Korte recensies

korte-recensiesHet is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen dat ik niet elk gelezen boek recenseer. Ik heb er bewust voor gekozen om dat niet te doen vermits ik anders nog minder tijd zou overhouden om in boeken weg te duiken. Dat laatste doe ik als boekenworm uiteraard nog steeds het liefste. Maar af en toe als extraatje enkele korte boekrecensies met jullie delen is uiteraard nog steeds mogelijk.

watvoorafgingTitel: Wat vooraf ging
Auteur: Anna George
Uitgeverij: Xander Uitgevers
340 p.

“David zit alleen in zijn auto en legt zijn bekentenis af. Hij is overstuur en misselijk. Zijn vrouw, Elle, ligt dood in het huis dat ze deelden. Hardop denkt hij terug aan hun intense, intieme relatie en wat tot deze verschrikkelijke nacht heeft geleid.

Ook Elle, haar levenloze lichaam ontstijgend, probeert aan zichzelf uit te leggen waar het in hun relatie is misgegaan. Voor ze David ontmoette, leidde ze een fantastisch leven als succesvol filmmaakster en geliefde vriendin. Hoewel haar relatie met David turbulent was, had ze nooit kunnen bedenken dat haar aantrekkelijke – maar complexe – man zo ver zou gaan.”

Mening

Een tijdje terug kreeg ik geheel onverwachts dit boek toegestuurd. Nu is het uiteraard wel leuk om zo’n verrassingspakket te ontvangen maar jammer genoeg is het ook een beetje riskant. Ik lees graag boeken, maar ik lees niet alle boeken graag. ‘Wat vooraf ging’ sprak me echt totaal niet aan. Het kan aan het moment liggen, maar vermits het me nog steeds niet aanspreekt is het waarschijnlijk gewoon niet iets voor mij. Vermits er nog heel wat boeken op me stonden te wachten, liet ik het dan ook even liggen.

Tot ik op een keer over het boek sprak met mijn schoonmoeder en ontdekte dat zij het boek net wel graag wilde lezen. Het is niet echt mijn gewoonte maar ik heb het boek met haar meegegeven en gevraagd of ze me nadien wilde laten weten wat zij ervan vond. Dat wilde ze gelukkig doen én daar ben ik dan weer heel blij mee.

Blijkbaar is zij wel goed in het beknopt omschrijven van een boek. Dus deze recensie is wat korter dan jullie gewoon zijn.

“ Wat vooraf ging is een sterk en verrassend verhaal over ups en downs in een moeilijke liefdesrelatie met een spannende finale.”

bestsellerbabeTitel: Bestseller Babe
Auteur: Holly McQueen
Uitgeverij: The House of Books
319 p.

“Het leven van Isabel Bookbinder is niet bepaald opwindend. Ze heeft een saai vriendje en een duffe baan bij een krant. Gelukkig heeft de altijd optimistische Isabel een geweldig plan. Ze gaat een bestseller schrijven. Ze wordt beroemd! Er staat natuurlijk nog geen letter op papier, maar Isabel dagdroopt er lustig op los. Vooral wanneer ze de waanzinnig aantrekkelijke literair agent Joe Madison ontmoet.

Tot ze op haar werk per ongeluk een enorme blunder maakt, die uitgroeit tot een politiek seksschandaal. Opgejaagd door de paparazzi (en misschien ook wel de geheime dienst) zwalkt Isabel sereen van het ene naar het andere crisismoment. Die bestseller moet en zal er komen – maar nu even niet. “

Mening

Een zwak voor notitieboekjes, massa’s fantasy, dagdroom-materiaal à volonté en een veelvoud aan lijstjes. Je zou denken dat ik meteen een zwak heb voor het hoofdpersonage uit dit boek. Dat had ik zelf immers ook verwacht.

Jammer genoeg is Isabel ook iemand die met vaste regelmaat een voor haar handige draai aan de werkelijkheid geeft en zowel haar vrienden als ouders misleidt. Het probleem is dat ze de bekende uitdrukking een beetje aanpast en je zo voor je ziet hoe ze een put voor zichzelf graaft. Nu ja, niet één put. Een heel mijnenveld aan kraters, waar ze vervolgens één voor één in struikelt.

Ik weet dat ik dit soort chicklit vroeger heel vermakelijk vond, maar nu sprak het me niet echt aan. De plaatsvervangende schaamte bezorgde me een uiterst ongemakkelijk gevoel en ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek met momenten wat te druk en vermoeiend vond.

Niet zo zeer door de afwisseling met haar stukjes dagdromen en in gedachten opgestelde brieven en artikels, maar eerder door het hoofdpersonage zelf. Isabel is super-optimistisch, een tikje naief en zonder twijfel onverbeterlijk.

2 gedachten over “Korte recensies”

  1. Hahaha, tja, duidelijk. Niet meer woorden gebruiken dan nodig is. Dat zal je schoonmoeder waarschijnlijk gedacht hebben. Wel leuk dat ze je hielp.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.