Voornemens en uitdagingen voor 2016

2016uitdagingIk liet jullie vorig jaar al weten dat voornemens niet echt mijn ding zijn. Sommige dingen probeer ik het hele jaar door te doen, andere lijken erg moeilijk te veranderen en tot een derde categorie behoren die zaken die blijkbaar tot een chronisch verbeteringsproces horen.

“Mijn blogvoornemen is dus om mezelf ervan te overtuigen dat ik niet elke dag een nieuw artikel moet plaatsen. Het mag, maar ik moet me niet schuldig voelen wanneer het is een keertje niet lukt. Nu maar hopen dat ik naar mezelf ga luisteren. “

Het voelt een beetje gek om jezelf te citeren, maar bovenstaande fragment komt uit een stukje over voornemens dat ik in januari 2015 schreef. Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben verschijnt er nog steeds vrijwel elke dag een blogpost. Ik weet heus wel dat ik me niet schuldig moet voelen wanneer dat eens niet lukt maar sinds ik het vooruitplannen heb ontdekt is een blogpost-vrije dag zelden of nooit voorgevallen. Toch blijf ik in mijn achterhoofd houden dat ik heus eens een dagje kan overslaan wanneer het me niet goed uitkomt.

“Ik wil het komende jaar duidelijker een onderscheid kunnen maken tussen de noodzakelijke zaken en de zaken die je normaal doet om tot rust te komen. Hopelijk ga ik dus minder vaak ‘ ik moet nog …’ denken en veel meer ‘oh, ik kan nog …”

YA-challengeOok dit citaat komt uit diezelfde blogpost. In 2015 heb ik best wel wat lees-uitdagingen gedaan. De Goodreads-challenge leverde geen probleem op, maar ik had ook nog een zelf-samengesteld lijstje met soorten boeken die ik wilde lezen, een YA-bingo, een color-coded challenge, ik wilde zoveel mogelijk eigen boeken lezen, deed mee aan de Blossom Books Read-a-Thon en de Oh My Bookathon, …

Die uitdagingen behoorde duidelijk tot de ‘ik kan nog’-rubriek en ik ben dus niet anders gaan lezen om een challenge te behalen. Toch heb ik besloten om het dit jaar wat eenvoudiger te houden. Oorspronkelijk was ik van plan om enkel mee te doen aan de Goodreads-challenge en te proberen om wat meer eigen boeken te lezen. Deze week zag ik echter de Reading Bingo van Madelon en die sprak me wel aan.

Boekenbingo-2016

Bovendien (dankjewel voor de tip Madelon!) kan ik daar uiteraard best eigen boeken voor gebruiken. Dus voor mij blijft het bij die drie uitdagingen al zie ik het zeker ook zitten om nog is mee te doen aan een leesmarathon of een foto-uitdaging. Die van The Reading Challenge vond ik immers erg leuk om te doen.

Hebben jullie bepaalde uitdagingen voor 2016 op de planning staan?

10 gedachten over “Voornemens en uitdagingen voor 2016”

 1. Leuke uitdagingen, niet extreem moeilijk maar wel leuk! Ik heb het zelf dit jaar te hoog gegrepen bij alle uitdagingen, maar het is wel leuk om gewoon de vorderingen te zien.

 2. In 2016 zou ik graag verder gaan met afvallen, in verwachting willen raken en misschien meer duidelijkheid willen krijgen over hoe en wat rondom een nieuw huis. Blijven we hier nog enkele jaren wonen en gaan we ons flatje nog aanpakken, of laten we het zo en gaan we op zoek naar een ander huis? Voor de rest zie ik het wel. De laatste paar jaar heb ik wel geleerd dat plannen maken niet altijd zoveel nut hebben. Natuurlijk is het wel leuk om een aantal kleine dingen in je achterhoofd te houden..

  1. Tegelijkertijd afvallen en in verwachting geraken lijkt me een hele uitdaging. 😉 Dat plannen maken geen garantie biedt besef ik zelf ook. Daarom kies ik bewust voor haalbare dingen. Ik hoop dat jullie wensen/plannen ook te verwezenlijken zijn.

 3. Tegelijk mag ook niet hihi. Maar we hopen dat het zwanger raken wat wordt bevorderd door wat kilo’s te verliezen. En daar richt ik mij momenteel alleen op. In januari-februari gaan we wel weer verder met onze kinderwens.

 4. Klinkt goed! Mijn belangrijkste uitdaging voor het nieuwe jaar is om mijn boekenkast eens grondig te gaan lezen, door van elke plank de boeken te lezen die ik wil (her)lezen en rigoureus uit te mesten.

 5. Ik doe eigenlijk niet mee aan uitdagingen want mijn perfectionistisch kantje heeft teveel schrik om er dan teveel mee bezig te zijn en het niet te halen. Ik stel enkel het doel om elke week een boek te lezen en ik zit dus elk jaar ruim over de 52 boeken, want in vakantiemodus zijn dat er makkelijk 2, of er zijn er n paar onder de 50 of 100 bladzijden..

 6. Ik vind het straf dat jij zoveel kan bloggen, zeker omdat het geen “snel-snel”, maar net inhoudelijk goed uitgewerkte berichten zijn.

  En ja, leesuitdagingen, ze zijn soms zo verleidelijk he 🙂 Maar zolang je er inderdaad niet al teveel moeite voor moet doen, is het op zich vooral tof. Dat had ik vorig jaar ook met de Verbeelding book challenge: op sci-fi na heb ik eigenlijk gewoon gelezen wat ik altijd al las.

  1. Dat vind ik echt een heel lief compliment. Als ik dit jaar wat meer wil lezen én knutselen ga ik waarschijnlijk wel wat minder frequent moeten bloggen. Alleen weet ik niet of ik daar ook in ga slagen vermits ik nog steeds veel bloginspiratie heb. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.