Foto-update #60

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Alvast een waarschuwing … er komen veel kerstkaartjes voor in deze foto-update. Maar ook boeken, knutselwerkjes én uiteraard ook kerstgebak. Vermits het ondertussen al 2,5 week geleden is sinds de vorige editie verzamelde ik vrij veel foto’s. Ik probeer de begeleidende tekst dus zo kort mogelijk te houden. Met de nadruk op PROBEER.

geboortemarie

De familie werd weer wat groter én zodra we het geboortekaartje ontvingen gebruikte ik dat als inspiratie voor het kaartje waarmee we de kersverse ouders proficiat wilde wensen.

pickwickvruchtenthee

Samen met mijn nichtje ging ik naar Bergen-op-Zoom en ik was héél gelukkig toen bleek dat ze daar wel nog steeds enkele van mijn favoriete vruchtenthee-soorten verkochten. Vandaar die gigantische voorraad. Ik kom nu eenmaal niet zo vaak in Nederland.

20151212_171400

Als de buren een weekendje weg zijn dan zijn we eventjes interim-baasjes. Zolang ze maar op tijd hun eten krijgen vinden deze twee dat allemaal ok.

20151213_122845

Eén van de twee katten van de andere buren was slim genoeg om een schuilplekje te zoeken toen het begon te regenen. Ondertussen heeft ze ons ook al is laten schrikken door plots op de vensterbank te springen én ons vervolgens de hele tijd in de gaten te houden. We hebben een pluizige stalker. 🙂

20151214_104117

Dit boekige juweeltje zagen jullie (denk ik) nog niet.

20151217_185728

Een vriendin vertelde me onlangs dat ze in Stockholm superlekker Cinnamon Bun ijs van Ben & Jerry’s had gegeten. Uiteraard verkochten ze het niet in België en dankzij haar omschrijvingen had ik er wel zin in gekregen. Ik ging dan ook maar zelf aan de slag met zelfgemaakt kaneelbroodjes-beslag en enkele andere ingrediënten. Faking it dus … maar wel met een lekker eindresultaat.

20151216_103322

Dit is 1/3 van de lading geknutselde én geschreven kerstkaartjes die hier de deur uitgingen.

20151217_085705

Ik deed mee aan de kerstkaartenruil die Nathalie van Nummer 44 organiseerde én dit leuke kaartje kreeg ik vervolgens toegestuurd. Dankjewel Marieke! Het tweede kaartje is waarschijnlijk nog onderweg.

20151220_124851

We gingen naar dit ‘Jazz meets Classic’-optreden en ik had er tijdens de tweede helft heel veel plezier in dat de percussionist zo hard op Draco Malfoy leek.

20151221_124357

De afgelopen weken deed ik aan twee wedstrijden mee. Ik hoopte echt dat ik dat mooie prijzenpakket met de voltallige boekenreeks van Diana Gabaldon zou winnen maar het ziet er naar uit dat ik me die boeken zelf cadeau zal moeten doen. Wel kreeg ik dankzij deze dankzij deze boeken van Colleen Hoover (van wie ik nog steeds niets las) al enkele vroege kerstcadeautjes.

20151221_133038

Iedere keer dat de postbode nieuwe kerstkaartjes brengt ben ik helemaal happy.

20151222_113505

Na het schrijven van al die kerstkaartjes even wat afwisseling met nieuwe Amnesty-post.

20151222_123656

Van deze envelop werd ik meteen vrolijk en dan had ik nog niet eens het kaartje en de lieve wens gezien.

20151223_120225

Ik werkte een nieuwe scoodie af …

20151223_130140

En vond nog meer kaartjes in de brievenbus … én nee hoor ik ben het nog lang niet beu.

20151223_183216

De extra wasknijpers die ik onlangs kocht komen goed van pas om alle kerstkaartjes op te hangen.

20151225_123712

Yes! We hebben een hondje. Ok, het is een pluche versie maar hij is wel superschattig. Ik moest meteen lachen toen ik dit kerstgeschenk van mijn schoonouders uitpakte.

kerstvoorbereidingen

Op 24 december maakte ik koekjes voor de grootouders en vervolgens truffels voor de ouders. Tussendoor verwende ik ook mezelf door in dit grappige én ontspannende boek te beginnen.

20151227_111735

Van mijn ouders kreeg ik ondermeer deze leuke sleutelhanger cadeau. Ik heb echter een beetje schrik dat hij als sleutelhanger niet lang zal overleven én ga hem dus misschien in een bladwijzer verwerken of als halsketting dragen.

20151227_111642

Vermits ik absoluut geen fan van wijn ben maar wel van lezen pastte ik dit servet maar eventjes aan. Kwestie van geen leugens te verspreiden. 😉

5 gedachten over “Foto-update #60”

  1. Leuk overzicht weer. Wat ik moet onthouden is dat ik naar Nederland moet voor de thee en dat ik die ‘spektaculaire’ kerstwensen moet pinteresten voor volgend jaar zelf te maken, zo leuk! Andere gedachten: die koekjes zien er keiprofessioneel uit, als je ooit nog een ander beroep zoekt… en ook nog: lees zo snel mogelijk Sterrenhemel !!

    1. Dankjewel voor het koekjes-compliment. Straks staan er chocoladetaart en brownies op het programma. Daar had mijn broertje om gevraagd.

  2. Wat een leuk overzicht! Leuk om mijn kerstkaartje terug te zien hihi 😉 Wat een mooie kaart heb je gemaakt, als ik dit soort juweeltjes zie heb ik altijd weer de drang om ook weer zelf kaarten te gaan maken. Jammer dat het tegenwoordig bijna allemaal digitaal gaat.

  3. Inderdaad zo leuk he om kerstkaartjes te krijgen. Mooie manier heb je gevonden om ze op te hangen! Hier staan ze (zeer traditioneel) gewoon in de boekenkast 🙂

    En die thee, dat is herkenbaar. Mijn moeder vond zo ooit op reis in Zuid-Frankrijk een heel lekkere theesoort die in België – zo bleek achteraf – niet te vinden is. Het jaar daarop zijn we met een halve koffer aan thee terug naar huis gereden 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.