Blogger Vriendenboek #54

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Opmerking: Voor diegene die goed hebben opgelet en zich nu afvragen waarom ik ineens van #48 naar #53 spring … Blijkbaar heb ik enkele keren tweemaal hetzelfde nummer gebruikt en had ik mijn eigen deelname dan weer niet meegeteld. Ik probeer de nummering binnenkort nog eens aan te passen maar Annemieke is dus de 53ste deelnemer.

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Annemieke van A Dance With Books in de spotlight.

bv-annemieke-1Naam:
Annemieke

Leeftijd:
28 (12 Oktober)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben in 2011 afgestudeerd met een SPH diploma

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Is het zielig als ik zeg nee? Ik zit nu in een periode waar ik verschillende dingen heb gedaan over de jaren en dat ik nu weer zoekende ben wat ik daarvan nog steeds graag doe. Zo wil ik weer proberen om scrapbooking op te pakken. En af en toe vind ik het ook wel leuk om wat te kleuren in de volwassen kleurboeken. Verder vind ik het ook wel leuk om foto’s te maken van de boeken op instagram al wil ik dat geen hobby noemen. (Nee hoor, natuurlijk is dat niet zielig. Zelf heb ik eigenlijk te veel hobby’s … nu ja, veel hobby’s en te weinig tijd om ze allemaal te beoefenen. 😉 )

Je favoriete eten:
Frietjes met mayo, haha. Maar ik hou ook wel van pasta en rijst hoor.

Je lievelingskleur:
Geel

Verzamel je (naast boeken) iets?
Boekenleggers. Ik heb ook wel een dingetje voor mooie notitieboekjes, maar daarbij probeer ik me erg mee in te houden. Verder heb ik een hele verzameling van knuffels over de jaren. Tegenwoordig kopen we alleen nog wel eens een knuffel als we naar een dierentuin zijn geweest.

hetparfumWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dan moet ik even goed kijken. Ik denk Parfum van Patrick Suskind in mijn boekenkasten beneden. Dit boek had mijn moeder eens gekregen ergens, maar ik heb hem gelezen tijdens de middelbare school en ik heb hem ook maar gelijk gehouden. Daarnaast heb ik boven natuurlijk allemaal kinderboeken (net zoals lijsters) die al heel lang in de kast staan waarvan de meeste ook zijn gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja. Maar aan de andere kant merk ik dat deze aankopen me wel helpen met het beter kiezen welke boeken ik in het vervolg koop.

Luister je naar audio-boeken?
Nee. Ik heb Dodger van Terry Pratchett geprobeerd maar nooit afgemaakt. Misschien zou ik het nog eens moeten proberen met een boek dat ik al heb gelezen. Ik ben voornamelijk bang dat ik iets mis als ik tegelijkertijd iets anders aan het doen ben (of in gedachten val) en teruggaan is niet zo makkelijk als in een boek of ebook.

Heb je een favoriet genre?
Fantasie

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Teveel? Maar als ik echt moet kiezen dan The Hidden Oracle, het nieuwe Rick Riordan boek. Ik ben daar erg benieuwd naar.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Dit is erg verschillend per plank. Ik heb een plank klassiekers, Harry Potter, een paar auteur specifiek. Maar ook een paar met alleen hardcovers op hoogte. Daarna dan weer series in paperbacks die compleet zijn, series die niet compleet zijn en alleen eerste boeken. Het is een beetje een mix match.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysieke boeken

bv-annemieke-2Heb je een favoriet boek?
Niet maar eentje. Maar degene die voor mij er nu boven uit steekt is zeker The Golem’s Eye, het tweede boek van de Bartimaeus serie van Jonathan Stroud. Ik vind het jammer dat nu zijn andere serie in Nederland veel bekendheid krijgt er niet meer mensen zijn die zijn eerdere serie oppakken. Ze zijn ook vertaald. Sorry, ik ben al een tijdje fan van Jonathan Stroud, haha.

bv-annemieke-3Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
En nu verwacht je dat ik kan kiezen? Haha. Ik heb teveel mooie covers. Zo vind ik de gollanz edities van Discworld super mooi, mijn Barnes and Noble Leatherbound edities van Sherlock Holmes en Alice in Wonderland, maar ook mijn Puffin editie van Mathilda van Roald Dahl en zeker de Firebird covers van Claudia Gray.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Rond de 300 in de kasten beneden denk ik.

Wat is je laatst gekochte boek?
Een hele stapel op het Boekenfestijn. Oops. Maar er zitten ook boeken tussen voor de komende baby. Dus dan mag het, toch?

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Toen ik jonger was, was de GVR van Roald Dahl het eerste boek dat ik alleen las. Later (in de twintig) toen ik lezen weer oppakte was dat Cinder van Marissa Meyer. (Oh, dan ben je waarschijnlijk net als ik benieuwd naar de nieuwe verfilming van de GVR.)

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik kan me niet herinneren dat ik die had. Ik las gewoon alles wat er in de bibliotheek beschikbaar was. Als het maar een boek was.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Terry Pratchett met 19 boeken. Technisch gezien J.K. Rowling met 20, maar dat is omdat ik verschillende edities heb van Harry Potter (engels-nederlands) terwijl het bij Terry Pratchett allemaal andere boeken zijn.

facthappinessisrereadingharrypotterWelk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Harry Potter. Het Kofferkind toen ik jonger was.Ja, wel meerdere boeken. Ik hoop altijd dat er nog ergens iets leuks naar boven komt, en ik geef niet zo snel op. Daarom zijn er ook weinig boeken die ik niet uit lees.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, wel meerdere boeken. Ik hoop altijd dat er nog ergens iets leuks naar boven komt, en ik geef niet zo snel op. Daarom zijn er ook weinig boeken die ik niet uit lees.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
A = Angelfall van Susan Ee
N = the Name of the Wind van Patrick Ruthfuss
N = Nimona van Noelle Stevenson
E = Eragon van Christopher Paolini
M = Magonia van Maria Dahvona Headley
I = Illuminae van Amie Kaufmann en Jay Kristoff
E = Eldest van Christopher Paolini
K = Kiss of Death van Rachel Caine
E = De Eindeloze Nacht van Veronica Rossi

Wil jij jezelf en je blog ook graag voorstellen in het Blogger Vriendenboek? Stuur me dan gerust een mailtje. Binnenkort heb ik weer plaats voor nieuwe deelnemers.

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #54”

  1. Tijd is echt zo’n dingetje he, haha. En ja ik kijk heel erg uit naar BFG. 20 Juli! Ik ben blij dat hij niet later is want met deze datum kan ik als het goed is nog wel naar de bios, als de baby meewerkt. 😛

    Nogmaals bedankt. <3

    PS: Ik denk dat er een vraag is weggevallen na de vraag welk boek 3x gelezen. 🙂

    1. Wat vreemd. Ik heb de tekst in één geheel gekopieerd en geplakt. Nu zou het alleszins in orde moeten zijn. Bedankt voor het melden en ook omdat je wilde meedoen aan het Blogger Vriendenboek.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.