Starlight Blogger Award

starligthbloggerawardEen tijdje terug werd ik door Rowan van My Pink Fairytale getagd om de vragen van deze Starlight Blogger Award te beantwoorden. Je moest er jammer genoeg even op wachten vermits ik niet meteen een leeg vakje vond in de blogplanning. Maar nu kunnen jij en anderen eindelijk mijn antwoorden op je vragen ontdekken.

Regels:
● Bedank degene en meld de naam van hun blog in jouw post.
● Antwoord op de 3 vaste vragen en de 3 vragen die degene die jou heeft genomineerd heeft bedacht.
● Nomineer 6 andere bloggers! Tijdens het nomineren, moet je bedenken welke bloggers een echte STARLIGHT blogger voor jou zijn.

De drie vaste vragen:

Als je iemand uit de geschiedenis zou mogen ontmoeten, wie zou dat dan zijn en waarom?

Oei, het ziet er naar uit dat we al meteen met een moeilijke vraag van start gaan. Eigenlijk kan ik echt niet meteen iemand bedenken die ik graag zou willen ontmoeten. Waarschijnlijk omdat ik zo veel mogelijk in het heden probeer te leven. Ik heb ook geen flauw idee wat ik zou moeten tegen zeggen tegen iemand als Anne Frank, Marie Curie of Simone de Beauvoir.

harrypotterreeksWat is jouw favoriete boek en waarom?

Vivian merkte een tijdje terug in het Blogger Vriendenboek op dat ze twee soorten favorieten heeft. De soort die ze altijd leuk zal vinden en huidige favorieten. Bij mij zijn de Harry Potter boeken bijvoorbeeld al enkele jaren favoriet terwijl ik recent helemaal fan werd van ‘Ontworteld’ van Naomi Novik.

Wie is jouw favoriete fictionele karakter en waarom?

Hier ga ik het mezelf een beetje makkelijk maken. In deze eerste blogpost vermelde ik immers mijn vijf favoriete fictieve mannelijke personages en in dit artikel kan je mijn geliefde vrouwelijke karakters terugvinden.

Rowan’s vragen:

touchedbyanalienAls je naar een onbewoond eiland zou verhuizen en je mocht maar drie boeken meenemen, welke zouden dat dan zijn?

Oei – een tot volle capaciteit volgeladen e-reader met onuitputtelijke batterij telt niet als antwoord zeker? Sowieso een Harry Potter boek, mocht het niet het dunste exemplaar zijn dan zou ik voor het eerste kiezen vermits ik boeken graag in volgorde lees. Of ik neem gewoon de volledige box mee en tel die slechts als één boek. Jaja, normaal speel ik absoluut nooit vals, maar dit soort vragen lijken me hiertoe aan te zetten. Touched by an Alien van Gini Koch mag ook mee, dat boek kan me ongetwijfeld aan het lachen brengen op een mindere dag. Als derde boek ga ik dan toch maar voor een het eerste boek uit de Black Dagger Brotherhood-serie. Eigenlijk vooral drie boeken waarvan ik zeker weet dat ik ze meerdere keren zal willen lezen.

hermioneWelk fictioneel karakter zou je graag als beste vriend/vriendin willen en waarom?

Ik vermoed dat dit Hermione zou zijn. In het werkelijke leven heb ik het geluk om twee vriendinnen te hebben waarmee ik onbeperkt over boeken kan praten. Dit is uiteraard een heel groot voordeel en meteen ook één van de redenen waarom ik voor Hermione Granger kies. Daarnaast kan zij me ongetwijfeld een spreuk bezorgen die ervoor zorgt dat er geen stof meer in huis komt waardoor ik meer leestijd over hou. Alleen maar voordelen aan deze vriendschap dus.

allerzielenVan welk boek vind jij dat deze echt verfilmd zou moeten worden?

Eigenlijk wacht ik nog steeds op de verfilming van Allerzielen (Deborah Harkness). Jamie Fraser (één van mijn fictieve crushes) kon ik dankzij de Outlander-serie al in ‘het echt’ bewonderen, maar ook de boeken van Gini Koch zouden volgens mij voor heel leuke films kunnen zorgen dankzij hun combinatie van actie, S.F. en een gigantische dosis hilarische toestanden.

4 gedachten over “Starlight Blogger Award”

  1. Pfoe, wat een onmogelijke vragen 🙂 Máár één favoriet boek? Máár drie boeken mogen meenemen?

    Hermione als beste vriendin, daar kan ik mij ook wel in vinden (al zou ze bij mij vrees ik wel Hermelien heten 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.