Getest en goedgekeurd #2

getest-en-goedgekeurdJullie weten ondertussen al dat de voor kookboeken gereserveerde planken in mijn boekenkasten, lichtjes doorbuigen onder het gewicht. Die boeken staan daar echter niet zomaar stof te trekken én het draagvermogen van een Billy-kast te tergen. Aan het herlezen van mijn favoriete fictieboeken kom ik jammer genoeg niet toe, maar het merendeel van mijn kookboeken wordt regelmatig uit de kast gehaald. De ene keer om er rustig in te bladeren én inspiratie op te doen, maar misschien wel vaker om meteen één van mijn favoriete recepten op te zoeken.

Ook andere non-fictie boeken, voornamelijk creatieve exemplaren, zorgen regelmatig voor inspiratie. In deze rubriek krijg je dan ook een aantal boeken te zien én datgene wat ik er uit maakte.

Oh ja, ondanks het grote aantal kookboeken maak ik ook regelmatig recepten klaar uit reclamebladen of online kookboeken zoals bijvoorbeeld die van Albert Heijn, Smulweb, … Ook die zullen hier aan bod komen wanneer ze zowel getest ALS goedgekeurd werden.

oreocreamcheesebrownies

Het recept van deze Oreo-roomkaasbrownies kan je hier terugvinden.

sconesalbertheijn

Datzelfde telt voor het recept van deze lekkere scones.

smeusdagelijksekost5

Deze Smeus komt uit het vijfde kookboek uit de Dagelijkse Kost-reeks.

veldslabaconsaladerudolphkookt2

Deze Veldsla-baconsalade met gebakken appeltjes ontdekte ik dan weer toen ik Rudolph kookt 2 mocht recenseren.

bananoffeehethummingbirdbakboekHet recept voor Bananoffeetaart uit het eerste Hummingbird Bakboek wilde ik eigenlijk al proberen zodra ik het boek in huis haalde. Alleen moest ik eerst nog even wachten tot ik een blikje Dulce de leche kon aanschaffen.

stoofpotjepompoenpistache

Dit recept kan je onder de naam Gevulde feestpompoenen terugvinden in The Green Kitchen Travels. Ik verwerkte het zelf tot een stoofpotje vermits ik geen kleine pompoenen kon vinden.

pastaschotelmettonijn

Deze Pastaschotel met tonijn, waarvan ik het recept tegenkwam op een Albert Heijn receptenfiche is best wel zwaar maar minstens even lekker.

allemaalrokjes2
Dit pandenrokje met sterretjesprint komt dan weer uit het boek ‘Allemaal rokjes’ van Madame ZsaZsa.

4 gedachten over “Getest en goedgekeurd #2”

    1. Ik ben ook fan, al helemaal wanneer ik er samen met een vriendin en een goede bijpraat-sessie van kan genieten.

  1. Mmm, banoffeetaart! Onlangs zijn Silke (van de blog Julienne) en ik een nieuwe uitdaging gestart: #kookboekweek. Met als bedoeling ook heel wat leuke recepten te testen en (hopelijk) goed te keuren!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.