, vervolgens naar 5x/week en dan eventueel naar vier blogposts per week.

Dat dit niet zo denderend goed lukte maakt deze blogpost wel duidelijk. Sinds het moment dat ik deze beslissing nam waren er immers slechts 14 dagen waarop er niet werd geblogd. Het ziet er naar uit dat ik het bloggen niet echt kan missen. 😉

Er verschenen het afgelopen jaar ondermeer 102 recensies, 46 lijstjes en 53 nieuwe inzendingen voor het Blogger Vriendenboek.

Blijkbaar kwamen er mensen uit 62 verschillende landen op mijn boekenblogje terecht. België, Nederland, VS, VK, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Oostenrijk, Spanje, Ierland, Italië, Hongarije, Griekenland, Indonesië, Denemarken, Japan, Zuid-Afrika, Australië, Canada, Zweden, Puerto Rico, Egypte, Brazilië, Portugal, Polen, Azerbeidzjan, Mexico, Surinae, Luxemburg, Noorwegen, Zuid-Korea, Turkije, Taiwan, Argentinië, Rusland, Filipijnen, Colombia, Servië, Finland, Tunesië, Israël, Roemenië, Sri Lanka, Nieuw-Zeeland, Kroatië, Thailand, …

Verdorie hé, Schotland staat er nog steeds niet mee tussen. Jamie heeft Zwartraafje dus nog steeds niet ontdekt. 🙁

Hoe die mensen dan juist hier terechtkomen? Tja, grotendeels via Bloglovin, Facebook, Twitter, Goodreads en Google. Maar ook via enkele collega-bloggers. Dankjewel Verbeelding, Cinderellis, Boekboetiek, The Book Review, NerdyMommy, Oog op de toekomst, Vivians Vocabulaire en Le Petit Requin. Jullie namen zag ik regelmatig terugkomen in het lijstje.

Deze vijf schatten van mensen lieten dit jaar de meeste reacties achter op mijn blog. Dankjewel Annemieke, Haaike , Marcia, Annelies en Madelon. Een ere-tribune heb ik jammer genoeg niet maar ik stuur jullie wel massa’s digitale knuffels toe. 😉

Drie populairste blogposts all-time
1. Favoriete romantische boeken van 2014
2. De glazen troon – Sarah J.Maas
3. Fotoverslag Harry Potter Exhibition

Drie populairste blogposts van 2016
1. Fotoverslag HP Exhibition
2. Voor altijd gezien – Marie Force
3. 100 vragen die niemand je stelt

Drie populairste recensies van 2016
1. Voor altijd gezien – Marie Force
2. Zand erover – Elsbeth Witt
3. 54 minuten – Marieke Nijkamp

Tenslotte ook nog een super dikke merci voor al mijn volgers. Jullie reacties, alle 1816 (hmm, waarschijnlijk zitten mijn eigen antwoorden hier ook mee tussen) toverden keer op keer een glimlach op mijn gezicht.

12 gedachten over “2016: Blogjaar in cijfers”

  1. Dankjewel Daphne! Al die nationaliteiten vind ik nog steeds indrukwekkend. Ik vermoed dat het grotendeels door Instagram komt. Dat mensen daar doorklikken wanneer ze één van mijn versierde cupcakes of zelfgemaakte kaartjes zien. Aan de nederlandse tekst zullen ze natuurlijk niet veel hebben.

  1. Misschien komt daar dit jaar wel verandering in nu ik dankzij Silke het Outlander Kitchen kookboek in mijn kast heb staan. 😉

 1. Ik blijf het echt zot vinden hoeveel jij blogt, chapeau! Leuk ook die wereldkaart! En tof te lezen dat er mensen via mijn blog bij jou uitkomen; ben benieuwd welke websites mensen naar mij “doorsturen” 🙂

  1. En dan nog terwijl ik echt wel probeerde om wat minder frequent te bloggen zodat ik wat vaker aan knutselen én nog meer aan lezen zou toekomen. Die wereldkaart en de verwijzingen heb ik gewoon via WordPress kunnen achterhalen. Via Google Analytics kan je ze ook terugvinden. Als je één van beide hebt kan je dus zelf ook op zoek gaan. 😉

 2. Ik vind het zo jammer dat we dit jaar geen WP overzicht kregen 🙁 Wel die-hard dat je het allemaal zelf hebt uitgezocht! Altijd leuk om dit soort lijstjes te lezen!

  1. Eerst heb ik even overwogen om het maar gewoon zo te laten maar ik was eigenlijk veel te nieuwsgierig om het niet uit te pluizen. 🙂

  1. Oh, dan ben ik blijkbaar niet de enige. Daarnet was er nog iemand die zei dat ze geen overzichtje had gekregen. Dankjewel! Dit jaar ga ik toch echt proberen om de frequentie wat af te bouwen. Misschien lukt het me dit keer wel. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.