De redding – Jayne Ann Krentz

dereddingTitel: De redding
Auteur: Jayne Ann Krentz
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 352
Prijs: 15€

“Dertien jaar geleden verliet Lucy Sheridan Summer River, nadat Mason Fletcher haar redde uit de handen van Tristan. Het is voor haar nog steeds moeilijk deze herinneringen een plek te geven. Maar wat is er met Tristan gebeurd, toen hij direct daarna van de aardbodem verdween?

Sindsdien is er veel veranderd: Lucy is opgegroeid tot een aantrekkelijke, succesvolle jonge vrouw en heeft een mooi leven opgebouwd, ver van Summer River. Maar als haar tante Sara omkomt bij een mysterieus auto-ongeluk, ziet Lucy zich gedwongen terug te keren. Als zij en Mason, die nog net zo beschermend is als vroeger, een schokkende ontdekking doen in Sara’s huis, heeft Lucy alle hulp nodig om de duistere geheimen uit haar verleden het hoofd te bieden.”

Mijn mening:

Een tijdje terug won ik een Valentijnspakket met vier verschillende boeken. Eerder las ik al Enkeltje Ierland dat heel vermakelijk was en Laat me nooit meer los van Maya Banks dat jammer genoeg tegenviel in vergelijking met haar Ademloos-trilogie. Dit boek vond ik echter ook terug in dat prijspakket.

Nu ben ik geen fan van stickers die de cover van je boek ontsieren maar als Nora Roberts fan was ik wel geïntrigeerd door de sticker die op de omslag van De redding was bevestigd. Er stond namelijk op vermeld dat dit een boek was voor de liefhebbers van Nora Roberts. Het oeuvre van deze bekende auteur is erg uitgebreid maar vermits ik haar graag en vrij frequent lees ga ik er toch ooit doorheen geraken. Een andere schrijfster ontdekken die kan evenaren aan Nora Roberts was dan ook een leuk vooruitzicht vermits zonder leesvoer vallen toch wel een (niet al te realistische 😉 ) nachtmerrie voor me is.

Gelukkig snapte ik dit keer ook echt waarom de vergelijking werd gemaakt. Dat is immers niet steeds het geval wanneer men dit soort stickers gebruikt maar ‘De redding’ vertoont inderdaad een aantal overeenkomsten met de boeken van Nora Roberts. Sterke personages, sfeerschepping, het creëren van afleidingen om de lezers op het verkeerde been te zetten én natuurlijk niet te vergeten de combinatie van spanning en romantiek.

Nu kan je de afspraakjes tussen Lucy en Mason onmogelijk als sterotype noemen. Er loopt ongetwijfeld wel vaker iets mis tijdens een date maar die van hen lopen echt nooit zoals verwacht. Er ligt steeds een verrassing klaar en dan niet de aangename versie in de vorm van een onverwachts boeketje bloemen.

De dynamiek van een kleiner dorp waar de meeste inwoners elkaar kennen. Echt kennen, zowel de deugnieterij die je in als kind uitstak als de zaken die niet publiekelijk gezegd worden. En ja, ook aan het loyale huisdier werd gedacht. Er zijn dus echt wel wat gelijkenissen te herkennen.

Ondanks die herkenbare elementen zijn er toch ook enkele verschillen. Zo bevat De Redding bijvoorbeeld vrij korte hoofdstukken en voelt ook de schrijfstijl logischerwijs anders aan. Wat nog meer opviel was dat Jayne Ann Krentz explicieter is bij erotische fragmenten. Bij Nora Roberts lijken die scènes meer in het verhaal op te gaan terwijl ze bij Krentz net prominenter aanwezig zijn. Ze overheersen het verhaal niet maar vallen wel meer op.

Vroeger las ik ook al thrillers maar toen waren het meer series rond forensisch antropologen en/of politie-agenten . Denk maar aan de boeken van Patricia Cornwall, Fay en Jonathan Kellerman, Karin Slaughter, …De laatste jaren kies ik echter steeds voor thrillers waar de spanning verweven is met romantiek en in dat subgenre kom je al snel uit bij Nora Roberts en J.D.Robb.

Dankzij De Redding weet ik dat ook Jayne Ann Krentz perfect in staat is om je even te doen vergeten hoe klein de kans is dat je je prins op het witte paard ontmoet in dit soort omstandigheden. Dit boek was dus zeker een aangename kennismaking met het werk van deze schrijfster en het maakt me nieuwsgierig naar de rest van haar oeuvre.

Een gedachte over “De redding – Jayne Ann Krentz”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.