Publiek geheim

publiekgeheimTitel: Publiek geheim
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 524 p.
Prijs: 15€

“Emma McAvoy staat al sinds haar geboorte in het middelpunt van de belangstelling en lijkt in een sprookjeswereld te leven. Tot die ene noodlottige nacht waarin alles verandert en niets meer zeker is. Emma heeft sindsdien moeite zich staande te houden, maar kloppen haar herinneringen over die nacht wel helemaal? Nu ze aan het begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven staat en de man van haar dromen heeft ontmoet, begint ze alles in twijfel te trekken. En hoe goed kent ze de man met wie ze gaat trouwen eigenlijk?

De gedreven politieagent Lou Kesselring wordt al jaren geplaagd door de fatale gebeurtenissen van die ene nacht en hij is bereid tot het uiterste te gaan om deze onopgeloste zaak af te sluiten. Maar hij is niet de enige in zijn obsessie. Er is iemand die er alles voor over heeft om te voorkomen dat de waarheid over die noodlottige nacht boven water komt – en die zelfs moord niet schuwt …”

Mijn mening:

Op basis van bovenstaande samenvatting zou je als lezer een uiterst spannend boek verwachten. Dat zou ik zelf ook doen mocht dit mijn allereerste Nora Roberts-boek zijn. Er zit zeker enige mate van spanning – of eerder mysterie – door dit verhaal heen verweven maar … het vormt zeker niet de belangrijkste factor.

Eén van de zaken die er voor zorgen dat ik de boeken van deze schrijfster zo graag lees is de manier waarop en de mate waarin ze haar personages uitwerkt. Binnen de kortste keren leef je met hen mee en stoort het je zelfs niet wanneer je opnieuw vrij snel doorhebt hoe de ontknoping aan het einde er zal uitzien.

Ik hou van haar personages. Van de manier waarop je meteen van hen gaat houden of er een afkeer van krijgt. Maar ook haar vlotte schrijfstijl en haar bekwaamheid als verhalenverteler spreken me aan. Oh en het feit dat ze je als lezer in elk boek een nieuwe wereld leert kennen. Zo neemt ze ons in Publiek geheim mee achter de schermen van de muziekwereld.

Na een valse start groeit het hoofdpersonage Emma immers op in een wereld waar muziek een vaste waarde is. Haar vader Brian, een muzikant is immers de zanger van Devastation, een Ierse groep die geleidelijk aan wereldbekend is geworden. Optredens in kleine pub’s maken plaats voor podia en gigantische concertzalen. We volgen het groeiende succes van de band, hun opmars, hoogte -en dieptepunten. De verhalen van de groep op zich, maar ook die van de individuele bandleden zijn immers verweven met het liefdesverhaal van haar ouders en het levensverhaal van Emma zelf. Dat voelt verweving voelt geloofwaardig aan vermits de muzikanten haar bijzondere familie vormen. Eentje waarvan slechts enkele leden gemeenschappelijk DNA delen.

De dynamiek tussen de personages, hun twijfels en verlangens, de gebeurtenissen die Emma maar ook haar familie hebben gevormd tot wie ze zijn, de manier waarop ze elkaar graag zien ook al kennen ze elkaars mindere karaktertrekken, twee geloofwaardige liefdesverhalen doordat ze doorspekt zijn met hindernissen in plaats van een instant love-variant, …

Het mag wel duidelijk zijn dat Publiek geheim meer is als een spannend boek of een liefdesverhaal. Ook dit keer slaagde Nora Roberts erin om me enkele uren boordevol leesplezier te bezorgen.

5 gedachten over “Publiek geheim”

  1. oh ik ben dol op de boeken van Nora Roberts. Helaas net een stop ingelast maar ik zet hem wel op mijn lijstje. Je hebt echt een goed review geschreven over dit boek.

    1. Ik heb het boek gezien in je Bookhaul-filmpje. Het is niet mijn favoriete Nora Roberts-boek maar ik ben wel heel benieuwd naar wat jij er van gaat vinden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.