Blogger Vriendenboek #29

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Mieke van Graag gelezen ? in de spotlight.

bvmiekeNaam: Mieke

Leeftijd: 58 jaar (6 juni 1957)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
HAVO, gevolgd door Secretaresse-opleiding Schoevers. diverse NIBE-opleidingen (bankwezen), opleiding project-management, HBO commercieel communiceren

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Schrijven van recensies en korte verhalen (nergens gepubliceerd) en schilderen als ik tijd heb.

Je favoriete eten:
Mijn man mag me altijd wakker maken voor een bord van zijn spaghetti alla carbonara!

Turquoise.pebble.700pixJe lievelingskleur:
Mijn lievelingskleur is turquoise, zoals de kleur van deze steen (zie afbeelding)

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik verzamel glazen paperweights, uiltjes van allerlei materialen, oud bestek (liefst zilver), mooie kristallen glazen en natuurlijk boeken.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Het boek dat het langst in mijn kast staat is een lijvig exemplaar van ‘Gejaagd door de wind’ van Margaret Mitchell. Dat boek heb ik ongeveer dertig jaar geleden gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Of ik ooit een miskoop gedaan heb? Ik kan me dat niet herinneren; wellicht heb ik het heel vlug uit mijn gedachten verbannen.

Luister je naar audio-boeken?
Ik luister (nog) niet naar audio-boeken, maar ik zie dat nog wel gebeuren.

Heb je een favoriet genre?
Dat is moeilijk kiezen. Ik hou enorm van thrillers, maar ook van historische romans en spannende romans.

icarusWelk boek zou je op die moment willen kopen?
Op dit moment staan de volgende boeken in mijn winkelwagentje bij een webwinkel;
* Serpent – Carla de Jong
* Icarus – Deon Meyer
* Blind vertrouwen – Michael Berg
* Het verborgen kind – Marelle Boersma.

Voor welke boekenkast-indeling heb je gekozen?
Daar is bij mij nog geen sprake van om de volgende reden. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we twee woonhuizen hebben. Een in Noord-Brabant en een in Zeeuws-Vlaanderen. Zelf ben ik veelal te vinden in Zeeuws-Vlaanderen, waar een groot gedeelte van de boeken staat (ingepakt). Een ander gedeelte van mijn boeken staat in Noord-Brabant (ook ingepakt). We willen volgend jaar gaan verhuizen en mijn boeken en andere verzamelingen staan al in opslag, zodat ik ze helaas niet kan zien wanneer ik wil.
Om een overzicht te hebben van de boeken die ik heb, heb ik een excel-bestand op alfabet (naam auteur) gemaakt.
Mijn hart zal ongetwijfeld een luchtsprong maken op het moment dat al mijn boeken (honderden inmiddels) op één adres zijn en ik de dozen uit kan gaan pakken om ze een plekje in een kamer te geven op ons nieuwe adres. (Daar heb ik zelf ook enorm naar uitgekeken tijdens de verbouwingen aan onze woning. Op dat moment zaten alle boeken in dozen en het grote ‘uitpak’-moment kon voor mij niet snel genoeg komen.)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Papieren boeken hebben mijn voorkeur, ik heb er een hekel aan om een e-book te lezen op mijn e-reader. Niet om het verhaal zelf natuurlijk, maar om het gemis van papier in mijn handen. Daarom lees ik geen e-books.

Heb je een favoriet boek?
Een favoriet boek heb ik niet. Als mens ben ik veranderd in de loop der jaren, mijn voorkeur is daardoor ook enigszins veranderd. Daarom leg ik me niet meer vast.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Om eerder genoemde redenen heb ik geen zicht op mijn collectie (staat ingepakt).

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit?
Volgens mijn excel-bestand meer dan 700 stuks.

deskinnermethodeWat is je laatst gekochte boek?
Mijn laatst gekochte boek waren ‘De Dode Kamer’ en ‘De Skinner Methode’ van Bronja Hoffschlag.
Deze heb ik nog niet gelezen, maar wil ik bewaren voor een moment dat ik ze gewoon voor mijzelf kan lezen.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dat moet een van de boeken zijn met als hoofdpersonen Arendsoog en Witte Veder of Winnetou en Old Shatterhand. Ik denk de laatste. In de tijd dat ik met lezen begon voor mijn plezier was er minder keuze dan nu en beperkte ik me tot cowboy-verhalen, hahaha!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Als kind las ik alles van de serie over Winnetou en Old Shatterhand van Karl May.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast?
Mijn bestand zegt dat ik 32 boeken heb van Robert Ludlum. Jeetje, wat een boel. Daar sta ik nu zelf ook van te kijken! (Wauw! Dat is een mooie verzameling.)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen enkel boek. Ik heb wel in de loop der jaren twee keer ‘Moord in de pastorie’ en ‘Moord in de Oriënt-Express’ van Agatha Christie gelezen. Deze blijven geweldig goed, vind ik.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Er zijn er een paar geweest die ik uitgelezen heb omdat me door de auteur gevraagd was om een recensie te schrijven. Dat kun je alleen wanneer je het hele boek gelezen hebt. Ik noem geen titels uit respect voor de auteurs.

Kun je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Een willekeurige greep:

M : Moord in de pastorie – Agatha Christie
I : Ik en jij – Niccolo Ammaniti
E : Een meisje uit Oradour – Marie Claire Lucas
K : Koerier voor Sarajevo – Tomas Ross
E : Een vrouw verdween – Patricia Wenthworth

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #29”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.