Blogger Vriendenboek #80

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Katja van That Blonde Woman in de spotlight.

Naam:
Katja

Leeftijd:
21

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer momenteel deeltijd aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. En daar studeer ik Toegepaste Filosofie en Journalistiek & Nieuw Media. Een mond vol. 😉

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Bloggen natuurlijk!

Je favoriete eten?
Pizza, 100% zeker.

Je lievelingskleur?
Hemel blauw en knal roze (sorry ik kan nooit kiezen tussen deze twee kleuren)

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ja, Dr. Martens. Beste schoenen! (Die wilde ik vroeger zo graag in een paarse versie hebben. Maar toen ik ze aandeed in de winkel bleek dat ik ze niet kon verdragen rond mijn enkel. 🙁 )

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Poeh, ik zou het niet weten. Het ligt er aan niet alle boeken staan bij mij in een kast helaas. En op mijn studentenkamer (waar ik nu in dit vriendenboekje typ) heb ik maar een paar boeken staan. Ik zou echt in de kasten en dozen moeten kijken die bij mijn moeder staan om daar achter te komen. Maar ik gok een boek over Pinkeltje en dat zal dan wel iets van 15 jaar in mijn bezit zijn, voorgelezen door mijn moeder.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Poeh, wanneer is een boek een miskoop eigenlijk? Als ik het boek niet mooi vond dan geef ik het aan iemand anders wie het boek wel leuk lijkt, dan maak ik er in ieder geval iemand blij mee. Ik kan mij niet bedenken dat ik ooit echt een miskoop heb gedaan.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik kan daar geen concentratie voor opbrengen.

Heb je een favoriet genre?
In de winter moet het zo duister mogelijk voor mij, dan lees ik het liefst Dystopie of een Fantasy. In de zomer liever een Contemporary.

 

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
*pakt wishlist erbij* Crooked Kingdom van Leigh Bardugo. Ik ben van plan om binnenkort Six of Crows te gaan lezen, dan kan ik in één keer door lezen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Alfabetische volgorde op achternaam van auteur. Alleen staan de boeken van Blossom Books, Best of YA, Harper Collins en Clavis wel samen. Dit omdat ik goed contact heb met deze uitgevers en dan vind ik het handig om die boeken bij elkaar te hebben staan.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysieke boeken. Ik kan het namelijk nooit laten om even aan de boeken te ruiken.

Heb je een favoriet boek?
Hmmmm, nee. Er zijn zoveel prachtige boeken. Ik kan echt niet kiezen. (Edit: Girl Online heeft echter wel een speciaal plekje in haar hart vermits ze dit boek mee mocht helpen corrigeren tijdens haar stage bij Best of YA)

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Wat een lastige vragen allemaal! Lobsters van Tom Ellen en Lucy Ivison. Ik denk namelijk dat ik anders een por krijg van Emmy (ontwerpster van de cover). 😉 (Persoonlijk vond ik haar andere ontwerp zelfs nog mooier. De witte cover met de blauwe wereldbol waar mensen op liepen en zo. Ik weet even niet meer voor welk boek ze het ontwerpen had. Jammer dat het uiteindelijk niet gebruikt werd.)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Meer dan 300, maar binnenkort ga ik heel wat boeken weggeven aan vrienden en goede doelen.

Wat is je laatst gekochte boek?
De Cirkel door Dave Eggers.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik ben zolang ik mij kan herinneren al dol op lezen. Ik heb geen idee welk boek bij mij de doorslag gaf.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Francine Oomen!

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Francine Oomen als het gaat om mijn kinderboeken en volgens mij Stephanie Meyer als het gaat om YA.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Niet. Ik lees boeken zelfs bijna nooit een tweede keer.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee, als ik het boek echt niet goed vind of om onder een andere reden, dan leg ik het boek weg.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik zou willen dat ik dat kon, maar helaas heb ik geen boek in mijn kast (op mijn studentenkamer) waar een boek in staat beginnend met de letter K.

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #80”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.