Blogger Vriendenboek #13

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Jessica van ‘Reviews & Roses in de spotlight.

IMG_8195-1Naam:
Jessica

Leeftijd:
25 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) gestudeerd aan de Hanze Hogeschool in Groningen en ben met een half jaar vertraging ik februari 2013 afgestudeerd.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Zeker! Ik ben een regelrechte tv-serie verslaafde, dus ik kijk ontzettend veel tv-series. Daarnaast help ik bij MijnSerie.nl (de website voor elke tv-serie fan). Maar ik ben ook gek op films en vind het soms leuk om een DIY uit te proberen of te maken. Ik denk eigenlijk dat al mijn interesses en hobby’s wel terug te vinden zijn op mijn blog. Bloggen is uiteraard één van mijn favoriete hobby’s, maar ik ben ook gek op fotograferen sinds een aantal jaren en ben dan ook superblij met mijn Canon EOS 600D.

Hoofdgerecht Biefstuk De Lachende KoeJe favoriete eten
Lastig, ik heb minstens een paar favorieten. Ik ben namelijk dol op het broodje gezond van bakkerij Appie de Jong, maar ik ben ook gek op biefstuk met peperroomsaus (twee uitersten I know… haha). Verder ben ik gek op lasagne, taco’s, pizza van de pizzeria en een kapsalon met kip (die laatste maak ik ook gewoon zelf en er staat een DIY op mijn blog).

Je lievelingskleur
Rood. Sinds een aantal jaar in elk geval. Vroeger was het blauw. Iedereen op de middelbare school wist dat zelfs zonder dat ik het hoefde te vertellen. Mijn kleding was blauw, mijn oogschaduw was blauw, de elastiekjes in mijn haren waren blauw, zelfs de muren van mijn kamer waren blauw en mijn horloge ook haha.

Mini CoopersVerzamel je (naast boeken) iets?
Mini Mini Coopers (mijn favoriete auto), alles van het merk Coca Cola en boekenleggers.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik begreep de vraag ook nog bijna verkeerd haha. Ik ging automatisch uit van het boek dat al het langst ongelezen in mijn kast staat, maar het gaat om het boek dat simpelweg het langst in mijn kast staat. Dat zijn dus ongetwijfeld jeugdboeken, maar degenen die daarvan nog letterlijk in mijn kast staan zijn die van Kate Cann. En ja, die heb ik gelezen, met heel veel plezier!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Meerdere keren denk ik wel, tijdens het Boekenfestijn. Dan nam ik ze mee omdat ze zo goedkoop waren, maar uiteindelijk las ik ze niet. En al die koopjes bij elkaar zijn denk ik wel een paar boeken van normale prijs waard. Tegenwoordig shop ik dan ook gerichter bij het Boekenfestijn.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, het voelt als cheaten haha. Maar het lijkt me wel superfijn, vooral als je te moe bent om je ogen open te houden of hoofdpijn hebt, maar toch wilt lezen.

Heb je een favoriet genre?
Mijn favoriete genres zijn Chicklit, New Adult en Young Adult.

60 Dagen - Zwart-wit Gillian KingWelk boek zou je op die moment willen kopen?
Zoveel! Mijn lijstje is zo ontzettend lang. Maar ik kijk heel erg uit naar het nieuwe boek van Gillian King, dus ik zou willen dat ik die nu al kon kopen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
In eerste instantie staan ze op auteur en voor zover mogelijk staat ook zoveel mogelijk van één uitgeverij bij elkaar.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees nooit e-books. Ik ben gewoon een te groot fan van fysieke boeken. E-books zullen nooit zo mooi in de boekenkast staan als fysieke boeken en daarnaast vind ik het fijn een fysiek boek vast te houden.

Heb je een favoriet boek?
Nee, eigenlijk niet, want het wisselt van tijd tot tijd. Op dit moment ben ik nog steeds verliefd op de The Selection Series van Kiera Cass en de New Adult boeken van uitgeverij Zomer & Keuning.

The Heir - Kiera Cass 2Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik denk dat het The Heir of The One is van Kiera Cass.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik ga ze even tellen! 191 (exclusief jeugdboeken). Valt mij eigenlijk nog best mee.

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik zag Ready Player One voor 5 euro liggen bij de Bruna, dus die kon ik niet laten liggen.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dankzij 60 Dagen van Gillian King heb ik het lezen sinds weer opgepakt, dus die verdiend hier een eervolle vermelding. Maar ook de Twilight Saga en The Hunger Games hebben er een aantal jaren geleden voor gezorgd dat ik plotseling weer heel veel las.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Heel vroeger las ik graag de Floortje boeken, dus dat is Cok Grashoff.

De It-Girl - Cecily von ZiegesarVan welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik denk dat De It-girl serie van Cecily von Ziegesar de meeste delen heeft dus dan heb ik van haar de meeste boeken in de kast staan.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen? Ik herlees boeken eigenlijk niet omdat er nog zoveel boeken op mij liggen te wachten.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee. Als het echt zo dramatisch is, dan stop ik er wel mee.

Spel je naam met de eerste letter van een boekKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Nee. Toevallig heb ik het geprobeerd tijdens de Blossom Books Readathon, maar toen heb ik van Jessica, Yessica gemaakt. Ik mis een boek dat begint met een J.

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #13”

  1. Weer twee nieuwe auteurs leren kennen die me waarschijnlijk echt wel liggen (Gillian King en Cecily von Ziegesar), bedankt ! PS. Kan ik beginnen met die mooi cover van It-girl of moet ik met een ander boek beginnen?

    1. Schaamteloos is inderdaad het eerste deel in de serie en je moet de serie wel op volgorde lezen. De covers zijn trouwens allemaal zo mooi als die eerste 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.