Eventjes tussendoor …

colorfinalHet begon allemaal met mijn kleerkast. Yep, mijn kleerkast. Ik ben namelijk niet goed in het wegdoen van kleding. Bij sommige kledingstukken blijf ik hopen dat ik er ooit terug ga in passen, andere bewaar ik ook al kan ik ze niet langer als 10 minuten aandoen vooraleer mijn huid helemaal begint te prikkelen en nog andere zijn ondertussen al zo vaak gewassen dat het echt raden is naar de oorspronkelijke kleur. Meestal eindigt het sorteren van mijn kleerkast dus met mooie maar niet kleinere stapeltjes.

Dit keer moest daar echt iets aan gedaan worden. Ik ging er dus eens met de grove borstel door en besloot een zak vol kleding naar spullenhulp te doen én de ’te kleine’ kleding te geven aan iemand die er nog wel in kan. Echt waar, de mensen die er in slagen om lekkernijen op de markt te brengen die even goed smaken maar je niet doen bijkomen … die mogen van mij een Nobelprijs winnen.

kleedje-vero-modaDie gesorteerde kleerkast waar nu nog enkel kleding in terug te vinden is die ik kan dragen gaf me een goed gevoel. Ik ben nu eenmaal zo iemand die graag ordelijk te werk gaat. Het begon dan ook al snel te kriebelen om verder te sorteren en toen moest dus de boekenkast er aan geloven.

In een eerdere blogpost kon je al lezen dat ik de laatste tijd steeds meer een onderscheid maak tussen boeken die ik wil lezen (lang leve de bibliotheek) en boeken die ik wil hebben (lang leve de boekenwinkels). Er zaten echter nog heel wat boeken in mijn privé-bibliotheekje die eigenlijk in die eerste categorie thuishoren. Ze zijn er nog niet allemaal uitgefilterd, maar er ligt nu alwel een hele stapel boeken klaar waar ik een nieuwe thuis voor ga zoeken.

indexsiteJe zou denken dat ik het toen wel gehad had met al dat sorteren maar nee hoor. Er was immers nog iets dat me al een hele tijd stoorde. Vroeger was Zwartraafje immers een site met heel veel pagina’s waarvan de blog er slechts ééntje was. De laatste jaren is ook echter hier verandering in gekomen. Nu is Zwartraafje immers vooral een boekenblog met een site als aanhangsel. Dat de index van mijn site de startpagina is vond ik dus een beetje dom. Alleen had ik niet meteen een idee hoe dat verholpen kon worden.

headerzwartraafjesiteGelukkig kon mijn echtgenoot me helpen met een doorverwijzing. Op die manier komt iedereen die naar Zwartraafje.be surft meteen op de blog terecht maar blijven eerder gebruikte links nog wel werken. Alleen wilde ik meteen ook verderwerken en besloot ik ook om nog enkele pagina’s van de site te verwijderen. Mijn boekenoverzicht bijvoorbeeld én de pagina met Quotes. Eerder verdwenen ook het filmoverzicht, dat van de cd’s, de Forever Friends pagina, …

verwijzingenaarsiteDit betekende dat ik de code van heel wat individuele pagina’s moest aanpassen maar eigenlijk ben ik wel gelukkig met het eindresultaat. Ik hoop dat het nu duidelijk is dat de drie bovenste links verwijzen naar het recensie-archief, mijn online recepten en de foto’s van eigen creaties. Het zijn dus geen blog-rubrieken maar verwijzingen naar de enige resterende pagina’s van de site.

Het grootste voordeel voor mezelf is dat ik nu minder pagina’s moet onderhouden én dus hopelijk meer aan lezen én bloggen toekom. #wishfulthinking

11 gedachten over “Eventjes tussendoor …”

 1. Even goed huishouden in een kast is wel een lekker gevoel. Ik heb een hele stapel met spullen die weg kunnen uit onze kasten. Deze week moet ik nog even een blik in mijn klerenkast werpen (al zal ik niet naar de maat kunnen kijken, haha). En gisteren heb ik mijn man zijn kleren laten uitzoeken en dingen die hij echt niet meer aan doet, of al super oud zijn, laten weggooien. Maar dat van de mooiere, maar niet kleinere stapeltjes klinkt wel bekend, haha.

 2. Dat is flink opgeruimd! Met zoveel minder pagina’s is het echt een stuk overzichterlijker geworden en ook duidelijker waar je site echt over gaat. En het boekenblog gedeelte, dat vind ik ook het leukste deel!

 3. Ik kan ook nooit kleren weggooien, da’s zeer herkenbaar ! Heb je dat mooie kleedje van de foto ook weggedaan.. dat zal wel effe pijn gedaan hebben, maar nu heb je wel het perfecte excuus om iets te moeten kopen om te vervangen he ;-). Goed bezig !

  1. Nee hoor. Dat past gelukkig nog. Ik zocht gewoon een foto van de kleerkast zodat ik er geen nieuwe moest trekken. 🙂

 4. Teveel spullen brengt al gauw onrust in het hoofd, vind ik. Met kleding pas ik nu zo’n trucje toe dat ik bij een nieuwe aankoop, een oud kledingstuk weggeef of wegbreng. Ik volg jou nog niet zo heel lang, dus wist niet van het bestaan van je eerdere site. Maar voor mij ziet dit er goed uit met onderwerpen die me interesseren (vooràl boeken 😉 ) en ik kom hier graag regelmatig langs Liesbet :-).

  1. Dat heb ik dus zelf ook. Ik vind het niet erg om dingen te bewaren die ook effectief gebruikt worden. Wanneer dit niet het geval is vind ik het niet enkel zonde (vermits iemand anders er misschien wel iets mee kan doen) maar zorgt het inderdaad ook voor onrust. Bedankt voor het compliment Hilde, dat is heel leuk om te horen (nu ja, lezen 😉 )

 5. Jaaa ik ben fan van de nieuwe layout, veel overzichtelijker en het is direct duidelijk op wat voor blog je terecht bent gekomen. Ik kan er trouwens ook van genieten om regelmatig eens met de grove borstel door kleren en boeken e.d. te gaan.

 6. Goed bezig geweest! Aangezien ik altijd via feedly doorklik naar je blog, heb ik je homepage zelden gezien. Maar die keer dat ik zwartraafje.be inklikte, vond ik het ook wel eventjes verwarrend dat ik niet meteen hier op de blog zat 🙂 ’t Is dus zeker wel duidelijker!
  (en je geeft me zin om te starten met wat onderhoudswerken aan mijn eigen blog 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.