Getest en goedgekeurd #3

getest-en-goedgekeurdJullie weten ondertussen al dat de voor kookboeken gereserveerde planken in mijn boekenkasten, lichtjes doorbuigen onder het gewicht. Die boeken staan daar echter niet zomaar stof te trekken én het draagvermogen van een Billy-kast te tergen. Aan het herlezen van mijn favoriete fictieboeken kom ik jammer genoeg niet toe, maar het merendeel van mijn kookboeken wordt regelmatig uit de kast gehaald. De ene keer om er rustig in te bladeren én inspiratie op te doen, maar misschien wel vaker om meteen één van mijn favoriete recepten op te zoeken.

Ook andere non-fictie boeken, voornamelijk creatieve exemplaren, zorgen regelmatig voor inspiratie. In deze rubriek krijg je dan ook een aantal boeken te zien én datgene wat ik er uit maakte.

Oh ja, ondanks het grote aantal kookboeken maak ik ook regelmatig recepten klaar uit reclamebladen of online kookboeken zoals bijvoorbeeld die van Albert Heijn, Smulweb, … Ook die zullen hier aan bod komen wanneer ze zowel getest ALS goedgekeurd werden.

geg-gevuldespeculaasalbertheijn

Deze lekkere gevulde speculaas maakte ik ondertussen al enkele keren klaar. Gelukkig stond er bij het recept niet bij dat je het enkel tijdens de Sint-periode mag klaarmaken.

chocolatefudgejuliettesbakboek
Nu ben ik zelf doorgaans geen fan van fudge. Zoals je op de foto kan zien is het een erg plakkerige bedoening. Deze chocoladefudge  die ik maakte naar het recept uit Julie’s bakboek was echter wel lekker. Ik heb hem dan ook snel uitgedeeld nadat hij was afgekoeld.

geg-kabeljauwmetpestopuree
Deze foto ziet er jammer genoeg niet zo geweldig uit. De kabeljauw en de puree met zelfgemaakte rucolapesto was errrrg lekker. Onlangs maakte ik hem ook is een keertje met zalm klaar en ook die combinatie heeft gesmaakt. Het recept zelf komt uit een Carrefour-folder maar je kan het normaal ook online terugvinden. De salade van rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitten hoort er echt wel bij.

apresskitraybakerudolphkookt2

De traybake’s uit Rudolph kookt 2 zijn echt wel handig. Amper afwas, amper werk en vervolgens volop genieten. Deze Après-Ski traybake verscheen al tweemaal op tafel.

mangodrumsticks

Ook de Mango Drumsticks uit het zelfde kookboek waren smakelijk. Al zie ik me dit recept minder frequent klaarmaken, het lijkt me eerder iets voor af en toe.

wittechocoladekaastaartframbozen

Een tijdje terug maakte ik voor een verjaardagfeestje deze Witte Chocoladekaastaart met frambozen. Het recept vond ik in dit dunne boekje dat ik jaren geleden op het Boekenfestijn kocht. Zie je wel dat die boekjes ooit is een keer van pas komen. 😉

redvelvetcupkoekjes

Deze koekjes ontdekte ik toen ik ‘Top with cinnamon’ mocht recenseren. De Red Velvet cake kende ik al, maar in koekjesvorm had ik me nog niet aan deze klassieker gewaagd. Ook hier was heel wat kleurstof nodig om de mooie rode kleur te bekomen. De koekjes zelf waren uiteraard het lekkerst mét roomkaasglazuur.

dagelijksekost1

Toen ik de Dagelijkse Kost-boeken van Jeroen Meus had aangekocht ging ik al snel aan de slag met enkele van zijn recepten. Zowel de Fruitsalade van peer met sabayon en (amandel)crumble (Dagelijkse Kost 1) als de Pasta al Forno met balletjes en mozzarella en Wok met rundvlees en groenten (beiden uit Dagelijkse Kost 2) werden getest én uiteraard ook goedgekeurd.

defantastischetas

Ook De fantastische tas mocht ik een tijdje terug recenseren. Best wel spannend om zelf een keer een handtas te maken. Het leukste was toch wel dat de tassen vrij basic zijn waardoor je goed kan variëren.

superpasta-in-1-pan-getest

Toen ik Superpasta in één pan in handen kreeg leek het een vreemd idee om alle ingrediënten samen in een kookpot te doen en enkele minuten later een smakelijke pasta te serveren. Toch leek het te werken én dit gerecht had veel meer smaak dan ik had verwacht.

allemaalrokjes1

Het allereerste rokje dat ik maakte kwam uit het boek ‘Allemaal rokjes’. Ook bij mijn tweede rokje was dat het geval, maar dat zagen jullie al in een eerdere Getest en goedgekeurd langskomen.

5 gedachten over “Getest en goedgekeurd #3”

  1. Zo herkenbaar met zowel kookboeken als tijdschriften van de AH/Jumbo etc – oh daar staan lekkere dingen in, laat ik die eens meenemen. En vervolgens maak je gewoon helemaal niks, haha :’D Ik heb nu wel spontaan zin om iets te gaan bakken met speculaas, hmmm

    1. Ik heb hier nu het Italiaanse bakboek van Sarena Solari klaarliggen. Allemaal Italiaans gebak dat er superlekker uitziet. De oven gaat hier dus nog wat moeten werken de komende dagen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.