Blogger Vriendenboek #56

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Inge van Readinge in de spotlight.

IkNaam:
Inge

Leeftijd:
19

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer Communication and Multimedia Design aan de Haagse Hogeschool.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik vind het heerlijk om te spelen met Photoshop. Ik heb een abonnement op Photoshop Magazine gekregen van mijn ouders voor mijn verjaardag. In deze magazines staan erg veel leuke en leerzame tutorials, die ik graag volg. Ook vind ik erg leuk om spelletjes te spelen als Pokémon en Art Academy op mijn 3DS en natuurlijk sims. Verder ben ik tijdens de zomer op strand te vinden als Lifeguard. Ik woon al mijn hele leven op 500 meter van het strand vandaan en mensen helpen vind ik echt geweldig om te doen!

Je favoriete eten:
Worteltjes met kip! Maar een heerlijk belegde Italiaanse bol, met kaas bijvoorbeeld, kan ik ook van genieten. Oh, en pure chocola! Dat is gewoon pure liefde!

Je lievelingskleur:
Roze

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik heb een tijdje erg veel aan nail art gedaan, dus heb inmiddels echt iets van 120 nagellakjes verzameld. Heel gek, maar van de een op de andere dag had ik het geduld niet meer zo, om de hele tijd te priegelen aan mijn nagels. Tegenwoordig draag ik alleen nagellak bij speciale gelegenheden.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk dat dat een oud sprookjesboek is, die nog van mijn moeder is geweest vroeger. Vroeger was ik echt gek op sprookjes, dus werd er regelmatig uit voorgelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
An Abundance of Katherines van John Green vond ik zwaar tegenvallen. John Green werd erg gehyped en had, na het lezen van The Fault In Our Stars en Looking for Alaska, goede hoop voor het boek. Uiteindelijk vond ik het boek erg saai en niet echt iets speciaals hebben.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik heb echt geen idee hoe dat zal zijn. Het lijkt me dat ik me dan veel meer moet concentreren om het verhaal te volgen. Ik denk dat ik zoiets alleen kan doen als ik in de bus zit, of op strand lig. Ik heb wel de luisterbieb app en wil wel proberen hoe zou zijn. Strand is om de hoek, dus dat gaat wel goed komen!

Heb je een favoriet genre?
Eigentijds. Ik heb het niet zo met fantasy of sci-fi. Vind dat soms erg lastig te volgen. Hoewel er ook echt super goede boeken tussen zitten zoals Hof van doorns en rozen. Bij contemporary vind ik de verhaallijnen wat realistischer over komen en daarmee ook wat makkelijker te volgen.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Hof van mist en woede! Het boek komt bijna uit in het Nederlands, en ik vond Hof van doorns en rozen echt geweldig!

Mijn BoekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Oké… confession… Ik heb niet echt een boekenkast… Pfieuw, dat is eruit. Nee, ik heb een tijdje bijna alleen ebooks gelezen of boeken bij de bibliotheek vandaan gehaald. Echt fysieke boeken had ik niet. Die ben ik pas sinds begin dit jaar gaan verzamelen. Het televisiekastje op mijn kamer is momenteel volgepropt met mijn boeken. Binnenkort wordt mijn kamer verbouwd en hopelijk kan ik dan meteen een boekenkast ergens kwijt!

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik vind ebooks erg fijn lezen. Geen last van lamme handen wanneer ik de pagina om wil slaan, als ik in bed aan het lezen ben. Vaak zijn ze ook wat goedkoper dan fysieke boeken, wat ook wel fijn is als je een arme student bent zoals ik. Van fysieke boeken vind ik het wel erg mooi dat ze een speciale vormgeving hebben.

Favoriete boekHeb je een favoriet boek?
Dit is lastig omdat dat erg veel verschilt… Maar een boek dat ik erg veel aanraad is Moordvrouw: Witte leugens van Lex Passchier. Ik ben erg fan van de serie Moordvrouw op RTL en het boek was echt net alsof je een aflevering aan het ‘lezen’ was.

Mooiste CoverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Hmm, dan ga ik denk ik voor Twintig Regels Liefde van Rowan Coleman. Eerlijk gezegd kocht ik dat boek ook bijna alleen om de cover. Achteraf heb ik vrij veel negatieve reacties erop gezien. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar hoop snel erachter te komen of de binnenkant net zo mooi is als de buitenkant!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Minder dan 100. Ik heb denk ik ongeveer 50 boeken op mijn e reader staan en nu ongeveer 20 fysieke boeken.

Wat is je laatst gekochte boek?
Een boekhandel bij mij in het dorp gaat de deuren sluiten ( ☹ ), omdat de eigenaar met pensioen gaat. Ze gaven een leegverkoop met op alle boeken minimaal 40% korting. Ik kocht de boeken: Bloedbroeders en De Kick van Helen Vreeswijk, en Lobsters van Tom Ellen en Lucy Ivison.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Op de basisschool was ik echt verzot op de boeken: Dolfi en Wolfi van J.F. van der Poel. Er was een hele serie van en ik heb ze geloof ik allemaal gelezen. Vanaf groep 7 vond ik de Hoe Overleef Ik – Serie geweldig.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Francine Oomen, want zij had de Hoe Overleef Ik – Serie geschreven. Op dat moment was de wereld die Rosa beschreef over de middelbare school, voor mij ook echt de wereld van de grote mensen. Ik keek soort van tegen Rosa op.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Als ik series niet mee tel, dan zijn dat drie boeken van Helen Vreeswijk. Ik heb ze alle drie nog niet gelezen, omdat ik ze in de afgelopen maand gekocht heb, maar ben er erg nieuwsgierig naar!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Eigenlijk heb ik geen enkel YA boek meer dan eens gelezen, behalve De Hongerspelen twee keer. Als kind las ik wel vaker boeken over, maar kan nu geen concrete titels noemen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
An Abundance of Katherines. Ik kwam er echt niet doorheen, maar voelde wel een soort plicht hem uit te lezen. Het lukte uiteindelijk, maar vond het alsnog muah.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

I – Inwijding van Veronica Roth
N – Nodig van Joelle Charbonneau
G – Gone | Verlaten van Micheal Grant
E – Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #56”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.