Niet Gelezen Booktag

prent-zandloper-boekToen Melissa van Melissa’s Bookworld me aantikte voor deze tag dacht ik het volgende … ‘Oh, wat lief dat Melissa aan me denkt.’, ‘Ik was eigenlijk al van plan om een blogpost te schrijven over de huidige stand van mijn TBR, maar misschien kan ik dat ook via deze tag doen.’ ‘Euhm … heb ik die nu al niet eerder ingevuld?’ … Blijkbaar heb ik inderdaad aan het einde van 2014 de vragen van een gelijkaardige tag (die ik op Craving Pages had ontdekt) beantwoord. Ik besloot hem uiteindelijk toch in te vullen zoals gepland want 1. eind 2014 is alweer een hele tijd geleden, 2. het zijn niet exact dezelfde vragen en 3. mijn huidige TBR ziet er ondertussen natuurlijk iets anders uit.

boekenkastenmaart20161. Hoeveel ongelezen boeken heb jij?
Momenteel zijn dat er 124.

2. Hoeveel gelezen boeken heb jij?
Dit aantal lag veel hoger vooraleer ik eens grondig én vooral uiterst kritisch door mijn collectie ging. De afgelopen twee jaren heb ik immers van zo’n 150 boeken afscheid genomen. Momenteel staan er dus nog zo’n 499 gelezen boeken in mijn privé-bibliotheekje. Dat is een geheel van non-fictie, thrillers, fantasy, paranormal romance, romans, romantische verhalen én kookboeken. De strips heb ik niet meegeteld.

kate-daniels-ilona-andrews3. Koop jij meer boeken dan je leest?
Nee! Ok, dat gaat heel ongeloofwaardig klinken na het eerder vermelde hoge aantal ongelezen boeken maar toch sta ik volledig achter dit ontkennende antwoord. Het zit namelijk zo … de reden dat die boeken nog op me staan te wachten is niet het feit dat ik er ‘te veel’ koop maar het feit dat recensieboeken steeds voorrang krijgen. Echt waar! Ik vind het trouwens uiterst geruststellend om te weten dat er ongelezen boeken binnen handbereik liggen. Mocht ik ooit een tijdje platte rust moeten houden én dus niet naar de winkel of bibliotheek kunnen dan kan ik toch nog steeds een poosje doorlezen. (Foto: De onderste drie boeken van deze stapel behoorde tot mijn meest recente aanwinsten.)

4. Heb jij boeken op je TBR stapel waarvan je denkt dat je ze niet meer gaat lezen?
De afgelopen jaren heb ik heel wat boeken weggedaan. Deels om plaats te maken in de kast maar ook omdat sommige boeken me niet meer aanspraken. Door de jaren heen zijn mijn leesvoorkeuren immers veranderd en ik wist gewoon met zekerheid dat ik bepaalde boeken NIET meer wilde lezen. Momenteel staan er enkel nog een boeken in die weg mogen nadat ik ze gelezen heb maar verder alleen maar boeken die ik met plezier zou herlezen.

plottwists5. Noem 5 boeken die bovenaan je TBR lijstje staan!
Goh, ik wil vooral verderlezen in lopende series. De laatste drie boeken uit de Alien-reeks van Gini Koch bijvoorbeeld, maar ook Defy the Dawn van Lara Adrian en de volgende delen van de Kate Daniels-serie (Ilona Andrews), The Immortals after Dark-series (Kresley Cole), the Psy/Changeling-series (Nalini Singh), …

6. Zou jij een Book Buying Ban overwegen?
Ook hier is het antwoord NEE. Wel merk ik dat ik de laatste jaren kritischer ben geworden over het al dan niet aanschaffen van een boek. Ik stel me telkens eerst de vraag of ik het boek wil hebben of het enkel wil lezen. Meestal koop ik dus wel vervolgdelen uit series die ik wil vervolledigen én waarvan ik weet dat ik ze later wil herlezen maar geen boeken waarvan ik vermoed dat ik ze slechts één keer zal lezen. Met uiteraard af en toe een uitzondering dankzij de Kringloopwinkel of het Boekenfestijn.

de-graces7. Noem vijf boeken die je dolgraag aan je TBR wil toevoegen!
* Tussen twee vuren – Ilona Andrews
* De Graces – Laure Eve,
* Heart’s Blood – Juliet Marillier,
* Harry Potter and the Philosopher’s Stone (geïllustreerde editie)
* Harry Potter and the Chamber of Secrets (geïllustreerde editie)

En ja, ik zou er nog wel enkele kunnen opsommen. Alleen moet ik die vanaf nu eens effectief gaan bijhouden vermits mijn geheugen niet al te denderend is.

Wie zin heeft mag deze tag zeker overnemen.
Welke boeken zouden jullie voor mij persoonlijk aanraden?
Dan kan ik meteen werk maken van dat lijstJE. 😉

11 gedachten over “Niet Gelezen Booktag”

  1. Dit soort tags blijven leuk ^^ Ik denk dat ik hem ook een keer overneem, hihi. Ik vind vraag 3 wel fijn. Want nee, ik koop inderdaad niet meer boeken dan ik lees. Ik voeg in totaal jaarlijks wel meer nieuwe boeken aan mijn kast toe dan dat ik er er uit lees… Dat is om het makkelijk te houden.

      1. Ik heb intussen al een aantal andere tags klaar staan maar plan deze zeker ook in, vermoedelijk in januari/februari/maart. Alvast bedankt voor de inspiratie. 🙂

    1. Dankjewel voor de link Anneke. Ik heb momenteel nog wat achterstand met mijn Bloglovin-feed maar ik probeer zo snel mogelijk jouw antwoorden te lezen.

    1. Ja, tof! Ik ben alvast benieuwd naar jouw antwoorden. Het is wel een beetje confronterend hoor zo al je ongelezen boeken optellen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.