Blogger Lovin #12 2/2

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

bl-diekeerdatikterugmeteengoodolddagboekbegonDie keer dat ik terug met een good old papieren dagboek begon – Verbeelding
Het viel me ook op dat steeds meer mensen teruggrijpen naar het traditionele dagboek. Of beter een dagboek, vermits de huidige dagboeken er toch net iets anders uitzien als de oudere edities. Kathleen is één van hen en zelf hoor ik er ook bij maar daarover later meer …

bl-videobookunhaulmaartVideo Book Unhaul maart 2016 – Feel the Future
Angelica besloot om het plaatsgebrek in haar boekenkast(en) aan te pakken door van enkele boeken afscheid te nemen. Alweer een blogpost waar ik mezelf in herken. Meer zelfs – ik ben al een hele poos afbeeldingen aan het verzamelen van de boeken die een nieuwe thuis kregen nadat ik ze uit mijn collectie verwijderde. Alleen zijn dat ondertussen zoveel prenten dat ik ze onmogelijk in één blogpost kan verwerken. Of ik zou zo’n foto-collage moeten maken in de vorm van een fotomozaiek. 😉

bl-iklasmijnouderecensiesterugIk las mijn oude recensies terug … – The Book Diaries
Madelon ging door haar blog-archief en herlas enkele oude recensies. Doen jullie dit soms ook? Ik deed het een tijdje terug toen ik op zoek ging naar mijn allereerste blogpost en toen merkte ik dat ik nu toch wel ‘iets’ vlotter schrijf. 🙂

bl-ikgadeboekvinderchallengeaanIk ga de Boekvinder Challenge aan! – Oog op de toekomst
Marcia koos het onderwerp van haar schoolproject én dat lijkt me erg interessant. Zelf gebruik ik al een hele tijd What should I read next maar ik ben echt benieuwd wat deze mede-blogster er van gaat maken. Het is dan ook erg leuk dat we haar vorderingen via Oog op de toekomst kunnen volgen.

bl-7manierenomanderebloggerstesteunen7 manieren om andere bloggers te steunen – Nerdy Mommy
Dit soort blogposts is één van de redenen waarom ik zo blij ben dat Joany terug aan het bloggen is gegaan. Niet omdat ik er zelf in vermeld werd (ook al vind ik dat uiteraard ontzettend lief én leuk) maar doordat ik net als Joany veel liever mensen in de bloemetjes zet in plaats van hen in een slecht daglicht te plaatsen.

bl-bookreleasesinaprilBookreleases in April – Cinderellis
Regelmatig verschijnen er blogposts met lijstjes van boeken die gaan uitkomen. Ze verschillen doorgaans wel een beetje van elkaar vermits een blogger uiteraard die boeken toont waar hij/zij het meeste naar uitkijkt. Toch vond ik het heel leuk dat Ellis dit in een vlog deed – op deze manier kwam haar versie toch meer naar voren.

bl-mensenontmoetenviainternetMensen ontmoeten via internet – Kletspraatjes
Een geweldige boekenvriendin, lieve collega-bloggers, eigenlijk heb ik zelfs Julie Kagawa ontmoet via het internet want dat was waarschijnlijk nooit gebeurd als ik geen eigen boekenblog had. Dus ja, ik vond het zeker leuk om te lezen dat ook andere bloggers op deze manieren nieuwe vrienden ontmoeten.

bl-mijnrelatiemetboekendoordejarenheenMijn relatie met boeken door de jaren heen – Carpe Libra
Dit soort blogposts vind ik vrijwel even leuk als binnenkijken in anderen hun boekenkasten. Het is gewoon super tof om te ontdekken hoe iemand anders de liefde voor het lezen heeft ontdekt en hoe hun leesgewoonten door de jaren heen veranderen.

bl-bewonderingvoorhetboekenvakBewondering voor het boekenvak – Zon en maan
Emmy deelde ook dit lijstje waarin ze haar bewondering voor het boekenvak én de mensen die deze sector draaiende houden toont. Zelf besloot ik in een reactie meteen ook mijn liefde voor het bibliotheekwezen te delen vermits die nog niet in het lijstje aan bod kwamen. Ik ken alvast één iemand die dat heel erg gaat appreciëren.

bl-regenboogeenhoord

 

Regenboog eenhoorn – kersenbloesems
Michelle van Kersenbloesems blijft mooie foto’s delen en knappe creaties maken. Deze koddige regenboog eenhoorn is daar één van en hij deed me meteen aan Cinderellis denken.

 

bl-deboekbloggersnailmailcirkelDat ik het zo leuk vind om terug Joany’s schrijfsels te kunnen lezen heeft zeker ook te maken met het feit dat we heel wat interesses delen. Net als Joany heb ik jarenlang dagboeken bijgehouden, koester ik herinneringen en word ik helemaal gelukkig wanneer er een leuk kaartje of briefje tussen de post ligt in plaats van de steeds terugkerende rekeningen. Zelf heb ik nog nooit het lef gehad om die interesses uit te werken tot een leuk project – maar dat durft Joany dus wel. Dankzij haar kan je je nu dus opgeven voor de Boeklover Snailmail Cirkel en zo een pennenvriendin te vinden die net als jij gek is van boeken.

bl-dagboekmaandOf je kan meedoen aan de Dagboekmaand en zo terug de voordelen van het bijhouden van een dagboek te ontdekken. Zelf heb ik me voor beide aangemeld én ik heb hier al heel wat knutselmateriaal klaarliggen om aan de slag te gaan.

Deze blogposts werd veel langer dan ik voor ogen had én dan toonde ik ze nog niet eens allemaal. Maar hé, het is jullie eigen schuld dat ik zoveel blogposts heb verzameld voor deze Blogger Lovin. Dan moeten jullie maar niet zoveel leuke, interessante of herkenbare blogposts schrijven. 😉

3 gedachten over “Blogger Lovin #12 2/2”

  1. Ik vind het ook leuk, om te linken naar andere blogs dus dit soort blogposts kan ik alleen maar toejuichen :-). Leuk om te lezen, en een leuke manier om zo ook andere bloggers te leren kennen. Inspirerend, waarvoor dank.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.