Simon vs. Booktag

Naamloos-1Een tijdje terug werd ik door Lisa van Leave No Story Behind getagd voor de Simon vs. Booktag die door Eline van All The Feels werd uitgewerkt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dit boek nog STEEDS niet gelezen heb. Ooit gaat daar verandering in komen hoor en gelukkig kon ik toch alvast de vragen uit deze tag beantwoorden zonder het boek gelezen te hebben.

1. Simon: A book that made you physically smile while reading it.

alien-series-gini-kochEr zijn verschillende boeken die me lieten glimlachen. Maar echt luidop lachen dat heb ik minder vaak voor. Gini Koch slaagt er echter wel regelmatig in met haar Alien-series waarin het hoofdpersonage in de meest bizarre situaties terechtkomt.

het-nachtcircus2. Blue: A book with really beautiful writing/prose

Ik ben iemand die dit soort zaken al snel vergeet. Wat ik me wel herinner is dat ik echt genoten heb van de sfeer die Erin Morgenstern opriep in Het Nachtcircus. Ook de bijzondere schrijfstijl van Tahereh Mafi is me bijgebleven.

 

 

3. Leah: A book that is not very popular, but that you love anyway

touchedbyanalienTouched by an alien van Gini Koch én meteen ook de rest van de Alien-reeks. Al is het in dit geval eerder een kwestie van minder gekend zijn in plaats van minder populair. Ik hoop echt dat daar nog een keer verandering in komt en dat veel meer mensen ze zullen ontdekken. Dat is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen vermits ze hier nogal vaak aan bod komen.

 

 

4. Abby: A book that is so cool you wish you’d written it yourself

Euhm … Ik dacht eerst Harry Potter and the Philosopher’s Stone te antwoorden maar waarschijnlijk gaat een deel van de magie verloren wanneer je het boek zelf hebt geschreven. Dat telt waarschijnlijk voor elk boek dat ik geweldig vind. Eigenlijk heb ik ook niet echt de behoefte om een boek te schrijven. Ik weet niet of ik er goed in zou zijn – maar lezen én het omzeilen van onmogelijke antwoorden gaan me uitermate goed af. Dus ik ‘beperk’ me met veel plezier tot het lezen van boeken. 😉

5. Martin: Your favourite villain, book of non-book

Ik denk dat ik dan voor de Draco * wait until my father hears about this * Malfoy ga. Een onverbeterlijk personage dat door en door slecht is zal me niet snel intrigeren. Maar iemand als Draco dus wel. Oh en Gollum uit Lords of the Ring.

6. Cal: A book that sat on your shelf for a very long time before you read it and loved it

rodekoninginOei, de eerste twee boeken die in me opkomen stonden wel erg lang in de boekenkast te wachten maar bleken uiteindelijk tegen te vallen. Dus dan kom ik weer uit bij Gini Koch. Universal Alien stond immers net geen jaar op me te wachten vooraleer ik er aan toekwam. Gelukkig vond ik dat boek vervolgens wel geweldig. Rode Koningin van Victoria Aveyard stond ook al enkele maanden in de boekenkast voor ik er de tijd voor vond. Om nog maar te zwijgen over de meer als 100 ongelezen boeken die nu nog op me staan te wachten.

7. Taylor: The most perfect book in the history of perfect books where you’ve almost reached the point of being slightly annoyed whenever you see the title because by being there it is already bragging about it’s goodness, and the worst part is that you know they’re right because the book is amazing. (Long story short, favourite book ever)

dereiziger♪♫♭ I hate you so much right now ♪♫♭  Ok, Kelis aanhalen is misschien een beetje over the top en haat is een wel heel erg woord. Laten we het er maar op houden dat ik echt niet goed ben in het kiezen van favorieten. Ik heb op zo’n moment steeds het gevoel dat ik al die andere geweldige boeken verwaarloos. Dus speel ik vals en selecteer ik er vijf. Yep, dat is al moeilijk genoeg …

 

De reiziger – Diana Gabaldon
Harry Potter-saga – J.K.Rowling
De Anderen-serie – Anne Bishop
Eve Dallas-reeks – J.D.Robb
én … (verdorie hé)
The Black Dagger Brotherhood-serie – J.R.Ward

8. Spier Family: Who is your favourite chipmunk?

Die is dan weer wel gemakkelijk … Simon!

9. Halloween: Would you rather dress up as a dementor or as a trashcan?

Geen van beide is geen geldig antwoord zeker? Ik zou liefst gewoon één van mijn Cosplay-outfits aantrekken. Maar doe dan toch maar de vuilbak. Wie weet smijt iemand daar dan zijn overschot aan Halloween-snoepjes in. Bij een dementor-outfit kan ik echt geen voordeel bedenken.

10. Oreo’s: What is your favourite kind of Oreo, and your favourite Oreo product?

oreo-creamcheese-browniesEén van de schrijfsters die ik online volg toont steeds nieuwe Oreo-smaken. Jammer genoeg zijn die hier nergens te vinden waardoor ik nog steeds het meeste hou van het klassieke Oreo-koekje. Een favoriet Oreo-product heb ik dan weer niet. Wel gebruik ik de koekjes regelmatig bij het maken van desserts. Van Oreo-schepijs tot Oreo CreamCheese Brownies of een Oreo-Milkshake of Oreo Cheesecake Bar of …

11. Gender Bender Day: Imagine you could change the gender of any character in any book, who would you change and why? (For example, make Augustus Waters a girl so that TFIOS would’ve been a lesbian lovestory, make Katniss Everdeen a guy so that she couldn’t have volunteered for Prim, etc.)

middernachtEigenlijk ben ik wel benieuwd hoe J.K.Rowlings wereld er zou hebben uitgezien met Hailey Potter in de hoofdrol. Wat meer diversiteit zou ik dan weer willen zien bij de Middernacht-reeks van Lara Adrian. Bijvoorbeeld door twee boeken te mengen en zo de liefdesrelatie van zowel Gabrielle en Elise als Lucan en Tegan te volgen.

12. Vast houses with tiny windows: A book that was way different from what you expected it to be (For example, expecting a love story, getting a BAMF shooting everybody)

eenzaamenextreemverwegHeel recent had ik dat nog bij Eenzaam en extreem ver weg. Ik was echt benieuwd naar het leven op de Ventura maar uiteindelijk kreeg ik hoofdzakelijk een liefdesverhaal in de ruimte voorgeschoteld. Nu is liefde wel een universeel iets maar ik had toch verwacht dat het boek anders zou worden uitgewerkt.

 

13. Finding a shore worth swimming to: Favourite fictional character of all time, book or non-book

Wie me al eventjes volgt herinnert zich de It’s laminated blogpost nog wel. Voor hen komt het dan ook niet als een verrassing dat ik hier Jamie Fraser als antwoord geef.

 

Ondertussen weet ik ook waarom Lisa ons alvast succes wenste. Sommige vragen zijn echt moeilijk. Deels door mijn slechte geheugen én grotendeels door het feit dat ik gewoon niet in staat ben om slechts 1 favoriet te kiezen. 😉

2 gedachten over “Simon vs. Booktag”

  1. Jaaaa, leuk ingevuld! Ik heb ‘Eenzaam en extreem ver weg’ nog in de kast liggen en ben zó benieuwd naar wat ik ervan ga vinden. Heb het idee dat het boek compleet anders is dan ik denk!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.