The Sweet Scent Of Blood – Suzanne McLeod

thesweetscentofbloodTitel: The Sweet Scent of Blood
Auteur: Suzanne McLeod
Reeks: Spellcrackers.com #1
Uitgeverij: Orion Books
Pagina’s: 363

“My name is Genny Taylor. I work for Spellcrackers.com. It’s a great job, pays the rent, lets me do the thing I’m good at – finding magic and cracking it – and the bonus is it’s run by witches, which stops the vamps from taking a bite out of me.

Not that vampires are the big bad any more, not since they launched a slick PR campaign – oh, and they brought the goblins on board. Now the vamps are sought-after celebrities, and Getting Fanged and taking the Gift are the new height of all things cool. But only if you’re human.

And I’m not.
I’m Sidhe fae.
And I know firsthand just how deadly a vampire can be.

Mijn mening:

Een geweldige PR-stunt zorgde ervoor dat vampiers niet enkel naar buiten konden treden maar ook nog eens ontzettend populair werden. Posterboys -en calenderboys hip zeg maar.  Yup, geen kalenders met brandweermannen en schattige honden. Vampieren zijn zo immens populair dat ze het toerisme in Londen meer doen toenemen als de Olympische Spelen.

In het openbaar stralen ze dan ook klasse uit. Alleen is daar niets meer van te merken zodra de camera’s hun handelingen niet meer registreren. Dan gaat het er toch net iets anders aan toe.

Hoofdpersonage Genny weet dit maar al te goed en doet daarom al jaren haar uiterste best om uit de buurt van vampiers te blijven. Alleen lijkt al die moeite nu tevergeefs te zijn en lijkt ze de aandacht trekken van niet één maar meerdere bijtgrage personen.

Het begin van dit boek deed me een beetje aan Shana Swenson’s verhalen denken. De rest van ‘The Sweet Scent of Blood’ vertoonde echter meer gelijkenissen met de boeken van Kim Harrison. Het boek bevat niet enkel vampiers en fae maar ook pixies, goblins en een iets andere soort brownies dan degene die je bij de Chocoladebar kan bestellen.

Ik merkte jammer genoeg dat het vrij moeilijk was om mijn aandacht bij het verhaal te houden. Dat kwam ongetwijfeld deels door hoe ik me voelde, maar ook grotendeels door de hinkstapsprongen die de schrijfster maakte. Een combinatie van tijdmanipulatie, flashbacks, een personage dat af en toe transformeert en abrupte overgangen zorgde voor iets teveel chaos.

Erg jammer want deze wereld biedt veel mogelijkheden. Hopelijk komen die in het tweede deel van de Spellcrackers.com reeks beter tot uiting.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.