Give me an A …

Give me an A, give me a … Ok, er kwamen dan wel geen pompons aan te pas, enthousiasme was er in overvloed. Nee, ik heb niet plots een carrière als cheerleader ontdekt, al moet ik dat misschien wel overwegen wanneer er ooit een team komt dat zich bezig houdt met cheering for books. Wat ik wel deed was het plunderen van mijn boekenkasten …

Jullie vragen je ongetwijfeld af waar ik het in hemelsnaam over heb. Een tijdje geleden kwam ik via YouTube de ‘Find the Words’-challenge tegen. Een uitdaging die me heel leuk leek maar dan wel in de vorm van een filmpje. Laat dat nu net Iets zijn waar ik me niet aan ga wagen vermits mijn stem helemaal vervormt klinkt wanneer ik gefilmd word. Geloof me, dat willen jullie niet horen. Bovendien heb ik geen camera, dus een filmpje maken was geen optie. Toch leek het me leuk om iets dergelijks te doen.

Ik vind het nu eenmaal leuk om in mijn boekenkasten rond te snuffelen en een excuus te hebben om al die boeken nog eens vast te houden. Dus net als de ‘Stel je voor’-uitdaging tijdens de leesmarathon, waarbij je je naam spelt met de begintletters van boektitels, of de challenge waarbij je een zin of gedicht vormt door titels op elkaar te stapelen, leek ook de ‘Find the Words’-challenge echt iets voor mij.

2014-08-08 16.23.57Geen YouTube-filmpje dus, maar daar liet ik me niet door tegenhouden. Ik ben geen fan van Scrabble, maar spellen met boeken sprak me wel meteen aan. Alleen wist ik niet meteen welke woorden ik zou proberen spellen. Het eerste woord dat ik vormde kan je op deze foto terugvinden. Ik mag dan niet elk boek kopen dat ik tegenkom, toch hebben ze dit effect op me. Ja hoor, ik ben *********!

2014-08-08 16.24.24Dat dit effect gevolgen heeft is natuurlijk niet te ontkennen. Door de jaren heen blijf ik steeds maar meer boeken vergaren en momenteel is de collectie zo ********* dat ik zonder overdrijven van een eigen mini-bibliotheekje kan spreken.

 

 

 

2014-08-08 16.22.12Ondertussen had ik de smaak natuurlijk wel te pakken. Die eerste twee woorden bleken geen probleem te zijn, al merkte ik wel dat bepaalde letters een uitdaging konden vormen. Bovendien leek de bibliotheek ondertussen op een mini-slagveld. Of nog erger … alsof de deurwaarder mijn privé-collectie kwam ontruimen. Wat gelukkig niet het geval was.

2014-08-08 16.23.00Nee hoor, ik was helemaal zelf verantwoordelijk voor die chaos en besloot ineens om nog eventjes voort te doen nu ik toch bezig was. Dus ging ik op zoek naar de juiste boeken om twee namen van mede-blogsters te vormen. Twee namen die jullie ongetwijfeld gaan herkennen …

2014-08-08 16.27.51 2014-08-08 16.24.13

2014-08-08 16.37.50Als laatste uitdaging wou ik zien of ik in staat was om met totaal andere boeken het alfabet samen te stellen. Ik was heel blij dat ik meteen de Q had gevonden, maar jammer genoeg vormden de X en Y wel een probleem. De laatste uitdaging kon ik dus jammer genoeg niet verwezenlijken.

Zou dat bij jullie wel lukken?

P.S.: Nog een laatste om het af te leren. Groetjes van een fiere …

2014-08-08 16.24.35

5 gedachten over “Give me an A …”

    1. Als ik ze bovenop de kasten nog volstapel tot aan het plafond is het effectief een volledige boekenmuur. 😉 Ik vind het vooral een geweldig uitzicht wanneer ik in de zetel zit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.