Boekblogger Enquete II

boekbloggerenqueteDe voorbije twee jaar organiseerde Joany van het voormalige Craving Pages de Boekblogger Enquete. Sommige vragen bezorgen me kopzorgen. Probeer maar eens een keuze te maken wanneer je je favoriete boek van het afgelopen jaar moet uitkiezen. Maar eigenlijk vind ik het wel leuk om dankzij deze vragen even stil te staan bij wat ik juist gelezen heb én wat voor leeservaring die boeken me wisten te bezorgen.

Dit jaar verscheen er geen nieuwe Boekblogger Enquete. Ik hoop echter dat Joany die ondertussen blogt onder de naam Pencils & Paper, het niet erg vindt dat ik haar vragen van 2014 gewoon nog is opnieuw beantwoord.

BOEKEN EN BLOGGEN

blogger-lovinWat is je favoriete boekenblog van 2014?
Ja zeg, het is al moeilijk genoeg om een favoriet boek te kiezen. Elke blogger heeft nu eenmaal een eigen stempel die hem/haar uniek maakt. Ik heb verschillende favorieten om verschillende redenen. Slechts één vermelden gaat dus niet lukken. Mocht je toch benieuwd zijn dan raad ik je aan om even naar de BloggerLovin blogposts op zoek te gaan. Daar kan je meteen enkele van mijn favoriete blogposts zien en dan weet je uiteraard ook ineens welke blogs ik met veel plezier volg.

rode-lettersWelke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?
Goh, ik was even vergeten dat dit tweede gedeelte van de Boekblogger Enquete nog moeilijker is als het eerste deel. Ik heb vrij veel recensies geschreven het afgelopen jaar. Misschien die van Rode Letters … toen was ik zo enthousiast dat mijn eerste recensie drie keer zolang was al degene die uiteindelijk online verscheen.

20151214_104117Wat is je favoriete boek-gerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar? (website, winkel, wat dan ook zolang het maar met boeken te maken heeft.)
Bookbub vond ik een leuke ontdekking. Op deze site kan je favoriete genres opgeven en dan krijg je dagelijks een mailtje met een gepersonaliseerde selectie van tijdelijke aanbiedingen. Vaak kan je hier ook gratis ebooks terugvinden. Verder vond ik het vooral een leuke ontdekking dat ik zelf heel wat leuke boekige items kon knutselen die me anders een klein fortuin hadden gekost.

ontmoeting-julie-kagawaWat is jouw mooiste boekenblog moment van 2014?
Dat waren er enkele het afgelopen jaar. Iedere keer dat er een reactie op de blog verschijnt. Wanneer er iemand wil meedoen aan het Blogger Vriendenboek. Ik had echt nooit verwacht dat ik daar een half jaar later nog steeds deelnemers voor zou vinden. Maar ook de keren dat ik een quote van mezelf op de achterflap van een boek tegenkwam. Op nummer één staat toch wel de ontmoeting met Julie Kagawa. Ik vind het echt héél erg leuk dat ik die kans kreeg.

Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?
Het afgelopen jaar deed ik enkele uitdagingen. Nu ja, ik besloot er aan mee te doen maar ging niet op zoek naar specifieke titels om vakjes te kunnen afvinken. Ik las ook niet om een speciaal aantal boeken te bereiken dus eigenlijk deed ik helemaal geen challenge. Klink ik nu erg gek of is mijn chaotische uitleg nog een beetje verstaanbaar? 😉

blood-kiss-j-r-wardAan welk boek ben je dit jaar niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar?
Er staan nog ontzettend veel ongelezen boeken in de kast. Zo kijk ik heel erg uit naar het nieuwe boek van J.R.Ward, maar ook naar de drie boeken van Gini Koch die ik nog niet kon lezen. Vier zelfs, want ik kreeg er ook één cadeau van een nieuwe serie. Ik wil echter ook nog een deel Nora Roberts-boeken lezen, de boeken van Nalini Singh die ik op het Boekenfestijn kocht, …

Naar welk boek, wat uitkomt in 2014, kijk je het meest uit?
Zilveren zicht van Anne Bishop. Ik heb echt ontzettend genoten van de twee eerste boeken uit De Anderen-reeks en kijk daardoor ontzettend uit naar dit derde deel.

Wat hoop je in 2015 te bereiken met lezen/bloggen?
Eigenlijk ben ik totaal niet ambitieus. Het lijkt me uiteraard heel erg leuk mocht ik net als dit jaar enkele leuke blogmomenten kunnen meemaken. Ook enkele mede-bloggers in het echt ontmoeten lijkt me ontzettend fijn. Maar echte blogdoelen zoals een bepaald aantal volgers heb ik niet. Ik hoop vooral dat ik evenveel plezier blijf hebben in het bloggen zelf en het contact met andere bloggers.

Naar welke boeken-evenementen van 2015 kijk je het meest uit?
In België zijn er jammer genoeg niet zo erg veel boeken-evenementen. Toch niet voor zover ik het weet. De Boekenbeurs vind ik heel tof en dat telt ook voor het Boekenfestijn. Ik zag echter in de Clavis-catalogus dat Ransom Riggs ook naar België komt en dat ze daar een speciaal evenement in een jaren ’40-jasje van gaan maken. Het lijkt me heel leuk om zo iets mee te maken.

Boekenbingo-2016Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja; welke?
Ik heb me voorgenomen om dit jaar geen grootse uitdagingen aan te gaan. Het nieuwe jaar heb ik ingezet met een nieuwe Goodreads-challenge maar eigenlijk heb ik me aan hetzelfde aantal gehouden als vorig jaar. Hoogstwaarschijnlijk doe ik de Reading Bingo van Madelon, maar daarvoor zou ik zoveel mogelijk eigen boeken willen gebruiken. Ik zou het immers heel leuk vinden mocht ik dit jaar veel eigen leesmateriaal kunnen aanspreken. Wie weet kan ik me dan nadien nog is aan een bibliotheek-bezoekje wagen.

Een gedachte over “Boekblogger Enquete II”

  1. Hihi, klinkt helemaal niet gek hoor 🙂 Ik deed vorig jaar mee aan de Verbeelding book challenge, maar op één boek na (sci fi) heb ik totaal geen “moeite” gedaan. Ik las waar ik zin in had en schrapte daarmee gewoon al veel puntjes. Dit jaar maak ik er geen doel van, maar ik weet nu al dat ik een aantal puntjes hoe dan ook zal kunnen schrappen. Dus jup, challenges doen en tegelijk toch niet doen: volledig normaal 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.