Blogger Vriendenboek #78

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Fleurine van het gelijknamige YouTube-kanaal in de spotlight.

Naam:
Fleurine

Leeftijd:
19 jaar oud

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Op dit moment ben ik eerstejaars SPH student

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Fotografie en filmen zijn naast lezen ook mijn hobby’s maar ik kan die 3 dingen erg goed combineren met mijn BookTube kanaal

Je favoriete eten
Alles wat Hollands is, als je mij wakker wilt maken met eten dan moet mijn oma kolraap met verse worst hebben gemaakt. GEWELDIG!

Je lievelingskleur
Zwart denk ik? Lekker duister haha

Verzamel je (naast boeken) iets?
Vroeger verzamelde ik altijd theezakjes, waarom I don’t know haha. Maar nu kan ik niks verzinnen, naja lenzen voor mijn camera maar die zijn erg duur. (Wat grappig! Ik verzamel zelf ook al jaren theezakjes. Ondertussen heb ik er iets meer 1880 verschillende)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
De hele Twilight serie en natuurlijk heb ik die gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Niet echt nee. Ik zoek altijd eerst 1000 recensies over een boek dat ik wil kopen omdat ik niet een geldboom heb helaas. Maar ik lees ook niet heel veel boeken die ik zelf heb gekocht maar daar ga ik volgend jaar verandering in brengen. Dan kom ik er misschien achter.

Luister je naar audio-boeken?
Nee maar ik wil dit wel graag eens doen! Alleen kost het volgens mij best veel geld en is het aanbod niet extreem groot. Ik vraag me ook altijd af wat ik in die tijd dan moet gaan doen, ik kan namelijk totaal niet stil zitten.

Heb je een favoriet genre?
Contemporary en dan mag het YA of NA zijn dat maakt niet uit! Ik ben ook erg fan van thrillers en gestoorde verhalen haha

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Op dit moment wil ik heel graag de TOG serie van Sarah J Maas in hardcover kopen. Alleen koop ik sowieso ook de Nederlandse omdat ik heb gehoord dat het boek in het Engels erg lastig is. Daarnaast wil ik graag The Hate U Give kopen maar die komt pas eind februari uit.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik probeer mijn boekenkast op genre te ordenen maar dat lukt niet zo goed. Ik heb 1 grote kast met Nederlandse boeken en een andere kast met al mijn Engelse. De Engelse staan op hardcover of paperback en soms ook verschillend als het net niet past bijvoorbeeld. In mijn Nederlandse kast heb ik wel 1 plank die ik op kleur heb gesorteerd alleen het maakt me elke keer gek omdat de series niet bij elkaar staan.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees voornamelijk fysieke boeken omdat ik ze dan ook kan laten zien in mijn video’s. Ook lees ik ebooks maar dan vooral als ik onderweg ben en een boek ben vergeten. Ik heb meerdere ebooks ooit gekocht dus ik kan zeker vooruit. Alleen vind ik het toch fijner om het boek te zien staan in mijn boekenkast.

Heb je een favoriet boek?
All the bright places van Jennifer Niven! En New Moon…

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Jeetje dit is een hele moeilijke. Ik koop mijn Engelse boeken meestal op de cover dus ik kan je verzekeren dat ik een hele boel parels in mijn kast heb staan. Als ik moet kiezen dan zeker The Loose Ends List van Carrie Firestone. Met dustjacket is het boek al super mooi maar zonder is het ook geweldig. Oh en nee ik heb het boek nog niet gelezen, ik weet wel dat het over een cruise schip gaat haha.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik gok op een getal tussen de 200 en de 300 boeken. Ik heb ze nog nooit geteld en ik heb daar ook echt geen zin in hahah maar ik denk dat ik zo wel in de buurt zit.

Wat is je laatst gekochte boek?
Snow Like Ashes van Sara Raasch heb ik twee weken terug besteld op Bookdepositery. In de hardcover versie natuurlijk. Ik weet niet of het een boek voor mij is want het is Fantasy maar de cover is zo mooi!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Twilight… Ik weet nog dat ik de 1e film op tv had gezien en toen serieus bang was geworden. Maar mijn brein vond het blijkbaar toen een goed idee om de boeken te kopen en het was de beste beslissing ooit. Daardoor ben ik echt gaan lezen en Twilight blijft een speciaal plekje in mijn boekenkast en hart hebben.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Carry Slee for sure! Ik wil haar ooit nog eens ontmoeten maar ik was zo’n enorme fan van haar.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik tel even de Harry Potter boeken niet mee want meer dan die boeken heb ik niet van 1 schrijver. Van Jenny Han heb ik 6 verschillende boeken (als we de Nederlandse editie niet meetellen anders heb ik er 8)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Voor mijn plezier heb ik nog nooit een boek herlezen. Ik heb daar praktisch gezien geen tijd voor met 1000 ongelezen boeken. Maar ik ben wel 4 keer overnieuw begonnen in Spotgaai van Suzanne Collins omdat ik het elke keer niet begreep en het was zo saai. Toen ik hem uit had begreep ik er alsnog niks van maar ik heb geen zin meer om het nogmaals te lezen haha.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Iedereen gaat mij op dit moment haten. Hof van Doorns en Rozen van Sarah J Maas. Ik wou ook beleven wat iedereen nou zo geweldig aan de boeken vond maar het was het echt niet voor mij. Iedereen zei dat ik hem moest uitlezen want er zou een enorme plottwist komen maar tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet wat die plottwist was. Ik ben momenteel al 3 maanden bezig met het 2e deel en weer lukt het me niet om er door heen te komen. (fluistert … Ik heb de boeken zelfs nog steeds niet gelezen.)

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik ben een half uur bezig geweest om deze vraag te beantwoorden en toen kwam ik erachter dat ik geen boeken met een N als 1e letter heb. Ik kwam tot Fleuri-e maar de N heb ik gewoon niet. Als iemand tips heeft voor boeken die beginnen met een N, let me know! (Ik ben snel even in mijn eigen collectie gaan kijken en kwam deze boeken tegen: Notorious Nineteen – Janet Evanovich, Het Negende oordeel – James Patterson, Net even anders – Kristan Higgins, The Night Beat – Gini Koch, Night pleasures – Sherrilyn Kenyon, Nachtelijk vuur – Sylvia Day, Nachtelijke ontmoeting – Sylvia Day en Nieuwe dromen van Brenda Novak. Dat zijn er eigenlijk nog meer dan ik had verwacht. 😉 )

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #78”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.