Armen vol rozen – Nora Roberts

armenvolrozenTitel: Armen vol rozen
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Harper Collins
Pagina’s: 350p.
Prijs: 15,00€

“Emma weet als bloemiste voor elke bruiloft de juiste sfeer te treffen met adembenemende bloemcreaties, stijlvol en altijd net even anders. Ooit had ze een rotsvast vertrouwen in romantiek, maar inmiddels weet ze dat de werkelijkheid weerbarstig is. Na een onverwachte en onstuimige kus ziet ze haar goede vriend Jack opeens met andere ogen en komt de romantica in haar weer tot leven. Heel onhandig, want Jack is totaal niet het type van huisje-boompje-beestje …”

Mijn mening:

Eerder kwamen de verhalen uit deze serie op de markt onder de naam Het Bruidenkwartet. Bij deze nieuwe editie is dat niet gebeurd maar gelukkig maakt de achterflap van elk boek je al snel duidelijk dat het verhaal deel uitmaakt van een reeks. Na ‘Dromen in beeld’ waarin Mac, de fotografe van Vows, de hoofdrol voor rekening nam is het nu de beurt aan Emma.

Emma heeft een zwak voor romantiek. Het liefdesverhaal van haar ouders doet haar onherroepelijk geloven in het vinden van die ene ware liefde. Ze is nog steeds op zoek naar de ware en in de tussentijd haalt ze regelmatig haar koppeltechnieken naar boven waardoor ze wat lijkt weg te hebben van haar naamgenoot uit het gelijknamige boek van Jane Austen.

Daarnaast maakt Emma ook deel uit van de Vows-infrastructuur die door vier vriendinnen wordt gerund. Waar Mac herinneringen een levenslang bestaan schenkt in de vorm van foto’s draagt Emma, door het maken van prachtige bloemencreaties, toe aan de sfeer van een trouwdag.

Of het nu replica’s zijn van het bruidsboeket van een overgrootmoeder, kleine én elegante ruikers of bombastische hangboeketten … Emma maakt het allemaal. Dat die prachtige bloemstukken niet eeuwig mooi blijven doet haar nog meer genieten van het tijdelijke dat iets uniek maakt. Toch blijft ze tegelijkertijd verlangen naar meer. Naar iets blijvend, dat steeds bijzonder blijft.

Uiteraard komt ze dat net tegen daar waar ze het niet verwacht …

Emma, Mac, Laurel en Parker vormen een vaste eenheid en dat komt ook heel erg naar voren in deze boeken. De vriendschap speelt een belangrijke rol in deze serie, misschien zelfs de hoofdrol. Ook het plannen en orchestreren van huwelijken vormt een rode draad. Van kleinschalige evenementen tot grootse events waar nog jaren over gesproken wordt. Net als in het eerste boek orchestreren de vier vriendinnen een huwelijk nog steeds als een militaire missie en dat blijft grappig. Het is ook geen overbodige luxe wanneer je te maken hebt met Bridezilla’s en veeleisende (schoon)moeders.

De vrouwen zijn de spilfiguren in deze reeks en in dit boek had ik het gevoel dat de mannen daardoor wat naar de achtergrond leken verdrongen te worden. Daarnaast spraken Emma en Jack met iets minder aan dan Mac en Carter. Het leek wel alsof ze minder goed naar voren kwamen én dat probleem had ik absoluut niet met de vorige hoofdpersonages.

Armen vol rozen bestaat is een luchtige samenstelling van vriendschap, liefde, humor én een portie meligheid en misverstanden. Op de één of andere manier leek het boek echter wat conflicten te missen. Het hele verhaal door lijkt alles vlot te verlopen om dan plots aan het einde tot uitbarsting te komen waardoor de hele heisa aanvoelde alsof er nog snel iets moest mislopen.

Is het een slecht boek? Nee, dat niet. Het is immers best vermakelijk én ontspannend. Het verdient echter geen plaatsje tussen mijn favoriete boeken van deze schrijfster.

2 gedachten over “Armen vol rozen – Nora Roberts”

  1. Zo te lezen een vrij melig boek (als je ’t mij vraagt), wat je zelf ook al een beetje aangeeft… Misschien geen topper om Nora Roberts te leren kennen? Ik lees ook graag romans (naast thrillers en non-fictie) maar er mag toch ook een beetje spanning in zitten vind ik, dat ontbreekt hier precies wel een beetje…

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.