TBR-Tag (ook bekend als de NTL-Tag)

Er ligt hier een heel lange lijst met blog-ideetjes die ik nog wil uitwerken. Sommige daarvan staan al op de planning. Toen ik deze TAG op Craving Pages zag verschijnen, wilde ik hem echter zelf ook wel eens invullen. Eventjes die beruchte planning wat heen en weer verschoven tot ik een leeg plekje vond en dat werd uiteindelijk deze dag. Benieuwd hoe ik met mijn TBR-lijst en boeken omga? Dan zal deze tag je zeker aanspreken.

1. Hoe organiseer je je To Be Read/Nog Te Lezen stapel?

Het afgelopen half jaar is dat systeem al enkele keren veranderd. Recensieboeken en ontleende exemplaren uit de bibliotheek hebben steeds voorrang. Toen de boekenkasten nog niet volgeladen waren had ik hier een aparte plank voor gereserveerd.2014-12-12 11.57.23 Links de recensie-exemplaren én rechts die van de bibliotheek. Vermits ik nooit aan mijn eigen boeken leek toe te komen had ik op de duur ook een deel boeken geselecteerd die ik zo snel mogelijk wou lezen en die mee op die elite-plank geïnstalleerd. Dat leek een goed idee tot ik plots plaatsgebrek had én de hele bibliotheek aan een re-organisatie toe was. Sindsdien plaats ik de recensie-boeken in een klein vakje van het boekenrek én schuif ik een bladwijzer tussen de boeken uit mijn eigen collectie. Nu ja, de eigen boeken die ik snel wil lezen, want ondanks mijn zwak voor bladwijzers is die verzameling nog niet groot genoeg om elk NTL-boek te markeren.

2. Bestaat je TBR/NTL vooral uit fysieke boeken of e-books?

Momenteel zijn het vooral fysieke boeken, maar dat komt doordat ik me nog niet echt heb kunnen toespitsen op het e-book wereldje. Daar gaat ongetwijfeld verandering in komen, want van de drie gratis eerste boeken uit een serie die ik tot nu toe las, wil ik graag ook de volgende delen lezen. Op die manier wordt mijn TBR-list met e-books natuurlijk steeds maar langer.

3. Hoe bepaal je welk boek je als volgende gaat lezen?

Oei, dat heb ik eigenlijk al beantwoord. Ik ben heel blij met elk recensie-exemplaar dat ik mag ontvangen én doe dan ook mijn uiterste best om die boeken zo snel mogelijk te verwerken. Mijn laatste bezoekje aan de bibliotheek is al erg lang geleden én vermits die boeken ook voorrang krijgen stel ik mijn volgende visite nog even uit tot ik eerst wat eigen boeken heb kunnen verslinden. Onlangs had ik veel recensie-materiaal in huis terwijl ik eigenlijk meer zin had in andere boeken. Daardoor probeer ik de laatste tijd wel eens af te wisselen met eigen exemplaren om een leesdip te voorkomen. Op voorwaarde dat de recensies wel tijdig online komen welteverstaan.

4. Het boek dat al het langst op je TBR/NTL stapel ligt?

2014-12-12 11.59.21Euhm – * wandelt even naar de boekenkasten * volgens mij is dat ‘Alle verhalen’ van Roald Dahl. Dat boek heb ik volgens mij al van voor ik mijn echtgenoot ken én we zijn ondertussen zo’n 14 jaar en half samen.

 

5. Een boek wat je recentelijk hebt toegevoegd aan je TBR/NTL stapel?

Het laatste nieuwe boek in de Alien-reeks van Gini Koch. Dat boek had ik in pre-order besteld en kwam hier dan ook aan op de publicatie-dag.

6. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je alleen al wil lezen omwille van de mooie kaft?

2014-12-12 11.58.28Dat boek staat sinds gisteren niet meer op mijn TBR-lijst. Ik was én ben trouwens nog steeds, helemaal verliefd op de illustraties van het Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland dat Gottmer uitbracht ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van dit verhaal.

 

 

7. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je waarschijnlijk nooit zult lezen?

Goh, dat zijn waarschijnlijk de boeken die ik vroeger kocht toen ik nog een heel ander genre las. Of nee, waarschijnlijk zijn het de boeken van Khaleid Hosseini die ik van mijn tante cadeau kreeg. Ik vind het eigenlijk heel jammer vermits ze die met de beste bedoelingen heeft uitgekozen, maar zulke trieste boeken zijn voor mij niet weggelegd. Ik heb al van ontzettend veel mensen gehoord dat ze prachtig geschreven zijn. Een feit dat ik echt wel geloof, maar toch blijven beide boeken onaangeroerd in de kast staan.

8. Een boek wat nog niet is verschenen, maar waar je ontzettend naar uitkijkt?

Het derde boek in de Nachtjagers-serie van Jeaniene Frost. Er zijn er meerdere hoor, maar dit is het eerste boek dat me te binnen schiet.

9. Een boek op je TBR/NTL stapel dat iedereen al heeft gelezen behalve jij?

Ik bedenk me net dat ik tot nu toe elke vraag heb beantwoord op basis van de boeken die op mijn eigen TBR-lijst staan. De boeken die ik zelf al in huis heb én dus ook binnen handbereik. Er staan er echter nog veel andere op mijn lijstje die ik niet bezit maar wel wil lezen. ‘Samensmelting’ van Veronica Roth is alvast een correct antwoord op deze vraag. Maar ook de boeken van Lisette Jonkman, George R.R.Martin, Diana Gabaldon, Douglas Adams, Colleen Hoover, …

10. Een boek op je TBR/NTL stapel waar je het liefst nu meteen in wil beginnen?

2014-12-12 11.57.58De drie boeken uit de Black Dagger Brotherhood-serie van J.R.Ward die ik een tijdje geleden bestelde. Maar ook die van Gini Koch, het laatste boek uit de Silver Dragon-trilogie van Katie McAlister, …

 

11. Hoe veel boeken staan/liggen er nu op je TBR/NTL stapel?

Oeps, dit gaat waarschijnlijk wat confronterend worden voor mezelf. Begint te tellen … (dit kan wel eventjes duren) … en het zijn er blijkbaar 118.  Eigelijk viel dat beter mee dan verwacht, tot ik besefte dat ik met die grote reorganisatie enkele boeken heb weggedaan. Maar toch, minder boeken als bij de laatste telling. Gelukkig maar dat ze enkel vragen naar het aantal dat hier thuis ongelezen op me wacht én niet het wereldwijde aanbod. 🙂

4 gedachten over “TBR-Tag (ook bekend als de NTL-Tag)”

    1. Emmy dacht het ook al. Zou echt jammer zijn. Zelf lees ik dan wel in het Engels verder, maar ik vermoed dat mijn buurvrouw erg ontgoocheld zal zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.