Blogger Vriendenboek #62

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sanne van De pagina omslaan in de spotlight.

bv-depaginaomslaanNaam:
Sanne van den Berg

Leeftijd:
21

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben net klaar met de bachelor Econometrie en Operationele Research en ga naar het tweede jaar van de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Twee heel verschillende richtingen dus!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Naast lezen en bloggen ben ik dol op stedentrips in Europa, maar omdat dat maar een paar keer per jaar lukt door tijd en budget is lezen toch wel de hobby waar ik de meeste tijd in steek.

Je favoriete eten
Deze is moeilijk! Vroeger was het eerst pizza en toen pasta. Vervolgens was het een tijdje doperwtjes. Maar tegenwoordig heb ik niet echt lievelingseten. Maak het met liefde klaar en ik eet het met liefde.

Je lievelingskleur
Weer een vraag waar ik niet makkelijk een antwoord op kan geven. Als klein meisje was het oranje. Dus laten we voor oranje gaan.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik verzamel kleine kopieën van Griekse en Romeinse beelden. Ik heb verschillende beeldjes in Rome en Athene gekocht, maar ook op rommelmarkten kom je ze nog wel eens tegen.

harrypotterendesteenderwijzenWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik heb bijna al mijn kinderboeken weggedaan, dus ik denk dat het boek dat het langst in mijn kast staat Harry Potter en de steen der wijzen is. En natuurlijk heb ik die gelezen! Een stuk of 6 keer…

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Jup. Op het boekenfestijn overkomt het me gewoon te vaak. De boeken zijn daar zo goedkoop, maar als ik dan thuiskom denk ik al snel: meh. Een voorbeeld is Before I Fall van Lauren Oliver.

Luister je naar audio-boeken?
Nope. Ik wilde er wel aan beginnen, maar de opties die ik vond waren nogal prijzig en de plaatselijke bibliotheek heeft echt alleen maar Nederlands en ik lees liever andere talen.

Heb je een favoriet genre?
Ik heb twee favoriete genres: Fantasy en historische romans. En ze wisselen een beetje in de strijd om de favoriet. Een tijdlang was ik het meest dol op historische romans, maar tegenwoordig zou het best wel eens Fantasy kunnen zijn.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Harry Potter and the Cursed Child!

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
De hoe-krijg-ik-zoveel-mogelijk-boeken-in-mijn-boekenkast indeling. De planken van mijn boekenkast hebben verschillende hoogtes, dus alle kleine boeken staan op een plank bij elkaar en op de andere planken probeer ik boeken van ongeveer dezelfde grootte te plaatsen, zodat er nog andere boeken bovenop passen. (Ge-wel-dig antwoord!)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Momenteel denk ik 60% fysiek, 40% ebooks.

Heb je een favoriet boek?
Nee. Ik denk dat dat heel erg afhankelijk is van het moment waarop je dat vraagt. Ik heb nu net The Lord of the Rings gelezen, dus heb de neiging om voor LotR of voor The Hobbit te kiezen als favoriete boek, maar op een ander tijdstip had ik misschien wel Wuthering Heights gezegd.

voornemens20161Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn enorme edities van Macbeth en Hamlet. Ik kwijl erbij!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Zeker meer dan 200 en ik denk wel richting de 300.

Wat is je laatst gekochte boek?
Boek XXII van de Ilias met een commentaar. Een studieboek voor Grieks en Latijn, maar ik ben er eigenlijk net zo enthousiast over als over ‘gewone’ leesboeken.

debriefvoordekoningWeet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
De brief voor de koning van Tonke Dragt. Door dat boek realiseerde ik me dat niet alle boeken gingen over meisjes op school die op paardrijden zaten, maar dat er ook boeken waren in een hele nieuwe avontuurlijke wereld.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Tonke Dragt en J.K. Rowling.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Philippa Gregory denk ik! Romantische historische romans over de Tudors of de Rozenoorlogen? Kom maar op!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ieder willekeurig Harry Potter boek.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
The Finisher van David Baldacci. Ik had echt een hekel aan dat boek.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Met moeite! Ik moet meer titels met een n in slaan ben ik bang. Ik heb uiteindelijk maar mijn toevlucht moeten zoeken tot reisgidsachtige boeken.

S Schim en Schaduw
A Arthur, Koning voor eens en altijd
N Naar Rome
N Notre-Dame en Sainte-Chapelle
E Er is in Rome iets gebeurd

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.