Blogger Vriendenboek #27

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘


Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Vivian van The Book Review in de spotlight.

bvvivianNaam en leeftijd: Vivian, 21 jaar (juni 1994).

 

 

 

Studie: derdejaars van de lerarenopleiding Nederlands! Met wat stuidevertraging door mijn chronische ziekte: ik doe er waarschijnlijk een jaartje (of twee) langer over.

Andere hobby’s: schrijven, zowel voor het internet als (historische) fictie, paardrijden, series kijken en reizen.

Favoriete eten: Hmm, ik ben heel erg dol op popcorn (zout!) maar dat vind ik niet echt als eten gelden haha. Je kunt me wel altijd heel blij maken met een bord pasta carbonara!

Lievelingskleur: Ik ben heel lang gek geweest op paars en als ik heel eerlijk ben, vind ik dat nog steeds een hele mooie kleur. Maar ik vind eigenlijk van elke kleur wel een bepaalde tint mooi, bijvoorbeeld taupe, olijfgroen…. pastelkleurtjes vind ik sowieso erg leuk!

Verzameling: Ik heb twee verzamelingen die ik een aantal jaar heel fanatiek heb bijgehouden, maar die ik nu een beetje aan het loslaten ben. De een is een verzameling snowglobes, van Disney maar ook meegebracht uit steden waar ik op vakantie ben geweest . De andere is een collectie beeldjes van elfjes, vooral in Italië en Frankrijk gekocht. Ik vind vooral de elfjes nog steeds erg mooi, maar voel niet meer de behoefte om ze verder te verzamelen. Als ik nog iets zou moeten kiezen wat ik nu verzamel, dan zijn het zonder twijfel notitieboekjes!

Welk boek staat het langste in je kast en heb je het al gelezen?
Poeh, daar moet ik even naar op zoek gaan…  ik denk dat de boeken van Harry Potter en Twilight het langste in mijn kast staan en ja, die heb ik allemaal gelezen. Het boek dat al het langste ongelezen en wel in mijn kast staat is denk ik de Stralende Sterren-omnibus van Virginia Andrews: ik denk dat ik dat boek kocht toen ik een jaar of vijftien was en haar romans (Vlucht uit het weeshuis) heel graag las. Op de een of andere manier ben ik er nooit aan begonnen en nu heb ik ook niet echt veel meer met haar boeken. Het is ook zo’n pil hè, dat schrikt een beetje af.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan?
Ik heb volgens mij wel eens boeken gekocht die achteraf niet echt geweldig bleken te zijn, maar ik heb ook best vaak boeken cadeau gekregen voor mijn verjaardag of Sinterklaas die me gewoon niet konden boeien. Meestal vergeet ik die boeken ook heel snel weer, dus daarom vind ik dit nogal een lastige vraag. Ik geloof dat Wolf Hall van Hilary Mantel het dichtste in de buurt komt van een echte miskoop: ik hou erg van historische romans over de Tudor-tijd, maar het perspectief in dat boek boeide me niet echt en ik moest me er echt doorheen worstelen. Die zou ik niet nog een keer kopen als ik de keus kreeg.

Luister je naar audioboeken?
Nee. Ik vind het wel een hele mooie uitvinding, zeker voor mensen met dyslexie, en het lijkt me ook best lekker om bijvoorbeeld tijdens het sporten of in het OV een boek te luisteren: ontspannender misschien wel dan dat je het moet lezen. Maar vanwege mijn gehoorprobleem is het geen optie: ik versta het gewoon niet en ik stop dan heel veel energie in het luisteren terwijl dat juist het punt niet is.

