Blogger Vriendenboek #14

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Kim van Dansen in de Storm in de spotlight.

IMG_1397Naam: Hoi! Mijn naam is Kim.

Leeftijd: Ik ben geboren op 27 mei 1995. Dat maakt mij nu 20 jaar oud.

Wat studeer je of heb je gestudeerd?Ik heb nog niet kunnen studeren. Ik doe op dit moment wel een thuiscursus Pedagogiek. Dat hoop ik later nog te kunnen gaan studeren.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s? Naast lezen wandel ik ook graag met onze hond, een lieve Golden Retriever van zes jaar oud. Daarnaast knuffel ik graag met mijn konijntje en blog ik graag op www.dansenindestorm.nl. Omdat ik niet studeer of werk kan ik veel tijd aan mijn hobby’s besteden, dat is erg leuk.

Je favoriete eten? Volgens mij heb ik niet echt favoriet eten! Ik vind allerlei dingen erg lekker: pasta, enchiladas, gebakken aardappeltjes met boontjes en vegetarisch “vlees”, soep… Ik vind alles lekker, haha.

Je lievelingskleur? Als wit telt als kleur is dat mijn lievelingskleur. Als je flauw wilt zijn en zegt “zwart en wit zijn geen kleuren” dan ga ik voor een lichte variant van turquoise. Of toch mint? Ik kan niet kiezen!

Verzamel je (naast boeken) iets? Nee, niets, behalve herinneringen.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? Dat ligt eraan, ik heb twee boekenkasten. In de ene staan onder andere mijn kinderboeken. Daar zal waarschijnlijk een van de boeken van Carry Slee het langst staan. In mijn andere boekenkast is denk ik Paper Towns van John Green het langst staande boek. Deze boeken heb ik allebei gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd? Ja, helaas wel! Eigenlijk zijn het er meerdere. Ik heb een stapeltje boeken in mijn kast staan waar ik niet doorheen kwam de vorige keer dat ik erin begon. Een voorbeeld van zo’n boek is Landline van Rainbow Rowell. Dat ik hem nog niet heb gelezen betekent overigens niet dat ik hem ook nooit zal lezen. Waarschijnlijk zet ik me er wel een keertje toe. Vaak valt het dan ook best mee, maar het begin van dit boek trekt me niet.

Luister je naar audio-boeken? Nee, ik luister eigenlijk nooit naar audio-boeken. Best zonde, want het zou een handige manier zijn om meer te kunnen ‘lezen’. Op de een of andere manier trekken audio-boeken me totaal niet.

Heb je een favoriet genre? Mijn favoriete genre is nog steeds young adult of new adult. Best vaak doen mensen hier een beetje lacherig over, maar ach, ik vind het leuk en fijn om te lezen, dus waarom niet?

Welk boek zou je op dit moment willen kopen? Oh, een heleboel! Even nadenken hoor… Ik ben heel benieuwd naar de boeken van Hanna Bervoets en naar In Honor van Jessi Kerbi.

DSC05501Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen? Ik heb twee boekenkasten. Eentje met Nederlandse boeken en kinderboeken. Hierin staan de echte kinderboeken apart en op alfabet gesorteerd van de achternaam van de auteur. De ‘overige’ Nederlandse boeken staan bij elkaar en ook op alfabet van achternaam van auteur gesorteerd. Mijn andere boekenkast staat vol met Engelstalige boeken. Deze staan wederom gesorteerd op achternaam van auteur.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Ik lees voornamelijk fysieke boeken! Ebooks zijn wel erg makkelijk voor bijvoorbeeld ’s avonds in bed of op vakantie, maar ik vind fysieke boeken nog steeds het prettigst.

Heb je een favoriet boek? Eerlijk gezegd niet echt. Er zijn een hoop favorieten, maar één echte favoriet heb ik niet.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? Moeilijke vraag! Ik vind simpele covers erg mooi. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Fangirl van Rainbow Rowell. Young adults hebben meestal niet echt spectaculaire covers vind ik. Ik vind de cover van Looking for Alaska ook erg mooi.

DSC05503Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Ik denk dat ik ergens tussen de 100 en de 200 boeken in mijn kast heb staan. Ik heb ze niet geteld, hihi. Volgens Goodreads heb ik 84 boeken, maar hier zitten de kinderboeken en Nederlandse boeken lang niet allemaal bij.

Wat is je laatst gekochte boek? Het laatste boek dat ik heb gekocht is een bundel met gedichten: Mouthful of Forevers van Clementine von Radics.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? Dit kan ik mij niet meer herinneren. Ik denk dat het de boeken van Carry Slee: de kinderen van de Grote Beer. Deze heb ik met heel veel plezier gelezen en voorgelezen gekregen. Een boek dat ervoor heeft gezorgd dat ik graag voorgelezen werd was Jip & Janneke.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Dit waren Carry Slee en Francien Oomen! Ik vond altijd de boeken van de Kinderen van de Grote Beer heel erg fijn om te lezen toen ik klein was. Eerst kreeg ik ze voorgelezen, daarna heb ik ze zelf vele malen gelezen. Toen ik wat ouder werd (vanaf 10 jaar, denk ik) ben ik veel van Francien Oomen gaan lezen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? Van Carry Slee!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? Een van de boeken die ik al behoorlijk vaak heb gelezen is It’s Kind Of A Funny Story van Ned Vizzini. Daarnaast heb ik ook Jip & Janneke heel erg vaak gelezen, zowel toen ik klein was als toen ik wat ouder was. Voor Jip & Janneke geldt ook dat ik het altijd voorgelezen kreeg, toen zelf ben gaan lezen (en dat stiekem nog steeds best vaak doe). Daarnaast vind ik het erg fijn om de losse verhalen van Jip & Janneke voor te lezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? Nee, dat denk ik niet. Meestal heb ik meer problemen om door het begin van een boek heen te komen dan door het einde. Ik ben altijd wel benieuwd hoe het verder zal gaan, als ik eenmaal in het verhaal zit.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Mijn naam is kort, dus het zou moeten lukken, denk ik. Even kijken!
Ja, het gaat lukken.
K – Komt een vrouw bij de dokter van Kluun
I – I Was Here van Gayle Forman
M – Mockingjay van Suzanne Collins

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #14”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.