Foto-update #68

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

20160405_101541

Onze achterburen hebben twee grote kersenbloesems in hun tuin staan. Ieder jaar opnieuw sta ik er van versteld hoe snel die bloesems opkomen. Jammer genoeg verdwijnen ze nadien ook erg vlug. Maar in de tussentijd kunnen we wel meegenieten van die mooie bomen.

kaartje-collin

Het is alweer even geleden sinds ik kaartjes maakte. Onlangs had ik echter weer de perfecte gelegenheid om aan de slag te gaan vermits een lieve vriendin voor de tweede keer meter werd. Op zo’n moment is het leuk dat je zo’n kaartje kan personaliseren wanneer je ze zelf maakt.

afspraakje-gent-2016

Het was ook weer tijd voor een nieuw maandelijks bijpraat-afspraakje in goed gezelschap. Lekker eten, praten over boeken en uiteraard ook wat tijd spenderen aan het bekijken van nieuwe boeken. Om dan vervolgens verbaasd vast te stellen dat de dag alweer voorbij is gevlogen terwijl we nog lang niet zijn uitgepraat. (Zelfs Cinderellis was er een beetje bij 😉 )

gezondereten

De dag nadien besloot ik vol met goede voornemens een nieuwe poging wagen … ooit gaat het me lukken om me te herpakken én minder vaak te zondigen zodat ik me er ook niet schuldig om moet voelen wanneer ik het wel is een keertje doe. Het is alvast een pak makkelijker wanneer je lekkere gezonde dingen hebt om op terug te vallen. Magere yoghurt met bramen bijvoorbeeld, lekkere fruitsla of een frisse salade.

beker-live-read-purr

Ik maakte ook een gepersonaliseerd verjaardagscadeautje. Ideaal voor een vriendin die zowel van boeken als katten houdt.

herecomesjohnny

Dit was uiteraard nog VOOR dat ik me herpakte … witte chocolade met merengue en aardbei. Here comes Johnny! Deze witte chocolade met merengue en aardbei was erg lekker. Nu moet ik vooral aan de verleiding weerstaan en hem niet nog eens in huis halen. 😉

20160413_104450

Met kerst kreeg ik van mijn schoonouders onverwachts een cadeaubon van een kledingwinkel cadeau. Onlangs ruilde ik deze om voor twee jurkjes en vervolgens merkte ik hoe belachelijk moeilijk het is om dit exemplaar op de foto te krijgen zonder een grote spiegel te gebruiken.

appelroosjesgebak

Op Facebook zag ik een filmpje langskomen waarin supermooie gebakjes werden gemaakt in de vorm van roosjes. Ik vroeg me meteen af of die er in het echt ook zo lekker én mooi zouden uitzien en besloot het zelf eens uit te testen.

20160414_112450

Deze week moest ik ergens naartoe maar vermits ik een voorgevoel had besloot ik nog even te wachten tot de postbode was langsgeweest. Gelukkig maar want anders had ik deze pakketjes gemist.

20160414_113037

Eén van die pakketjes bevatte Liefde in de steigers van Jill Shalvis. Ik zie er echt naar uit om dit boek te lezen en hoop dat de vertaalde versie even grappig is als het origineel.

boekenfestijnmechelenapril2016

Afgelopen vrijdag gingen we ook naar het Boekenfestijn in Mechelen. Uiteindelijk besloot ik vier boeken te ‘adopteren’. Eén van hen is een ‘is zien of het iets is‘-exemplaar. Bij twee van hen deed ik net geen vreugdedansje toen ik ze tegenkwam. Bij het vorige Boekenfestijn kocht ik immers het eerste boek uit deze serie én nu vond ik dus twee vervolgdelen. Van ‘Bonds of Justice‘ lagen er bovendien maar twee exemplaren dus ik was echt blij dat ik deze zag liggen.

Het boek van Janet Evanovich mocht mee vermits ik tot nu toe de volledige Stephanie Plum-reeks in mijn bezit heb. Eigenlijk had ik besloten om te stoppen bij nummer twintig vermits de recentere boeken minder leuk zijn als hun voorgangers. Maar ook doordat ik ze daardoor vrij kostelijk vond en een afgerond getal me een mooie gelegenheid leek om te stoppen. Tot ik dus dit boek zag liggen voor 2,99€. Dat heb ik er dan weer wel voor over. 😉

voorleesboeken-boekenfestijn

Verder kocht ik ook onderstaande voorleesboeken als toekomstig geboortegeschenk.

