Blogger Vriendenboek #17

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘


Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Vanessa van Mijn BIEB in de spotlight.

Vanessa1zonderrandNaam: Vanessa Gerrits

Leeftijd: 25

Wat studeer je of heb je gestudeerd? Journalistiek

Heb je naast lezen nog andere hobby’s? Digitaal schilderen in Photoshop (al komt dat er de laatste tijd erg weinig van, helaas), series verslinden, naar de cinema gaan … Verder niets speciaals eigenlijk!

Je favoriete eten: Tiramisu kan ik gerust als ontbijt, middagmaal én dessert eten. Wel alcoholvrij voor mij 

Je lievelingskleur: Paarsachtig bordeaux, zo’n beetje een diepe kersenkleur?

Verzamel je (naast boeken) iets? Ik weet niet of je het echt een verzameling kan noemen, maar ik neem wel eens regelmatig een steen mee naar huis 😀 Die worden in decoratieve glazen potjes in mijn interieur verwerkt.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? Het eerste boek dat ik echt voor mezelf gekocht heb, was Twilight. En die heb ik natuurlijk al gelezen!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd? De Iron Fey-boeken vallen zeker en vast in deze categorie …

Luister je naar audio-boeken? Nope, daar heb ik niet genoeg concentratievermogen voor, vrees ik. Het lijkt me ook erg verwarrend eigenlijk. Leestekensgewijs, enzo. Not a fan!

Heb je een favoriet genre? Young Adult Fantasy en Dystopian zijn altijd welkom op mijn leesbord!

Welk boek zou je op dit moment willen kopen? Rebel Belle wil ik al suuuuperlang. Oh, en Cruel Beauty. En en en en … *gaat verder met een eindeloos lijstje*.

voordeboekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen? Qua boekenkastindeling ben ik echt een chaoot 😀 Series staan doorgaans wel samen, maar auteurs niet noodzakelijk – dat hangt er een beetje van af. Naar genres, het alfabet of de uitgeverij kijk ik totaal niet bij het indelen. Eigenlijk doe ik dat vooral op gevoel, kleur en tetris-gewijs van “waar heb ik nog een plekje”. Ik heb momenteel twee boekenkasten en de ‘mooiste’ boeken staan doorgaans wel in die waar ik frontaal op kijk vanuit de zetel. Verder heb ik ook een koffietafel met vitrinesysteem en daarin liggen gehandtekende boeken.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Ongeveer 20% ebooks, denk ik. Mijn voorkeur gaat dus zeker nog steeds naar een fysiek boek, maar soms is afwisselen met de ereader wel leuk en handig voor onderweg.

Heb je een favoriet boek? Momenteel zijn dat toch zeer prominent de Tiger’s Curse-boeken van Colleen Houck. Ik heb ze pas herlezen en mijn passie voor het verhaal is weer helemaal opgelaaid. Kon ik maar zo’n boek schrijven, aargh ze zijn zo geweldig!

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? Ik ben best wel verliefd op mijn Twilight White Edition met rode rand ^^ Qua recente boeken kies ik voor Reawakened van Colleen Houck: een grafisch Egyptisch pareltje!

Interviewpicture-e1399656386341Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Tussen de 150 en 200 inmiddels.

(De meeste boekenbloggers houden van lezen, het schrijven van recensies én zo’n beetje alles dat boekgerelateerd is … Vanessa ging echter nog een stapje verder door zelf twee boeken te schrijven. Haar eerste boek zie je op de foto hiernaast. )

Wat is je laatst gekochte boek? Op het boekenfestijn kocht ik bij mijn tweede bezoek De Klauwen van het Woud (The Forest of Hands and Teeth).

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? Twilight!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Ik las niet echt veel als kind, maar van Carry Slee heb ik voor school wel een paar boeken gelezen, dus doe die maar dan. Gek eigenlijk, want dat is nu echt het tegenovergestelde van mijn leessmaak!

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? Richelle Mead staat op kop. Julie Kagawa is een close second intussen.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? Nog geen enkel boek! 😮 The Host, Twilight en de tijgerboeken heb ik allemaal 2x gelezen. Binnenkort wil ik Twilight zeker nog wel eens herlezen dus dan zit ik eindelijk aan drie!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? Overstroomd van Eva Moraal. Ik wou het eigenlijk opgeven, maar omdat het een bibboek was had ik toch zoiets van “nu of nooit” en heb ik me er met zeer veel tegenzin doorgeworsteld.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast? De V van Vlam (Floortje Zwijgtman), de A van Angelfall (Susan Ee), de N van Need (Carrie Jones), de E van Eve & Adam (Michael Grant), de S van the Selection (Keira Cass), nog een S van Switched (Amanda Hocking) en tot slot nog een A van Angel Fever van L.A. Weatherly! V.A.N.E.S.S.A 😀

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #17”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.