Blogger-vriendenboek #20

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Lilian van Kletspraatjes in de spotlight.

Lilian7Naam: Lilian

Leeftijd: 20 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik zit nu in mijn vierde en laatste jaar van mijn studie communicatie in Vlissingen. In januari begin ik met afstuderen en ik hoop in juni mijn diploma te mogen ontvangen!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Door het lezen heb ik eigenlijk mijn andere hobby’s ontdekt: fotografie en bloggen. Ik vind het dan ook superleuk om mijn drie hobby’s lekker te kunnen combineren op mijn blog.

Je favoriete eten?
Moeilijk, maar ik ga denk ik voor de spinazie-geitenkaas lasagne van mijn mamma!

Je lievelingskleur?
Vroeger was het altijd dat felle appelgroen (mijn slaapkamer had zelfs die kleur!), maar inmiddels neig ik meer richting blauwtinten.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Vroeger verzamelde ik parfumflesjes, maar dat was meer omdat mijn mamma al een hele verzameling had. Misschien dat ik nu boekenleggers spaar? Niet echt bewust in ieder geval 🙂

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Poeh, ik heb echt geen idee welk boek het langste in mijn kast staat! De kans is groot dat ik het nog niet heb gelezen, want ongeveer 2/3 van mijn boekenkast moet nog gelezen worden..

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik heb dat wel bij een paar boeken. Sommige boeken zijn de twintig euro gewoon niet waard.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, al wil ik het wel eens proberen!

Heb je een favoriet genre?
Op dit moment eigenlijk niet echt. Ik lees alles een beetje door elkaar: van hedendaagse en realistische verhalen tot meer fantasy-achtige YA en romans en new adults. Net thrillers lees ik niet zo graag.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Oeh, goede vraag! Ik wil eigenlijk weer eens een klassieker kopen, iets van Jane Austen of zo. Maar ik mag niet van mezelf, want ik moet eerst maar eens die andere klassiekers gaan lezen. Hoewel ik wel begonnen ben in Northanger abbey en Wuthering Heights.

boekenkastlilianVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Op dit moment heb ik een soort tweedeling. In mijn grote boekenkast staan alle ongelezen boeken, en die staan op kleur. Toen was mijn kast nog niet vol en heb ik door elkaar mijn favoriete gelezen boeken neergezet. In de kleine kasten op de gang staan alle andere boeken die ik al gelezen heb, of ongelezen boeken die te groot waren en niet in mijn andere boekenkast paste.. Lekker rommelig dus!

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik denk dat het ongeveer 50/50 is. Eerst zweerde ik bij fysieke boeken, maar ik houd van mijn nieuwe Kindle en alle ebooks die ik heel makkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Heb je een favoriet boek?
Niet één favoriet boek. Meestal is het nadat ik een heel goed boek heb gelezen dat boek, totdat ik een volgende lees. Maar favorieten die ik echt heel goed vond zijn PAAZ, Portret van een vrouw, de Mara Dyer trilogie en echt nog heel veel meer.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Weer zo’n moeilijke vraag! Ik houd van mijn Alice in Wonderland editie, maar ook de mooie   edities die ik heb van Jane Eyre. Die zijn wel echt mijn favoriet!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Laatst telde mamma dat ik 200 ongelezen boeken had (whoops!) dus in totaal zullen het er zo’n 300 à 350 boeken zijn. Maar een echt overzicht heb ik niet echt. (Ik ben echt heel blij dat ik dankzij een aantal reorganisaties en veel lezen nog ‘slechts’ een kleine 130 ongelezen boeken heb klaarstaan )

Wat is je laatst gekochte boek?
Woeste hoogte van Emily Brontë.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Nee, geen idee! Ik las vroeger al heel veel, ik denk dat het een soort contante factor geweest is. Ik ging pas na Divergent weer meer lezen, daarvoor heeft het een tijdje stil gelegen, maar ook op de basisschool las ik al veel!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Zeker weten Carry Slee. Of Francine Oomen, ik was heel fan van de Hoe Overleef Ik serie.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Oeh, moeilijke vraag! Ik denk Tahereh Mafi en Kiera Cass. Van allebei heb ik maar één serie, maar die zijn wel meteen zo lang dat ik van hen de meeste boeken heb! Daarnaast heb ik ook wel veel boeken van Chantal van Gastel. Ik ben een beetje bang voor series met veel boeken, dus echt heel veel boeken van eenzelfde auteur heb ik niet.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Nog geen één, denk ik. Ik heb zoveel boeken dat ik geen tijd heb om boeken te herlezen! (Dat heb ik zelf dus ook én eigenlijk wil ik heel graag enkele boeken herlezen. Ik vermoed dus dat ik daar in 2016 een challenge aan ga koppelen)

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja! Er zijn wel eens boeken waarvan ik dacht dat ik ze leuker zou vinden. Recent vond ik bijvoorbeeld Ghost Boy niet echt geweldig, terwijl ik daar juist veel van verwachtte.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Dat moet wel lukken 😉

L: Love letters to the dead, Ava Dellaira
I: Incarnate, Jodi Meadows
L: Let’s get lost, Adi Alsaid
I: Ik geef je de zon, Jandy Nelson
A: Aristotle & Dante discover the secrets of the universe, Benjamin Alure Saenz
N: Niet te filmen, Sophie Kinsella

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

6 gedachten over “Blogger-vriendenboek #20”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.