Blogger Vriendenboek #48

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Joany van NerdyMommy in de spotlight.

bv-joany-profielfotoNaam:
Joany de Vries-Verbrugge

Leeftijd:
29 en een beetje

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb niet gestudeerd. Vooral beinvloed door mijn ervaring met pesten op school durfde ik niet nogmaals het risico te lopen om in zo’n situatie terecht te komen op een nieuwe school. Daarnaast was ik simpelweg niet in staat om een richting te kiezen. Ik had geen flauw idee wat ik wilde worden, en aangezien studeren een kostbare aangelegenheid is durfde ik niet het risico te lopen mezelf in de schulden te steken voor iets waar ik niet gepassioneerd over was.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Jazeker! Ik ben (zoals mijn schoonvader me geregeld noemt:) een handige trut. Ik vind het erg leuk om te handwerken, tekenen en knutselen. Verder houd ik heel erg van ‘flippen’ – daarover schreef ik niet zo lang geleden nog een uitgebreide post op mijn blog. Oh, dat brengt me uiteraard bij mijn op een na leukste hobby (na lezen): BLOGGEN ^^

Je favoriete eten
Mijn familie ziet mij zo’n beetje als een menselijke gft-bak. Als iets niet op kan weten ze dat ze het bij mij kwijt kunnen want mijn eetlust is net zo oneindig als mijn liefde voor lezen. Ik vind het dan ook erg moeilijk om een favoriet gerecht te kiezen. Daarom zeg ik maar: alles wat mijn oma heeft gekookt. Mijn oma is echt een fantastische kokkin en wij hebben wat eten betreft vrijwel dezelfde smaak. Ik hou vooral van haar koude schotel en de balkenbrij die ze maakt… ik ga alleen al watertanden als ik er aan denk.

Je lievelingskleur
Meng gelijke delen groen met blauw en je krijgt mijn lievelingskleur.

bv-joany-verzamelingVerzamel je (naast boeken) iets?
Het is niet echt een verzameling… Eerder een vreemde obsessie… Er zijn twee producten die ik gewoon onweerstaanbaar vind en waar ik dus altijd te veel geld aan uitgeef: notitieboekjes en mokken.

Notitieboekjes zijn gewoon zo mooi en een nog leeg boekje barst gewoon van de onvervulde mogelijkheden. Ik schaam me daarom best voor het feit dat ik volgens mij nog nooit een notitieboekje helemaal vol heb geschreven. Als ik een nieuw, mooier boekje heb kan ik mezelf niet beheersen en wil ik daarin beginnen.

Mijn liefde voor mokken begon met de aanschaf van THE BIG MUG. Een mok waar maar liefst 500ml thee in kan. HALLELUJAH! Sindsdien vind ik het leuk om novelty mokken te verzamelen: mokken met een leuke tekst, grappige afbeelding of speciale vorm. Geweldig! Mijn nieuwste favoriet is er een met de tekst: Tea time ^^ Tja, ik word van kleine dingetjes al heel blij. (Blijkbaar delen we die twee vreemde obsessies. Al beperkt mijn mokken-verzameling zich tot Forever Friends-exemplaren.)

bv-joany-oudste-boekWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Het eerste boek wat ik zelf kocht was Twilight van Stephanie Meyer. Deze staat dus ook het langst in mijn kast. Ik heb het gelezen. En gelezen. En opnieuw gelezen. Het is niet zo dat ik het literatuur van hoog kaliber vind, maar oh wat zijn ze vermakelijk. Plus, ze deden mijn liefde voor lezen ontluiken en daarvoor ben ik Stephenie Meyer nog altijd dankbaar. (Hoera voor die laatste zin! Dankzij haar heb ik het genre paranormal romance ontdekt.)

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik denk dat zoiets onvermijdelijk is wanneer je zo veel boeken koopt als ik :’) Zo kocht ik een paar jaar geleden een boek over bloggen. Ik hoopte op enkele nuttige tips waarmee ik mijn blog naar een hoger niveau kon tillen. Of op zijn hoogst wat inspiratie. Jammer genoeg stond er niets in het boek wat je met logisch denken zelf niet kon bedenken.

