Visions of Heat – Nalini Singh

visions-of-heatTitel: Visions of Heat
Auteur: Nalini Singh
Reeks: Psy-Changeling #2
Uitgeverij: Orion Books
Pagina’s: 332 p.

“Used to cold silence, Faith Nightstar is suddenly being tormented by dark visions of blood and murder. A bad sign for anyone, but worse for Faith, an F-Psy with the highly sought after ability to predict the future. Then the visions show her something even more dangerous – aching need … exquisite pleasure. But so powerful is her vision, so fragile the state of her mind, that the very emotions she yearns to embrace could be the end of her.

Changeling Vaughn D’Angelo can take either man or jaguar form, but it is his animal side that is overwhelmingly drawn to Faith. The jaguar’s instinct is to claim the woman it finds so utterly fascinating and the man has no argument. But while Vaughn craves sensation and hungers to pleasure Faith in every way, desire is a danger that could snap the last threads of her sanity. And there are Psy who need Faith’s sight for their own purposes. They must keep her silenced – and keep her from Vaughn …”

Mijn mening:

Toen ik onlangs het eerste boek uit deze serie las was ik daar heel enthousiast om. Zo enthousiast dat ik bij The Book Depository een bestelling plaatste vermits ik wel drie delen uit deze serie had. Maar jammer genoeg geen opeenvolgende.

Ik vond vooral de Psy-wereld heel intrigerend. De manier waarop hun gaven werken en hun hersenen en gedachten allemaal met elkaar gelinkt zijn tot een netwerk was weer even iets helemaal anders. De enige indruk die deze Psy lijken uit te stralen is er een van koele afstandelijkheid. De Changelings zijn daar dan weer net het tegenovergestelde in. Bij deze personages was het  vooral de dynamiek van de clan die me meteen aansprak.

Ook dit keer zijn beide groepen van de partij. Alleen is Faith een ander soort Psy als haar voorgangster. Dankzij haar gave waarmee ze de toekomst kan voorspelen is ze heel kostbaar voor de Psy. Zo kostbaar dat ze al sinds haar drie jaar in afzonderling leeft en streng bewaakt wordt. De enige vorm van fysiek contact die ze gewend is zijn de medische controles die ze sporadisch moet ondergaan.

Wanneer ze Vaughan ontmoet lijkt zijn fysieke aanwezigheid haar helemaal te overdonderen. Haar lichaam lijkt al die prikkels van zijn nabijheid niet te kunnen verwerken. Daarnaast moet ze ook nog wennen aan de buitenwereld én krijgen ze te kampen met een duisternis in het Psynet. Jammer genoeg voelde dit boek iets teveel als herhaling aan waardoor het me minder wist te overdonderen dan het eerste boek uit de Psy-Changeling serie.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.