Blogger Vriendenboek #19

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Annelies van Boekboetiek in de spotlight.

bvanneliesprofielblogNaam: Annelies

Leeftijd: 27

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben afgestudeerd als Medical Management Assistant.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Als ik niet met een boekje in een hoekje zit of aan het bloggen ben, dan ben ik te vinden in de gym, op mijn fiets of ergens te lande met mijn fotocamera in de hand. Ook kleuren en films en series kijken doe ik heel graag.

Je favoriete eten
Dat wisselt om de paar weken. Nu eens kan ik iedere dag pasta eten, dan weer ben ik gek van pizza of een bepaalde salade.

Je lievelingskleur
Net als mijn favoriete eten kan ook mijn lievelingskleur omslaan als het weer. Het hangt gewoon van mijn humeur af.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik heb door de jaren heen een mooie collectie bladwijzers, schoenen en tassen verzameld, maar vooral mijn miniatuur-schildpadjes beschouw ik als een echte verzameling. Mensen uit mijn omgeving die naar het buitenland gaan brengen vaak een schildpadje voor me mee.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Mijn kapotgelezen kinderboeken zijn altijd mee verhuisd als ik weer eens een grotere boekenkast nodig had. Jip en Janneke bijvoorbeeld of mijn oude sprookjesboeken.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik kocht ooit Het Duitse meisje van Chris Bohjalian omdat de omschrijving met fantastisch leek, maar ik kwam er echt niet doorheen, ook niet toen ik het een tweede en een derde keer probeerde.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb ze nog niet zo lang geleden ontdekt, en ben er best wel fan van. Vooral in de auto of in bed vind ik het leuk.

Heb je een favoriet genre?
Ik hou vooral van feelgood-romans, maar ook historische romans en thrillers doen het goed.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Shoot! van blogster Anki Wijnen staat hoog op mijn verlanglijstje op dit moment. Tips om beter te fotograferen zijn altijd welkom.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
De fictie staat alfabetisch op auteur gerangschikt en de non-fictie boeken staan per onderwerp. Ik heb eigenlijk nog nooit een andere indeling gehad of zelfs overwogen.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Als ik zelf mag kiezen zal ik fysieke boeken verkiezen, mijn e-reader gebruik ik vooral voor recensieboeken.

Heb je een favoriet boek?
Voor jou van Jojo Moyes is mijn absolute favoriet en in tegenstelling tot mijn lievelingseten en -kleur is dat nu toch al een hele tijd zo. Ik ben nog nooit zo ondersteboven geweest van een boek en een verhaal als toen ik Voor jou las.

moriartyWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Mooie covers zijn mijn zwak punt dus ik heb er wel meerdere in mijn collectie. Het geheim van mijn man van Liane Moriarty vind ik op dit moment geweldig.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Volgens mij tussen de 100 en 200 boeken.

Wat is je laatst gekochte boek?                                                                                                                     Mijn laatste aankopen gebeurden op het Boekenfestijn in Hasselt, en ik moet je niet vertellen dat dat niet bij één boek is gebleven.

plukvandepettefletWeet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Mijn vader las altijd voor uit Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en dat is het boek waarmee mijn passie voor verhalen begonnen is. Na een tijdje herkende ik de woorden die hij voorlas en kon ik zelf mee lezen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl vond ik super, maar ook Vlaamse jeugdauteurs als Patrick Bernauw en Guy Didelez.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Hella S. Haasse heb ik een reeks boeken met eenzelfde soort kaft. Ik heb er maar een paar van gelezen, maar ze staan zo mooi bij elkaar.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Als kind heb ontelbare keren De Duinheks van Cornelis Johannes Kieviet gelezen. Het was geheimzinnig, razend spannend en ook een beetje eng.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Sinds ik blog overkomt me dat vaker dan vroeger omdat ik er een zaak van maak om recensieboeken altijd uit te lezen, ook als dat betekent dat ik me door een boek moet worstelen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik heb nogal een gemakkelijke naam wat dat betreft:
Als de keukenvloer helt – Inge Pelemans
Nachtmerries – Sharon Bolton
Noah Barleywater gaat ervandoor – John Boyne
En dan de liefde – Susan Smit
Luchtmeisjes – Ingrid van der Chijs
Illusie – Andrew Mayne
Een weeffout in onze sterren – John Green
Schaduw van de beul – Franck Thilliez

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #19”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.