Blogger Vriendenboek #47

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Yolande van Letterkronkels in de spotlight.

bv-profiel-yolandeNaam: Yolande

Leeftijd: 22

Wat studeer je of heb je gestudeerd?

Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn master Nederlands. Hiervoor heb ik Journalistiek gestudeerd in Utrecht.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Zeker! Ik speel meerdere keren per week tennis. Af en toe probeer ik hard te lopen of een lesje te volgen bij de sportschool. Daarnaast schrijf ik, blog ik en maak ik graag foto’s. Ook probeer ik op dit moment mezelf ukulele te leren spelen. Eigenlijk heb ik best veel hobby’s.

Je favoriete eten:
Op dit moment ben ik helemaal gek op risotto, maar het wisselt nog weleens. Ik houd ook enorm van lekkere soepen of pasta’s.

Je lievelingskleur:
Al sinds ik vier ben is dat onveranderd: blauw.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Jarenlang heb ik dolfijnen van edelstenen gespaard, maar die verzameling heb ik inmiddels opgegeven. Op dit moment spaar ik notitieboekjes. Dat doe ik niet bewust, maar ik heb er zoveel dat je het wel een verzameling mag noemen haha. (Dan hebben we alvast twee dezelfde verzamelingen. Hier bij ons in huis zijn heel wat boeken en notitieboekjes terug te vinden.)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Een aantal jaar geleden heb ik al mijn kinderboeken weggegooid, alleen Koning van Katoren heb ik gehouden omdat dat mijn favoriete kinderboek was. Die heb ik als kind vroeger zoveel keren gelezen dat ik de tel ben kwijtgeraakt.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Eigenlijk niet. Ik spendeer vrijwel nooit geld aan boeken als ik niet zeker weet dat hij goed is. Ik heb wel eens een paar miskopen gehad van boeken die een paar euro kostten, maar dat maakt me niet echt uit. Die kan ik me ook niet goed herinneren.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb ooit één keer naar een audio-boek geluisterd. Inferno van Dan Brown. Hoewel ik het een fijne ervaring vond, geef ik toch de voorkeur aan het vasthouden van een echt boek.

Heb je een favoriet genre?
Ik houd van enorm veel genres. Op dit moment lees ik vooral YA-boeken en thrillers, maar dat wisselt nogal eens. Vroeger was ik bijvoorbeeld een grote fan van historische romans.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han. Ik heb er zoveel goede verhalen over gehoord en nu ben ik erg benieuwd geworden. En natuurlijk Nachtblauw van Simone van der Vlugt. Die staat ook hoog op mijn lijstje.

bv-yolande-allerleiVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb geen specifieke boekenkast-indeling. Een tijdje geleden heb ik mijn boeken op kleur gesorteerd, maar dat heb ik toch weer veranderd. Nu staan ze gewoon kris kras door elkaar heen en eigenlijk vind ik dat veel vrolijker ogen. Ik ga het denk ik gewoon zo laten staan.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
E-books lees ik alleen als ik op vakantie ben of als ik veel moet reizen met de trein. Op die momenten geef ik de voorkeur aan een e-book, maar anders heb ik er liever een in mijn handen. Dat leest toch een stuk fijner!

Heb je een favoriet boek?
Wat een moeilijke vraag! Als ik echt zou moeten kiezen, zou ik voor De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine gaan. Dat vond ik een onwijs goede serie.

bv-yolande-mooiste-coverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De negen dagen van Rabbit Hayes. Ik vind de cover zo mooi, ik moest hem wel meenemen uit de winkel!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Om eerlijk te zijn heb ik geen idee hoeveel boeken ik heb. Minder dan 100 denk ik, maar ik zou het niet durven te zeggen. Ik heb veel boeken staan bij mijn ouders en een heleboel in mijn kamer in Leiden, dus ze zijn verspreid. Daarnaast leen ik ze weleens uit of geef ik ze weg aan de kringloop.

Wat is je laatst gekochte boek?
De negen dagen van Rabbit Hayes. Echt een aanrader!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Vanaf jongs af aan lees ik al graag en er zijn een heleboel boeken geweest die mijn liefde voor lezen hebben aangewakkerd. Alle boeken van Roald Dahl vond ik geweldig, net als boeken die over paarden gingen (ik was een echt paardenmeisje).

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Toen ik kind was, was Roald Dahl mijn favoriete auteur. Ik vond zijn boeken echt geweldig! vooral Mathilda en de GVR kon ik uren lezen. Mijn favoriete boek was echter Koning van Katoren van Jan Terlouw, maar dat is het enige boek dat ik van hem heb gelezen.

bv-yolande-boekenstapelVan welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Waarschijnlijk heb ik van Simone van der Vlugt de meeste boeken in mijn kast staan. Vooral als we alleen losse boeken tellen, want ik heb een aantal series staan en die zijn natuurlijk van dezelfde schrijver. Ik vind haar boeken echt geweldig!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Sinds ik volwassen ben herlees ik boeken vrijwel nooit, of het moet een grote indruk hebben achtergelaten. Ik denk wel dat ik The Hunger Games meerdere keren heb gelezen, maar dat komt vooral omdat ik na het zien van de films weer nieuwsgierig was geworden naar de boeken.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
De Avonden van Gerard Reve. Ik vond het een verschrikkelijk saai boek en moest hem verplicht lezen voor de middelbare school. Ik dwong mezelf telkens om vijf pagina’s te lezen en dan mocht ik daarna een snoepje pakken of iets leuks doen. Ik vond het zo saai. Toch wil ik graag de Avonden opnieuw gaan lezen. Ik ben benieuwd wat ik er nu van vind, of ik hem nu niet beter vind nu ik ouder ben geworden.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Bijna! Ik heb enorm lang gezocht naar een boek dat begint met een N, maar zonder succes. Gelukkig staat er ook nog een Nederlands woordenboek in mijn kast. (Die oplossing keur ik hélemaal goed!)

Ys & Steen – Victoria Scott
Onsterfelijk – Jessica Khoury
Lieveling – Kim van Kooten
Alles wordt fantastisch – Rachel Schukert
Nederlands woordenboek
Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini
En dan nog iets – Paulien Cornelisse

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #47”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.