Luister je naar audio-boeken?
Toevallig sinds kort wel. Vroeger trokken audiobooks me niet zo aan, maar sinds ik regelmatig mijn handen vol heb met babydingen blijken luisterboeken toch wel een uitkomst.

Heb je een favoriet genre?
Nee. Ik ben een bibliovoor: ik lees alles wat ik onder mijn neus krijg. Ik heb hoogstens een lichte voorkeur voor fantasy en paranormal romance.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
The Wrath and the Dawn van Renee Ahdieh. Dit boek is gebaseerd op de verhalen van Duizend en een nacht en ik heb zelf ook een verhaal geschreven met invloeden uit deze werken. Ik upload wekelijks minimaal een hoofdstuk van dit verhaal op Wattpad.

bv-joany-indeling-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Visgraat-indeling 😛

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voor mij is dat 50/50.

Heb je een favoriet boek?
Ik zou op de automatische piloot Jane Eyre kunnen antwoorden, want jarenlang was dat ook zo. Maar sinds ik voor mijn blog veeeeel meer lees dan daarvoor heb ik nog veel meer favoriete boeken. Te veel om op te noemen eigenlijk. Meest recentelijk heb ik The Great Hunt van Wendy Higgins aan mijn lijstje favorieten toegevoegd.

bv-joany-mooiste-coverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Mijn favoriete covers zijn die van Rebecca van Daphne Du Marier en De Kleur Paars van Alice Walker. De uitgeverij die deze boekjes heeft uitgegeven zou een lijn boeken van vrouwelijke auteurs van moderne klassiekers uit gaan geven, maar helaas was er onvoldoende animo voor om na bovenstaand duo door te gaan 🙁

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Geen flauw idee. Ergens tussen de 200 en 300 denk ik. Ik had er nog veeeel meer, maar ik heb er om persoonlijke redenen heel veel moeten verkopen (met pijn in mijn hart).

Wat is je laatst gekochte boek?
The Forbidden Wish van Jessica Khoury. Die is nog onderweg want ik bestelde hem afgelopen donderdag bij Thebookdepository.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik las altijd al wel, maar het werd pas een obsessie na het lezen van Twilight.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Dat gaat gelijk op tussen Stephenie Meyer en Sophie Kinsella. Nee, ik vergeet J.K. Rowling niet; ik las Harry Potter pas op latere leeftijd.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Op dit moment is dat Julie Kagawa, maar zodra ik Lady Midnight heb staat ze weer gelijk met Cassandra Clare.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Jane Eyre lees ik minstens een keer per jaar en sinds ik Rebecca van Daphne Du Marier heb lees ik dat boek ook jaarlijks.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee. Ik geef boeken tegenwoordig tot op de helft om mij te pakken en als het dan nog voelt als waden door drijfzand… dan begin ik gewoon in een ander boek. Nu moet ik daar wel bij zeggen dat het boek echt heeeel erg slecht moet zijn wil ik overwegen om het weg te leggen. De meeste boeken hebben nog wel voldoende positieve kanten om toch door te willen lezen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Nope. Het lukt meestal nog wel tot en met de ‘N’ van Joany, maar die ‘Y’ is echt onmogelijk. Ik heb het al zo vaak geprobeerd. Sterker nog, ik heb wel eens gegoogled naar ‘Young Adult books that start with ‘Y” omdat ik ook zo graag mijn naam wil kunnen spellen met boeken :’) (Dat probleem met de Y kwam ik zelf ook al een keertje tegen.)

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #48”

  1. Die visgraatindeling in haar boekenkast ziet er heel fascinerend uit! Eens kijken op haar blog of ze daar al meer over geschreven heeft, want ik snap nog niet hoe zo’n indeling stand houdt als je er een boek uithaalt 🙂

    1. Ik vroeg me hetzelfde af toen ik haar indeling op deze foto en haar blog zag verschijnen. Waarschijnlijk zou ik dan net dat ene boek willen lezen waardoor de hele constructie in elkaar stort.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.