Blogger Vriendenboek #58

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Tineke, één van de bloggers bij Ogma, in de spotlight.

TinekeNaam: Tineke Luimstra

Leeftijd: 35 (dan zijn we even oud/jong 😉 )

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb de lerarenopleiding Engels gedaan. Ik heb nog geen uur als docent gewerkt, maar ik kan nu wel mooi heel veel Engelse boeken lezen.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik ga graag naar concerten en festivals, maar vind het ook leuk om samen met mijn kinderen, man of vriendinnen naar musea te gaan. Historische steden bezoeken, daar word ik ook erg blij van, met name Londen.

Je favoriete eten:
Italiaans en dan vooral in Italië.

Je lievelingskleur: Zwart.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Op het moment vinden we het erg leuk om vintage merchandise/speelgoed te verzamelen en in een letterbak te zetten. Oh en lp’s natuurlijk 😉

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zal een van mijn kinderboeken van vroeger zijn en die heb ik allemaal verslonden anders stonden ze niet meer in de kast. Nu moet ik ze opnieuw lezen met mijn dochters. Vervelend hoor 😉

De Naaister uit ParijsHeb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik koop niet zo vaak nieuwe boeken, het meeste dat hier tegenwoordig binnen komt is tweedehands gekocht of gekregen van mijn blog collega’s. Dus dan is een miskoop niet meteen een probleem in mijn budget. Ik mocht laatst ‘De Naaister uit Parijs‘ lenen van mijn moeder, een van de weinige boeken die ik niet uitlas, ik vond er echt niks aan.

Luister je naar audio-boeken?
Ja, korte horrorverhalen op Spotify als ik de was op moet vouwen/hangen.

Heb je een favoriet genre?
Ik houd erg veel van fantasy, horror en thrillers, maar ook van Engelse klassiekers en oude detectives. Beetje all over the place.

bookhaul van deze week 1Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik heb net ‘Pogingen om iets van het leven te maken; het geheime dagboek van Hendrik Groen’ gelezen. Die stond al erg lang op mijn verlanglijst en toen vond ik het boek voor 1 euro bij de kringloopwinkel. Afgelopen week in één dag uitgelezen en nu ben ik bang dat ik het vervolg gewoon vandaag nog moet gaan kopen. Ik ben uit mijn broek gescheurd van het lachen! (Die boeken moet ik dan misschien ook maar toevoegen aan mijn ‘Ooit eens’-boekenlijst.)

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Van alles een beetje, afhankelijk van de boekenkast. Er staat beneden maar een kleine kast in verband met een beperkte ruimte, daar staat een gedeelte van de te lezen stapel op willekeurige volgorde. Op mijn slaapkamer heb ik planken met mijn vintage boekenverzameling, op de slaapkamer van de meiden een grote kast met alle kinderboeken en op zolder een enorme kast met de bulk van de collectie. Ik sorteer op schrijver en dan op jaar van uitgave. Op kleur vind ik altijd prachtig staan, maar ik ben bang dat ik dan niks meer terug kan vinden.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Beide. Een boek vasthouden is heerlijk, maar die e-reader is zooooo makkelijk.

Century Trilogy Ken FollettHeb je een favoriet boek?
Oh zoveel! Hendrik Groen is nieuw verschenen in de top 10. Verder de Fitz boeken van Robin Hobb, Bag of Bones en Eyes of the Dragon van Stephen King, Harry Potter natuurlijk, maar ook de nieuwe detective serie van J.K. Rowling vind ik geweldig. Pillars of the Earth en The Century Trilogy van Ken Follett, de series van David Eddings, To Kill a Mockingbird, A Tiny bit Marvellous, Rivers of London, ik kan nog wel even doorgaan.

Oscar de MurielWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Deze boeken van Oscar de Muriel over een Victoriaanse detective kocht ik spontaan, puur vanwege de cover. Ik moet ze nog lezen, maar mijn man heeft ze al uit en zegt dat de inhoud niet onder doet voor de buitenkant.(Die cover ziet er echt super mooi uit. Mocht ik hem eerder hebben gezien dan was hij waarschijnlijk terechtgekomen in mijn lijstje met mooie/intrigerende covers die er om lijken te vragen om gekocht te worden.)

Doctor Who CoversMaar de covers van de vintage Doctor Who boekjes die we voor 10 pence per stuk kochten in een keldertje van een obscure boekwinkel in Londen vind ik zooooooo gaaf.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Eerst wilde ik gaan schatten, maar ik vond het toch wel leuk om het exact te weten. Ik kwam op een totaal aantal van 856 boeken. Maar dat kan volgende week al weer anders zijn. Er komt veel binnen, maar ik geef ook heel veel weer door. Aan mijn collega’s van Ogma, mijn moeder, vriendinnen of wie ik maar bij een bepaald boek vind passen. (Vrij confronterend hé, zo’n inventaris natellen. 😉 Ik zou het ook nog eens een keertje moeten doen vermits die aantallen nogal schommelen.)

bookhaul van deze week 2Wat is je laatst gekochte boek?
Ik heb afgelopen week weer een paar stapels meegenomen uit de kringloopwinkel (ik ging twee keer deze week, slecht!), waaronder dus Hendrik Groen zijn dagboek, een thriller van Val McDermid en een hele dikke non fictie over de geschiedenis van de oorlogvoering van het Verenigd Koninkrijk. Nieuw in de winkel kocht ik als laatste Foeksia de Miniheks voor mijn jongste dochter toen we bij een signeersessie van Paul van Loon waren in Van der Velde in Leeuwarden.

Monica FurlongWeet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dat is een beetje te lang geleden, maar toen ik wat ouder werd was ik een groot fan van de jeugdboeken van Lemniscaat. Ik heb alles van Thea Beckman meerdere malen gelezen, dat verklaart wel mijn voorkeur voor historische fictie denk ik. Ook heb ik de boeken van Monica Furlong vaak herlezen en Meester van de Zwarte Molen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Roald Dahl, Paul van Loon, Thea Beckman, Monica Furlong en Stephen King heb ik ook al erg jong ontdekt.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Stephen King, Anne Rice en Robin Hobb. Maar ja, zij hebben ook zo veel geschreven en bijna alles wat ze hebben geschreven is fantastisch!

fitz and the foolWelk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Alle delen van Harry Potter. Zo om het jaar moet ik weer even. Ik weet nog toen de eerste delen uitkwamen dat ik het maar raar vond dat al die lui daar verkleed voor de boekwinkel stonden te wachten tot openingstijd om het nieuwste boek te kunnen lopen. Tegen de tijd dat The Order of the Phoenix uitkwam stond ik er zelf tussen. Alleen dan niet verkleed. Of de boeken over Fitz van Robin Hobb, daar kan ik ook nooit genoeg van krijgen. En mijn exemplaar van ‘The Witching Hour’ van Anne Rice valt inmiddels uit elkaar, geen idee meer hoe vaak ik dat boek heb herlezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ik recenseer ook voor die online boekwinkel met het bolle mannetje en daar kreeg ik laatst het vijfde deel uit de Seeker reeks van. Een jeugdfantasy geschreven door vijf dames vanuit het perspectief van beren. Ik kon er echt helemaal niks mee.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
T; To Kill a Mockingbird – Harper Lee
I: In Betrekking – Maria van der Ent
N: No Impact Man – Colin Beaver
E: End of Watch – Stephen King
K: Ketterij – S.J. Paris
E: Een Goede Raad – J.K. Rowling

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #58”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.