Heb je een favoriet genre?
Historische fictie is heel lang mijn favoriet geweest, maar nu lees ik toch het liefst contemporary. Young Adults over allerlei conflicten, lekker realistisch en dramatisch, met veel psychologische ontwikkelingen vind ik het mooiste. Historische romans lees ik ook nog graag, maar minder fervent dan vroeger.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Oef, dat zijn er nog aardig wat! Het is zelfs zo erg dat mijn Bol.com-wensenlijstje is ingedeeld op uitgeverij, ja echt. Maar ik geloof dat het boek De Fixer van Jennifer Lynn Barnes. Ik kom het op zoveel blogs tegen en het lijkt me echt een heel interessant, origineel verhaal.

bvvivianboekenkast

Voor welke boekenkast-indeling heb je gekozen?
Mijn drie boekenkasten zijn ingedeeld op auteur, maar ik wil ze binnenkort gaan reorganiseren en dan wil ik graag gaan voor een indeling op uitgeverij! Ik ben groot fan van die logootjes op de ruggen en ik vind het tof om dat naast elkaar te zien staan, bovendien heb ik genoeg boeken per uitgeverij om steeds één of twee planken vol te maken.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees allebei, maar mijn voorkeur gaat toch stiekem uit naar ebooks: ik heb vaak vermoeidheidsproblemen en ebooks lezen kost toch een stuk minder energie dan fysieke boeken lezen. Daarnaast vind ik het ideaal om mee te nemen!

Heb je een favoriet boek?
Die vraag zou verboden moeten worden om te stellen aan boekenwurmen, haha. Ik heb favoriete boeken van het moment en favoriete boeken in het algemeen, geloof ik. Een paar van mijn lievelingsboeken in het algemeen zijn Het Rosie Project van Graeme Simsion, Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett en Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt. Favoriete boeken van het moment zijn voor mij Als ik blijf van Gayle Forman en Stuk van jou van Sophie Jackson.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Even zoeken… ik geloof dat dat de omslagen van de Selectie-boeken van Kiera Cass zijn. Die zijn gewoon zo mooi, daar kunnen maar weinig covers tegenop. En dan vooral van De Prinses!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Meer dan 100 in ieder geval, en op mijn iPad en ereader staan er ook nog eens een stuk of 100. Binnenkort ga ik eens kijken of het me lukt om mijn oudere boeken te lezen vóór ik aan de nieuwe begin en dan per plank kijken wat ik wil herlezen of wat weg kan. Schoon schip maken, heerlijk!

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat was denk ik de bundel Let it snow van onder andere John Green en Maureen Johnson. Lekker voor tijdens de kerstvakantie! Ik lees eigenlijk nooit kerstboeken, maar nu wilde ik het eens proberen. Ik heb ook de bundels Winter in New York van Chantal van Gastel en De magie van kerst van Cathy Kelly, dus ik ben benieuwd.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Hmm… ik heb volgens mij altijd al wel graag gelezen, dat zat er gewoon een beetje in gebakken. Ik denk wel dat de boeken van Carry Slee over de kinderen van de Grote Beer ervoor hebben gezorgd dat ik officieel verknocht raakte aan het lezen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Carry Slee dus, haha. Maar ook Roald Dahl, Francine Oomen, Jacques Vriens…

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Gedeelde plek voor Jojo Moyes en Kiera Cass! Van Kiera heb ik alle Selectie-boeken en van Jojo Moyes heb ik al haar romans, behalve Portret van een vrouw. O, en natuurlijk Stephenie Meyer en J.K. Rowling: alle Potter- en Twilightboeken!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik lees niet zo snel boeken opnieuw eigenlijk, daarvoor zijn er veel te veel fijne nieuwe boeken. Ik denk dat ik Matilda van Roald Dahl wel vaak heb gelezen en ook de boekjes van Waanzinnig om te weten, en misschien de Potters ook nog wel.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Boeken die me echt tegenstaan, lees ik eigenlijk niet uit. Voor school heb ik dat wel eens moeten doen: Ciske de Rat bijvoorbeeld vond ik een heel stom boek, net als Zilver of het verlies van de onschuld van Adriaan van Dis. Bah, wat een raar boek was dat.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast? Haha, dat is wel een beetje lastig want ik heb niet veel boeken met een titel die begint met een V. Even kijken hoe ver ik kom!

Voor jou – Jojo Moyes
Ik ben er – Clélie Avit
Versplinterd – Dani Atkins
IJs en Steen – Victoria Scott
Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr
Niets meer te verliezen – Steven Hayward

Yay, gelukt!

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #27”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.