Wat lees ik naast boeken nog ?

watleesiknognaastboekenIk lees graag. Héél erg graag zelfs. Als ik enkele dagen niet of amper aan lezen toekom dan voel ik me zelfs ongemakkelijk.  Als boekenworm en blogger bestaat het grootste deel van mijn leesvoer uiteraard uit boeken. Toch schotel ik mezelf ook af en toe een andere vorm van leesvertier voor.

correspondentie-brieven

Vroeger waren dat bijvoorbeeld brieven van mijn pennevriendinnen. We schreven immers bladzijden vol met allerlei gebeurtenissen en gedachten. Af en toe krijg ik nog wel kaartjes met de post maar daarnaast zijn het momenteel toch vooral ellenlange mails die ik met veel plezier lees.

Tweets, statussen, blogposts, reacties, …

Quotes, online artikels, …

reclamebladen

gratis magazines van supermarkten

libellelekker-delhaize

kooktijdschriften, …

tijdschriften

het magazine van de Wereldwinkel én dat van de cinema.

libelle-femma

Libelle of het tijdschrijft dat Femma naar zijn leden toestuurd

humo-rifraf

Humo of het gratis muziekmagazine Rifraf

Vroeger hadden we een abonnement op Humo, vervolgens één op Libelle. Momenteel hebben we geen abonnement meer en wordt er dus slechts heel sporadisch een tijdschrift gekocht. Wanneer we op verlof zijn bijvoorbeeld of wanneer ik in een tijdje in een wachtzaal moet doorbrengen en te snel door mijn boek heen ben. Eigenlijk ben ik nog steeds fan van Libelle maar vermits ik al niet aan mijn eigen boeken toekom kan ik moeilijk de kost van een nieuw Libelle-abonnement goedpraten. 😉

Wat lezen jullie nog naast boeken?

Edit: Ik vind het altijd grappig wanneer je een blogpost op de plannnig hebt staan en vervolgens ontdekt dat iemand anders over hetzelfde onderwerk schreef. Soms haal ik mijn stukje dan van de planning maar dit keer laat ik jullie gewoon even weten dat ook Madelon van The Book Diaries zich niet beperkt tot het lezen van boeken alleen. Kijk gerust even naar deze blogpost als je wil weten wat ze verder nog leest.

10 gedachten over “Wat lees ik naast boeken nog ?”

  1. Ik lees vooral heel veel blogs (tenminste dat probeerik, soms schiet het er wel eens bij in). En verder de tijdschriften Flow en Delicious en de krant, ik lees Nrc Next. Vroeger las ik nog veel meer tijdschriften, maar daar ben ik mee gestopt om zo meer tijd te hebben voor mijn blog en mijn boeken. Jij leest er nog best heel veel trouwens, waar haal je de tijd vandaan?

  2. Vroeger las ik ook vaak tijdschriften, maar inmiddels doe ik dat niet meer, heb ik het geduld niet voor. Plus dat de lettertypes vaak te klein zijn.

  3. Wat leuk om te zien wat je nog meer leest! Ik lees eigenlijk alleen blogs standaard. Heel af en toe de Happinez en een gratis kook tijdschrift van bijv de Jumbo.

  4. Haha, ik heb dat dus ook idd wel eens, dat ik iets schrijf en inplan, ruim van tevoren vaak, en dat iemand anders daar vervolgens dan ook iets over post xD Maar leuk dat jij dus iid ook andere dingen dan boeken leest! Ik vind het ook heerlijk voor de afwisseling, eens even wat anders.

  5. Ik lees naast boeken ook van die (gratis) tijdschriften zoals Boekenmagazine :-), Libelle, het gratis magazine van Carrefour en Delhaize, Steps, dat van Standaard Boekhandel, en dan schrijf ik ook al eens iets over ‘Vreemde tijdschriften’ rond thema’s als koken/gezonheid/welzijn/boeken… Of het VAB magazine, oh ja dat ook. Aan leesinspiratie geen gebrek dus ;-).

  6. Poeh, nu moest ik toch even nadenken. Naast boeken lees ik natuurlijk ook andere blogs enzo. En ik krijg nu veel tijdschriften over zwangerschap enzo. Ik heb echt een hele stapel liggen, maar ik blader er eerder doorheen dan dat ik er echt in lees. Vroeger had ik een abonnement op de Aniway and las ik fan fiction en ook de verhalen op fictionpress las ik veel. Maar dat doe ik nog maar heel sporadisch.

  7. Hier naast boeken vooral blogs en een paar tijdschriften (wel een pak minder dan jij; jij leest er nog best veel, vind ik, ook al is het dan maar sporadisch!).
    Vroeger als kind las ik aan tafel alles wat voor mijn neus stond: de doos cornflakes, het brik melk… 100en keren gelezen 🙂

    1. In dat laatste herken ik mezelf ook wel. Gek hoe vaak je de samenstelling van een confituur kan lezen wanneer er geen ander leesvoer voorhanden is. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.