Blogger Lovin #12 1/2

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

bl-waaromreactiesmijmeerwaardzijndanviewsWaarom reacties mij meer waard zijn dan views
Tja, waarschijnlijk weten jullie dit ondertussen wel van mij. Ik hou ontzettend veel van jullie lieve/grappige/inhoudelijke/… reacties en apprecieer het ontzettend dat jullie daar de tijd voor nemen. De reacties maken me immers ook duidelijk hoe jullie over een bepaald stuk denken én dat zegt me veel meer dan een cijfer dat het aantal views aangeeft.

bl-leefjenogwelEh, leef je nog wel?
Momenteel is het terug wat stiller op haar blog maar ik vond het erg leuk toen Joanne terug een nieuwe blogpost plaatste op Writing Ann.

 

 

 

bl-hoeschrijfikeengoederecensieHoe schrijf ik een goede recensie? – Letterkronkels
Daar sta ik zelf eigenlijk niet echt bij stil. Uiteraard probeer ik spoilers te vermijden, maar verder schrijf ik gewoon spontaat datgene dat in me opkomt na het lezen van een boek. Die recensies nadien ook nog is nalezen op spelling -en typfouten zou waarschijnlijk geen slecht idee zijn maar jammer genoeg komt dat er doorgaans niet van.

bl-wanneerbenjeeenervarengoedebloggerWanneer ben je een ervaren dan wel goede blogger? – Vivians Vocabulaire
Als ik aan Vivian haar blogs denk dan zijn haar openhartige en goed uitgewerkte antwoorden op moeilijke vragen het eerste dat in me opkomt. Want ja – Wat zorgt er nu eigenlijk voor dat je een ervaren en/of goede blogger bent? Zelf ben ik niet goed in het beantwoorden van dit soort vragen. Eigenlijk stel ik me vooral vaak de vraag of ik wel goed bezig ben om mezelf dan vervolgens het antwoord schuldig te moeten blijven.

bl-boekendingendieiknietsnapBoekendingen die ik niet snap – Mijn Bieb
Ik vind het leuk dat elke blogger zijn eigen mening en een persoonlijke invalshoek heeft. De ene vindt een boek geweldig terwijl een ander er niets aan vindt. Datzelfde telt voor andere boek-gerelateerde zaken en Vanessa toont in dit lijstje degene die zij niet snapt.

bl-10xzeurpietenopzondag10 x zeurpieten op zondag – Cinderellis
Doorgaans heb ik een optimistische instelling. Ik kies er bewust voor om me te focussen op de positieve en leuke zaken ook al denken anderen weleens dat dit hetzelfde is als struisvogelpolitiek. Toch heb ik net als Ellis wel eens een momentje waarop ik me aan sommige – vaak kleine zaken – erger. Ellis maakte er in deze blogpost een lijstje van en ik merkte bij het uitschrijven van mijn reactie dat dat best eens deugd kan doen.

bv-emmy-1Boekenkast Tour – Zon en Maan
Ondertussen kwamen Emmy’s boekenkasten aan bod. Het was echter dit eerste filmpje dat het startschot gaf van haar Boekenkast Tour. Ik toonde zelf de inhoud van mijn kasten al eens in enkele Shelfies-posten maar vermits die indeling én inhoud nogal vaak wijzigt moet ik me in de toekomst misschien toch ook maar is aan een filmpje wagen.

bl-boekbloggergoalsBoekblogger goals – dit wil ik nog bereiken – The Book Review
Ergens vind ik het heel knap wanneer mensen duidelijk weten wat ze willen bereiken. Ik merk zelf echter tijdens het lezen van dit soort blogposts dat ik zelf geen echte doelen voor ogen heb. Misschien ben ik te snel gelukkig én mis ik ambitie maar eigenlijk ben ik allang blij als ik op deze manier kan blijven bloggen, kan meedoen aan leuke blogprojecten en contact kan onderhouden met collega-blogsters.

bl-5manierenomherinneringentebewarenVijf manieren om herinneringen te bewaren – NerdyMommy
Ik werd heel blij toen ik in mijn blogfeed plots opnieuw een blogpost van Joany zag opduiken. Dit keer doet ze dat niet op Pencils & Papers maar startte ze de nieuwe blog NerdyMommy én die naam en blog passen perfect bij haar. In deze blogpost deelde ze enkele manieren om herinneringen te bewaren. Heel leuk om te lezen vermits dit iets is waar ik zelf ook veel waarde aan hecht.

bl-andersomgaanmeteenbookbuyingbanAnders omgaan met een book buying ban – Zon en Maan
Ook Emmy en ik leken in deze blogpost goed overeen te komen. Net als haar doe ik ook niet aan Book Buying Bans maar ga ik kritischer om met de beslissing over het al dan niet aankopen van een specifiek boek. Wil ik een boek enkel lezen of wil ik het ook echt graag hebben?

bl-voornemens2016Voornemens 2016 maand 1 & 2 – Le petit requin
Haaike zorgde er dan weer voor dat ik nog een extra schriftje begon bij te houden. Ik werk al enkele jaren met weekmenu’s. Volgens mij zelfs al een decennium lang. Alleen deed ik die kladbriefjes vervolgens bij het oud papier. Toen ik zag dat zij ze bijhield in een boekje – dat later dienst kon doen als inspiratie bij de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ besloot ik dit zelf ook te doen. Dat er momenteel nog een stapel weekmenu’s van een volledig jaar in de schuif lag was natuurlijk extra motivatie.

 

6 gedachten over “Blogger Lovin #12 1/2”

  1. Oh, superleuk dat je je weekmenu’s nu ook zo bijhoudt! En ook wel grappig, ik ben net een DIY-berichtje over dat boekje aan het schrijven voor ergens in de loop van volgende week 🙂

    En euh, het antwoord op de vraag of je goed bezig bent is gewoon JA hoor 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.