Beastly tales – M.J.Haag

depravityEen tijdje terug was ik nog super enthousiast om Bookbub. Dankzij deze site krijg ik immers dagelijks een link toegestuurd met ebook-aanbiedingen en regelmatig staan daar ook gratis exemplaren tussen. Onlangs ontdekte ik echter ook een groot nadeel aan deze mailtjes. Ik was immers van plan om het lange aftellen naar de verfilming van Belle en het Beest te verzachten door wat hervertellingen te lezen én kon dan ook niet anders dan Depravity van M.J.Haag binnen te halen zodra ik de omschrijving van dit verhaal zag verschijnen in één van die Bookbub-mails.

Wat ik niet had gezien was dat dit slechts het eerste deel uit de Beastly-serie was waardoor ik dus ongelukkig achterbleef toen het boek plots abrupt stopte. Uiteraard waren de twee volgende delen niet gratis terug te vinden maar ik wilde nu toch wel echt deze trilogie verder uitlezen. Echt dealerspraktijken zijn het. De mensen een beetje de smaak te pakken doen krijgen met een gratis proevertje en hen dan reikhalzend laten uitkijken naar meer. 😉

Eigenlijk is dit boek de eerste echte hervertelling de ik lees van mijn favoriete Disneyverhaal. Ontworteld van Naomi Novik vertoonde wel enkele gelijkenissen maar het was niet echt een hervertelling. Dit boek was dat wel en dat verklaart waarschijnlijk meteen waarom het verhaal me zo te pakken kreeg.

deceitWat schrijfstijl en opbouw betreft is het niet persé een hoogstandje, er is vrij veel herhaling doorheen de reeks en sommige scènes (vooral die met één specifieke jongen en de bakker uit het dorp) vond ik nogal bedenkelijk. Ondanks die bedenkingen moet ik er meteen ook bij vermelden dat de schrijfster er wel perfect in slaagde om me mee op sleeptouw te nemen. Ik wilde steeds maar verder lezen. Iedere keer dat haar zussen in beeld kwamen ergerde ik me dood om hun egoisme en hypocrisie. Ik hield echter heel erg van de duistere sfeer van zowel het kasteel als het verhaal, van de manier waarop het Beest geleidelijk aan op een positieve manier ontwikkelt en die aspecten boden tegengewicht voor de ergernissen. Deze trilogie is een volwassen versie van het Disney-verhaal waardoor deze reeks een plaatsje verdient tussen de Paranormal Romance boeken.

devastationDe Beastly Tales serie was alvast een leuke kennismaking met het begrip hervertellingen. Dat ik de drie boeken meteen achter elkaar heb gelezen bewijst dat zonder meer. Ik wil dus zeker nog meer boeken in dit genre lezen – al doet dit me vooral nog meer uitijken naar de verfilming. Of het het aftellen gaat verzachten is dus nog maar de vraag. 😉

3 gedachten over “Beastly tales – M.J.Haag”

  1. haha, dealerpraktijken! Je hebt gelijk! Zo ben ik zelf ooit aan een serie begonnen, waar nu over de 40 boeken van zijn (J.D. Robb, ‘In death’-serie). En ik moet…ze….allemaal…..uitlezen! 😀

    1. J.D.Robb is super hé. Ik lees die boeken echt heel erg graag maar tot nu toe heb ik enkele de vertaalde boeken gelezen. Het zal dus nog wel een tijdje duren vooraleer ik ze allemaal heb gelezen. Blijven ze trouwens even leuk?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.