Dit beleefde ik in 2016

Ik hou ervan om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Tja, ondanks de uitspraak die zegt dat je in het heden moet leven, vind ik het nu eenmaal leuk om af en toe ook eens om te kijken. Januari is op Zwartraafje dan ook traditioneel een maand vol lijstjes én cijfertjes. Vandaag vertel ik jullie graag welke boek -en bloggerelateerde gebeurtenissen ik beleefde in 2016.

In februari mocht ik naar mijn allereerste bal. Een heus Cinderellis Bal waar zelfs tiara’s aan te pas kwamen. Al was ik stiekem wel heel blij dat een prinsessenjurk geen vereiste was. Dan zou ik immers nogal beziens hebben gehad op de trein.

Dit jaar las ik immers mijn allereerste Graphic Novel.

Ik durfde het ook aan om een Amerikaanse schrijfster te contacteren per email en haar te vragen of ze wilde meedoen aan het Blogger Vriendenboek. Het antwoord was trouwens JA!

Eind augustus – op een snikhete dag – nam ik de trein naar Breda en ging vervolgens van daaruit samen met enkele andere naar Madelon’s High Tea. Een superleuke middag met lekker eten en in het gezelschap van lieve mede-bloggers.

Dankzij de Boekenbeurs zag ik ook Annelies, Marcia en Audrey voor het eerst zonder dat er een scherm tussen ons in stond.

Ik ontmoette An Janssens op Elftopia én op de Boekenbeurs,

kreeg de kans om samen met Krystal Sutherland te dineren én haar enkele vragen te stellen

Met dank aan Marcia van Oog op de Toekomst voor de foto

en mocht dankzij Harper Collins en de lieve mensen van Agora Marieke Nijkamp op de Boekenbeurs interviewen (op een podium, voor een publiek, … Yep, kwestie van die angsten gewoon even te lijf te gaan)

Nog meer eerste keren? Ja hoor! 2016 was immers het jaar van mijn allereerste deelname aan zowel Kwante’s Secret Santa als Emmy’s lootjestrekking.

Het was ook het jaar waarin ik als een stalker iemands adres probeerde te bemachtigen zodat ik haar kon verrassen. Misschief Managed!

Ik investeerde nog meer tijd in het bloggen,

herontdekte Fanfiction,

en zag deels hierdoor mijn TBR van 99 ongelezen boeken stijgen tot 130. Oops!

Een reeks die ik heel leuk vind werd vertaald bij Harper Collins. Daar werd ik niet alleen héél erg blij van, ik denk ook nog steeds een klein beetje dat het door mijn aanhoudende enthousiasme en mails (ja, ook hier kreeg het stalkerige trekjes) komt.

In 2016 liep er ook iets goed mis tijdens een back-up waardoor ik heel wat gegevens kwijtspeelde. Gelukkig bleek ik niet zonder blog-inspiratie te vallen.

Ik nam me ergens halverwege 2016 ook voor om minder frequent te gaan bloggen. Alleen zullen jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben dat dit niet steeds evengoed wil lukken.

Daarnaast was het ook het jaar waarin ik maar amper tot in de bibliotheek geraakte. Vermits ik (en ja ik weet dat die hogere tbr deze uitspraak nogal twijfelachtig maakt) meer eigen boeken wilde lezen.

Ik liet ook Zwartraafje visite-kaartjes drukken én daar ben ik nog steeds erg gelukkig mee.

Verder besloot ik wat vaker ‘Nee, dankjewel!’ te zeggen.

Er was dit jaar minder tijd voor creativiteit maar gelukkig ontstonden er wel enkele leuke diy-projectjes  (én een lange lijst die ooit nog een aan bod zal komen)

In 2016 maakte ik eindelijk een Instagram -én Whatsapp-account aan.

Ik stelde een Snail Mail samen voor een collega-blogger dankzij Joany’s Snail Mail Circle.

Een Hogwarts-brief kreeg ik nog steeds niet maar ik ging WEL naar de Harry Potter Edition en heb nu nog meer zin om de HP Experience mee te maken.

Ik deed met veel plezier mee aan vrijwel elke editie van #vraaghetdeboekblogger of #vraaghetdeuitgever vermits ik het zo’n leuk initiatief vind

Ik begon ooit aan een vlog maar werkte hem vervolgens niet af omdat ik eerst nog moet uitpuzzelen hoe ik die drie fragmenten aan elkaar moet plakken … én daar eigenlijk nooit zin in heb.

Zwartraafje vierde zijn tiende blogverjaardag.

Nu maar hopen dat dat elfde blogjaar even leuk wordt!

17 gedachten over “Dit beleefde ik in 2016”

  1. ‘Het was ook het jaar waarin ik als een stalker iemands adres probeerde te bemachtigen zodat ik haar kon verrassen. Misschief Managed!’ – Maar je bent wel een leuke (en goede) stalker; ik had niks door!

    1. Haha, ik zie me zo al voor de rechter staan wanneer die me een contactverbod wil opleggen … Ja, maar ik ben wel een leuke stalker hoor Meneer/Mevrouw de rechter. 😉

  2. Mooi jaartje zeg 😀 Ik weet in ieder geval wie ik in moet schakelen als ik iemand wil stalken… 😛

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.