Auteurs Vriendenboek: An Janssens

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘


Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Alleen is het deze week eerder een auteurs-vriendenboek. Op die manier kunnen jullie de schrijfster achter de boeken wat beter leren kennen.

Dit keer zetten we An Janssens van de Draken-trilogie in de spotlight.

anjanssensNaam: An Janssens

Leeftijd: 32

Wat studeer je of heb je gestudeerd? Handelsingenieur in de beleidsinformatica, maar dat is ondertussen alweer een tijd geleden.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Ik sport vrij veel: ik ga regelmatig mountainbiken en speel volleybal en badminton. Ik ga ook af en toe zwemmen, maar daarbij zit ik meer in de sauna dan in het zwembad. Dit doet me trouwens echt denken aan die vriendenboekjes van vroeger, waar iedereen als hobby’s altijd fietsen en zwemmen invulde.

Verder reis ik ook heel wat af.

Je favoriete eten: Eén of ander zoet dessert. Chocolademousse of kaastaart of zo.

Je lievelingskleur: donkergroen

Verzamel je (naast boeken) iets? Nee. Als kind ben ik een paar verzamelingen begonnen, maar langer één dag heb ik dat nooit volgehouden. Ik ben een echte sloddervos, dus dingen netjes bijhouden zou sowieso niet lukken.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? Ik heb een hele reeks Artis-Historia boeken (ken je die nog, die punten waarmee je voor prentjes spaarde?) van toen ik nog kind was. Ik weet niet precies welk van die boeken het oudste is, maar ‘De hond, een mensenvriend’ ziet er bijzonder versleten uit en is uitgegeven in 1986 (ik was toen drie), dus ik neem aan dat dat al het langst in de kast staat. Ik heb er nooit veel in gelezen, maar ik heb alle prentjes bekeken! (Ja hoor, die ken ik nog. Mijn ouders kochten ook vrijwel alle boeken uit de Artis Historia-reeks aan. De prentjes zelfs dubbel zodat we ze ook bij spreukbeurten konden gebruiken. 😉 )

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd? O ja, vaak zelfs. Ik moet meteen denken aan de Bitterbynde trilogie van Cecilia Thornton (dat zal me leren om ineens drie boeken te kopen), die had ik eigenlijk vooral aangeschaft omwille van de mooie covers.

vlaamsesprookjesaudioMaar aan de andere kant, alleen omdat ik hem had gekocht heb ik me door alle drie de boeken geworsteld en tot mijn grote verbazing was het einde geweldig. Dat maakte bijna de hele reeks goed (maar net niet).

Luister je naar audio-boeken? Tot nu toe niet, maar er staat wel eentje op mijn verlanglijst: Vlaamse sprookjes van Geert Van Istendael.

Heb je een favoriet genre? Fantasy!

muziekvandestilteWelk boek zou je op dit moment willen kopen? De muziek van de stilte van Patrick Rothfus. Hij stond op mijn kerstlijstje, maar helaas lag hij niet onder de boom. (Die heb ik al enkele keren in in mijn handen gehad. De cover vind ik alvast prachtig. Nu nog is een keertje aan het lezen toekomen.)

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen? De rommelige. Strips staan bij elkaar, Garfields hebben ooit op nummer gestaan, en dat is het zo’n beetje. Ik heb de boeken in de mooie vitrinekast in de living een tijdje geleden eens op kleur gezet, maar dat leek nergens op.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Als ik zelf boeken koop zijn dat tegenwoordig bijna altijd ebooks. Maar ik leen ook veel van de bibliotheek, wat dan fysieke boeken zijn.

denaamvandewindHeb je een favoriet boek? De Naam van de wind van Patrick Rothfus

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? De taal der spreuken van Blake Charlton (getekend door Jesse Van Dijk). Nog zo’n boek dat ik voor de cover heb gekocht, maar zijn geld eigenlijk niet waard was.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Ruwe schatting: 100 boeken, 100 strips en een stuk of 50 Garfields.

Wat is je laatst gekochte boek? Ik reis alleen van Samuel Bjørk, in september. Ik heb de laatste maanden heel veel bib-boeken gelezen en ik krijg ook af en toe een verwenpakketje van de uitgeverij.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? Ik weet niet meer welk boek, maar wel welk genre: fantasy. Heel lang heb ik niets anders willen lezen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Had ik niet. Ik las gewoon alles wat er voorbij kwam over draken, prinsessen en magie.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? Ik heb nog altijd geen favoriete auteur. Ik denk niet dat er iemand is van wie ik meer dan drie boeken heb. Behalve als je het over strips hebt.

dewettenvandemagieWelk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? De hele reeks Wetten van de magie heb ik zeker een stuk of vier keer gelezen en de Poort des doods ook zoiets (en voordat je denkt dat ik dus wel degelijk meer dan drie boeken in die reeksen bezit: ze zijn van mijn zus). Oh, en dan vergeet ik de trilogie van Zeven wateren nog, ook minstens vier keer.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? Keizerin van Karen Miller. Het verhaal intrigeerde me en ik wilde graag weten hoe het afliep, maar dat bleek niet de moeite en zeker alle bloederigheid die ik ervoor heb moeten trotseren niet waard.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast? Gelukkig heb ik een heel korte naam, maar zelfs An bleek niet zo gemakkelijk als je zou denken. Als rozen weer bloeien van Kathleen Woodiwiss (ik zal maar meteen toegeven dat ik af en toe een dwaas romannetje lees, maar deze is zeker niet dwaas, het is zelfs echt een goed verhaal) en Nachtschade van Karin Slaugther (na fantasy staat thriller op twee in de favoriete genres). (Niets mis met romantische verhalen. Die zijn doorgaans het ideale leesvoer als je eens helemaal tot rust wil komen. Ik lees minder thrillers als vroeger maar Nachtschade vond ik erg goed.)

2 gedachten over “Auteurs Vriendenboek: An Janssens”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.