Blogger Lovin #8

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.


Het is ondertussen al weer even geleden sinds de vorige Blogger Lovin en ik heb een heel deel artikels bewaard. Daarom doe ik mijn uiterste best om er niet al te veel bij neer te pennen. Kijk maar even mee.

bl8

Dit Bookmark Karma initiatief van Kwante in Wonderland vond ik erg leuk. De Halloween-editie had ik gemist, maar blijkbaar komt er rond Valentijn een nieuwe variant dus die ga ik zeker in het oog houden.

bl8a

Vivian’s blogpost deed me dan weer nog meer beseffen hoeveel tijd ik spendeer aan het bloggen. Ergens wist ik dat natuurlijk wel maar toch zag ik mezelf niet als fulltime-blogger terwijl ik er eigenlijk wel non-stop mee bezig ben. Het opzoeken van informatie, het onderhouden van contacten, het lezen van én reageren op andere blogposts, het uitwerken van nieuwe ideetjes (die gelukkig nog steeds blijven toestromen), …

bl8b

Madelon van The Book Diaries ging dan weer aan de slag met het catalogiseren van haar boeken. Iets dat ik eigenlijk zelf ook een keertje zou moeten doen. Mijn boeken staan wel in een online-boekenkast maar mijn boekenlijst is niet meer up-to-date. Eigenlijk kan ik dus best op nieuw beginnen én ze dan meteen ook per genre sorteren in een database. Madelon gaf alvast het goede voorbeeld én gaf de resultaten mooi weer.

bl8d

Lieke’s 1000 vragen aan jezelf blijf ik leuk vinden. Ik heb in het begin overwogen om de vragen zelf ook te beantwoorden, maar ondertussen zijn er al vrij veel mensen die dit doen. Daarom beperk ik me nog maar even tot het lezen van anderen hun antwoorden in plaats van deze zelf te verzinnen.

bl8e

Sommige zaken uit dit lijstje snap ik zelf ook niet zo goed. Best wel herkenbaar dus om deze ‘Dingen die ik niet snap #blogeditie‘ van Sas te lezen.

bl8f

Ik las verschillende verslagen van de Best of Sleepover. Maar deze terugblik van Lilian in de vorm van lijstjes vond ik als lijstjesfan toch wel de leukste.

bl8g

Annabel verwende zichzelf met deze Owlcrate en liet ons meteen meegenieten door er een unboxing foto-verslag van te maken. Echt leuk om maandelijks zo’n verrassing te ontvangen al laat ik het toch maar aan mezelf voorbij gaan vermits ik nog zo ongelooflijk veel boeken moet lezen.

bl8h

Ook dit initiatief sprak me aan. Zelf doe ik het in de vorm van de ‘Getest en goedgekeurd’-blogposts maar deze #kookboekweek moedigt mensen aan om hun kookboeken ook effectief uit de kast te nemen en nieuwe recepten uit te proberen.

bl8i

Nu we het toch over initiatieven hebben … De boekenadventskalender komt er weer aan. Dit jaar is Emmy aan haar derde editie toe én ik ben heel benieuwd wat ze voor ons in petto zal hebben.

bl8j

Jolien van Daisies on Bookshelves zorgt er met deze blogpost voor dat we haar nog wat beter leren kennen.

bl8k

Ook Joost heeft nog leuke ideetjes om uit te werken op zijn blog. Dit roddelblad over Bookbloggers is best wel grappig.

bl8m

Net als Lilian vind ik het erg jammer dat er zoveel negativiteit rondom blogs opduikt. In het verleden viel dit me niet ontzettend erg op, maar de laatste tijd leek het plots veel meer op te vallen.

bl8n

Op The Book Review had Vivian het over het leed van de afgeschreven boeken. Zelf heb ik al heel wat boeken plaats laten ruimen voor nieuwe exemplaren. Ik las vroeger heel andere boeken als nu én die namen te veel plek in terwijl ze me niet meer aanspraken. Maar wat doe je dan na zo’n reorganisatie met die stapel ‘afgedankte’ boeken?

bl8o

Ik was eerder al meerdere Happy Lists tegengekomen, maar het was deze blogpost die er voor zorgde dat ik een schriftje omdoopte tot geluksboekje. Sindsdien noteer ik elke dag minstens één ding dat me vrolijk of gelukkig maakte én op die manier sta ik nog meer stil bij al die geluksmomenten.

bl8p

Ik geef toe dat ik me herken in een heel deel van deze ‘symptomen’ maar euhm … een te grote TBR bestaat echt niet hoor. Te weinig tijd én leesstress misschien wel (daar heb ik momenteel wat mee te kampen) maar te véél boeken? Nee, dat bestaat gewoonweg niet.

bl8q

Michelle van Kersenbloesems post regelmatig prachtige foto’s in haar blogposts. Het herfstseizoen leent zich daar uitstekend toe én momenteel verschijnen er dan ook sprookjesachtige foto’s. Bij ééntje verwacht ik elk moment dat er een elfje vanachter de stam van een boom zal verschijnen.

10 gedachten over “Blogger Lovin #8”

  1. Fijn dat je geïnspireerd bent door onze #kookboekweek! Het is ook leuk om de andere blogberichten te lezen!
    In mijn nieuwe agenda van 2016 zal ik alvast ook wat plaats voorzien voor dagelijkse / wekelijkse ‘count your blessings’…

  2. Wat leuk dat je me noemt! Ik vind het erg leuk om Bookbloglovers & Bookblogbitches te maken haha, dit komt zeker maandelijks terug 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.