Een hele tour – Susan Mallery

eenheletourTitel: Een hele tour
Reeks: Fool’s Gold #1
Auteur: Susan Mallery
Uitgeverij: LS Amsterdam
Pagina’s: 318 p.
Prijs: 10€

“Uiteraard is de jonge ambitieuze Charity naar Fool’s Gold gekomen voor haar superbaan als planoloog. Maar stiekem hoopt ze er ook iets te vinden wat ze als kind nooit heeft gehad: stabiliteit. Ze zou er veel voor over hebben om een lieve gewone man te vinden met wie ze een gezin kan stichten.

Dan moet ze natuurlijk niet vallen voor iemand als Josh, een oppervlakkige en veel te knappe sportheld, die duidelijk niets gewoons heeft en zeker geen geschikte kandidaat is voor haar huisje-boompje-beestje-wens.

Of heeft ze hem misschien toch verkeerd beoordeeld?”

Mijn mening:

Charity’s nieuwe job bestaat erin dat ze de werkgelegenheid in Fool’s Gold hoort aan te wakkeren en zo mannen naar het dorpje te lokken. Yep, je leest het goed. Dit kleine stadje lijkt te kampen met een gebrek aan mannelijke inwoners. De burgemeester, sheriff, brandweercommandant, techniekers … In Fool’s Gold worden al deze postjes door vrouwen ingevuld. Het klinkt wel een beetje als een zaak die aan bod zou kunnen komen in Supernatural. En heel eerlijk … de aanwezigheid van Sam en Dean zou een pluspunt zijn geweest voor dit boek.

Eén van de grootste pluspunten van dit boek vond ik het feit dat het mannelijk hoofdpersonage een wielrenner is. Dat was weer even iets anders. Alleen was er verder niet veel dat me wist te verrassen in dit verhaal. Het belang van en een verlangen naar familie. Onzekerheden, de oneerlijkheden van het lot, … Ondanks dat er enkele ernstigere thema’s doorheen ‘Een hele tour’ verweven worden voelt het boek erg luchtig aan.

Een beetje te luchtig zelfs. Luchtigheid mag dan wel uiterst belangrijk zijn wanneer je wil voorkomen dat een soufflé instort maar bij een verhaal kan het ook een nadelig effect hebben. Ik hou van ontspanning. Absoluut. Eventjes je verstand op nul zetten kan ontzettend deugd doen. Dit boek was echter zo luchtig dat ik al snel merkte dat mijn aandacht af en toe afdwaalde tijdens het lezen. Blijkbaar is een te hoge mate van luchtigheid niet goed voor mijn aandachtspanne.

Ik had al eerder boeken van deze schrijfster gelezen en die spraken me wel aan. Naar mijn mening waren ze ook meeslepender terwijl ik dit verhaal het best kan omschrijven als vermakelijk. Bovendien merk ik nu ik deze recensie met een beetje vertraging uitwerk dat er niet zoveel van het verhaal is blijven hangen. Buiten dan dat één van de verhaallijnen (het mysterie van het vermiste geld) nogal overbodig aanvoelde.

Jammer genoeg wist dit boek van Susan Mallery me niet te overtuigen. Schrijf deze auteur echter niet meteen af want zowel Eindelijk thuis als de boeken uit haar Blackberry Island-trilogie vond ik wel aangenaam leesvoer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.