Book Buying Tag

bookbuyingtagHet is alweer een hele poos geleden sinds ik een tag heb ingevuld. Of lijkt dat nu maar zo? Alleszins leek het me een leuk idee om er nog eens eentje uit te kiezen. Ik heb hier immers een heel deel tags opgeslagen waarvan het me tof leuk om de vragen ooit is een keertje zelf te beantwoorden. Deze Book Buying Tag die ik eind mei bij Merith van Just Some Random Stuff zag is daar alvast eentje van.

1. Ben jij verslaafd aan boeken kopen?
Sommige mensen zullen het ongetwijfeld moeilijk vinden om dit te geloven – maar ik heb GEEN verslaving wat het kopen van boeken betreft. Echt niet!

boekenfestijn-maart-20152.Wanneer koop je meestal boeken?
Doorgaans bestel ik enkele boeken wanneer ik voor mijn kerst of verjaardag geld heb gekregen. Die bedragen worden immers meteen verdeeld in een boeken -en knutselbudget. Al koop ik door het jaar ook wel eens een nieuw of tweedehands boek. Of meerdere tegelijk wanneer ik geluk heb op het Boekenfestijn 😉

kresleycoletheimmortalsafterdark3. Hoeveel boeken koop je meestal per keer?
Goh, dat wisselt eigenlijk heel erg. Deze maand kocht ik bijvoorbeeld in één keer twaalf boeken terwijl er de maand voordien geen enkel boek werd gekocht. In juni plaatste ik dan weer een bestelling bij The Book Depository en ik profiteerde van een Kruidvat-actie waardoor ik in totaal 9 boeken kocht.

4. Ga je meestal alleen boeken kopen, of met iemand samen?
Ik stap wel af en toe met een vriendin bij een boekenwinkel binnen maar dan beperken we ons doorgaans tot een rustige verkenningstocht. Kopen doe ik minder vaak in gezelschap, al is dat zeker geen bewuste keuze en heb ik dus eigenlijk geen flauw idee hoe dit komt.

5. Wat trekt je aan in een boek?
Euhm … ik ben niet iemand die impuls-aankopen doet. Wanneer ik een boek koop betekent dit doorgaans dat het al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Bijvoorbeeld een vervolgdeel op een serie die ik goed vind, of een nieuw boek van een auteur wiens boeken ik heel graag lees. De enige plek waar ik me wel tot een impuls-aankoop zou durven te laten verleiden is op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel. Al merk ik dat ik dit steeds minder doe wegens plaatsgebrek. De flaptekst van een boek is voor mij doorslaggevend.

bestellingthebookdepository6. Als je boeken shopt, is er dan een specifiek genre waar je meteen naartoe gaat?
Ik merk dat ik de laatste tijd vooral fantasy-boeken en paranormal romance aanschaf. Romantische verhalen en thrillers zal ik sneller ontlenen bij de bibliotheek of het zou er één van een auteur moeten zijn die ik heel graag lees. Ook kookboeken heb ik in het verleden al meerdere keren aangekocht.

mercyfalls7. Koop je boeken liever nieuw, tweedehands … of maakt dat niet uit?
Eigenlijk maakt dit me niet zo zeer uit zolang het boek nog in goede staat is. Ik vind het zowel leuk om op een rommelmarkt tweedehandse koopjes op de kop te tikken als in een boekenwinkel rond de snuisteren of online op zoek te gaan naar leuke boeken én mooie prijzen.

8. Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boeken per maand?
Oei, daar vraag je iets. Ik heb net al mijn boeken-uitgaven opgeteld én gedeeld door de 8 maanden die ondertussen al zijn gepasseerd. Blijkbaar spendeer ik dan gemiddeld zo’n 27€ per maand aan boeken.

9. Heb je jezelf wel eens een boek-shopverbod opgelegd?
Ja én nee. Ok, dat klinkt waarschijnlijk gek – maar ik mag van mezelf boeken kopen zolang mijn boekenbudget niet is uitgeput. Dat budget bestaat uit het geld dat ik krijg als verjaardags -of kerstcadeau. Maar ook wanneer ik oudere boeken verkoop zal de eventuele opbrengst hiervan in dit budget terechtkomen.

10. Hoe lang duurt het voordat je aan een boek begint nadat je het hebt gekocht?
Dit kan heel erg verschillen van boek tot boek. Zo heb ik nog steeds boeken in die kast staan die ik jaren geleden heb aangekocht terwijl andere boeken binnen de kortste keren na aankoop verslonden worden.

norarobertsdevillathuishaven11. Koop je liever meerdere voordelige, dunne boeken, of één duur, dik boek?
Eigenlijk kijk ik niet zozeer naar het volume van een boek maar wel naar de prijs. Als ik voor dezelfde prijs meerdere boeken kan aankopen dankzij een tijdelijke actie of een tweedehandse site dan zal ik die kans niet snel laten schieten. Ik zal echter wel langer nadenken over het al dan niet aankopen van een duurder exemplaar.

12. Heb je nog iets te zeggen over je boekverslaving.
Ah nee, want ik heb geen verslaving. 😉 Goh, ik merk dat er wel iets is veranderd in mijn aankoopgedrag. Wanneer ik dertien jaar geleden naar het Boekenfestijn ging kwam ik doorgaans met een groot aantal boeken terug thuis. Ondertussen ben ik echter selectiever geworden en vermits de prijzen op het Boekenfestijn gestegen zijn is dat waarschijnlijk maar goed ook.

Ik vervolledig geen series meer als ik ze niet echt graag wil terwijl ik dat vroeger waarschijnlijk wel zou gedaan hebben omdat ik een onvolledige reeks zo triestig vind. Vroeger kocht ik ook makkelijker een chicklit bij de kringloopwinkel vermits die erg goed meevielen in prijs, maar ik merk dat ik de laatste tijd enkel nog geld wil spenderen aan boeken waarvan ik vrij zeker ben dat ik ze vaker als één keer zal willen lezen. Al heb ik nog steeds geen oplossing gevonden voor het tijdgebrek waardoor ik niet aan herlezen toekom. 😉

4 gedachten over “Book Buying Tag”

  1. Knap hoe je dat regelt, en handig! Ik ben wel een beetje verslaafd aan boeken kopen, maar soms heb ik er gewoon echt geen geld voor, haha. Dan kan ik niet anders dan wachten tot mijn maandloon weer gestort is. Ik kijk zo uit naar het boekenfestijn!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.