20160416_135547

Ook deze prachtige nieuwe halsketting werd deze week geleverd. Ze doet me eigenlijk een beetje aan Emmy’s Zon en Maan denken maar ik ga ze toch echt wel zelf dragen.

the-hunger-games-bluray-box

Toen we gisteren naar de winkel gingen om de Bluray van Star Wars te kopen besloten we ook deze box met alle films van The Hunger Games-trilogie aan te schaffen. Ik had de eerste twee films als gewone dvd en was eigenlijk aan het wachten op een box met de twee laatste films. Blijkbaar wordt die niet uitgebracht en kosten de twee films samen meer als deze box. Dus tja … nu heb ik een prachtige box én kan ik binnenkort samen met mijn echtgenoot naar deze films zien.

17 gedachten over “Foto-update #68”

 1. Leuk om op deze manier je afgelopen twee weken te zien.
  De kersenbloesems zijn altijd zo mooi. Inderdaad jammer dat ze zo snel weer uitbloeien.

  Mooi kaartje. Kaartjes maken gewoon om het doen doe ik ook al niet meer, al heb ik boven nog zoveel spullen om kaarten te maken (en te scrapbooken). Misschien voor kerst, maar ik heb helaas nog geen kriebel gehad om al kerstkaartjes te zitten maken, haha.

  En je gebakjes zien er heel mooi uit (en heel lekker).

  1. De laatste tijd kom ik minder vaak aan kaartjes maken toe. Hopelijk lukt het deze middag wel want dan heb ik een knutselmiddag met enkele creatieve vriendinnen. Ik vind het altijd gek om in de zomer al na te denken over kerstkaarten maar als ik dat niet doe krijg ik ze nooit op tijd klaar.

  1. Het grappige is dat ik vaak de indruk heb dat het net andersom is. Dan ben ik iemands bookhaul aan het bekijken en zie ik allemaal boeken die ik zelf niet zag liggen. Een vriendin zei me echter dat er op de Boekenfestijn-pagina was gepost dat er recent een vrachtwagen vol Engelstalige boeken was aangekomen. Dus misschien had ik daardoor geluk in Mechelen.

 2. Mmm die chocolade ziet er lekker uit! Appelroosjes heb ik zelf al eens proberen maken maar die van jou zien er echt wel beter uit. En naar het Boekenfestijn ben ik vorig weekend ook geweest. Ik heb er 6 boeken gekocht en vond dan nog dat er eigenlijk te weinig Engelstalige boeken waren.

  1. Als ik me niet vergis waren er nu wel wat meer als bij de vorige editie. Maar eigenlijk mogen het er van mij ook meer zijn hoor. Zeker doordat net die engelstalige boeken meestal nog echt voordelig zijn.

 3. De koffiemok is al goed in gebruik genomen!
  Ik heb hem meegenomen naar het werk, dus nu drink ik elke middag koffie uit mijn verjaardagsmok 🙂

  Hoe is het formaat van ‘Liefde in de steigers’? Is het bibliotheekproof? Of toch meer een pocketformaat?

  1. Pssst, ondertussen ligt je ‘echte’ verjaardagscadeau hier ook klaar. Die heb ik dus zeker bij tijdens ons volgende
   afspraakje. 😉

 4. Die roosjes zien er echt te mooi uit om op te eten.

  Ik merk zelf ook dat ik me veel minder schuldig voel om zondigen wanneer ik de rest van de week gezond gegeten heb. Alleen chocolade, daar kan ik niet aan weerstaan. Die Johnny ziet er wel een smakelijk hapje uit trouwens…

 5. Die roosjes zien er supermooi uit! Echt wel zo’n Pinterest- of Facebookvondst waarvan ik sowieso zou denken dat ik dat nooit of te nimmer even mooi zou kunnen namaken. Maar jij kan het duidelijk wel!

  En dat kaartje is heel tof gemaakt! Leuk dat je daar blijkbaar altijd zoveel inspiratie voor hebt!

  1. Ik dacht dat die roosjes moeilijker zouden zijn dan het leek maar het viel mij echt goed mee. Al zou ik ze niet graag voor 30 personen willen maken 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.