DIY-project #6

diyprojectEnkele jaren geleden ontdekte in Pinterest. Die ondertussen alom gekende site stond toen nog in de startblokken én bleek een hele ontdekking voor me te zijn. Binnen de kortste keren speelde ik meerdere uren kwijt door van de ene knappe pin in de volgende map terecht te komen. Vermits ik alles graag gesorteerd hou had ik al snel een massa aan mapjes bij elkaar verzameld. Eentje met boek-gerelateerde zaken, een ander volgeladen met foto’s van mooie bibliotheken. Maar ook een map vol Harry Potter-gerelateerde pins, een Star Wars-map, inspirerende quotes, kunst met raven, uiltjes, fantasy artwork, paarse bloemen, … Oh ja én ook enkele creatieve mapjes.


Ha! Enkele … dat gaat niemand geloven én ze hebben nog gelijk ook. Ik bewaar er foto’s van eigen creaties maar doe er ook heel veel inspiratie op. Veel te veel waarschijnlijk want ik heb geen flauw idee wanneer ik al die ideetjes ooit ga kunnen uitwerken. Daarom besloot ik om een selectie te maken met boekgerelateerde DIY-projectjes.

Het is jullie ondertussen waarschijnlijk al wel opgevallen dat ik fan ben van haalbare diy’s. Liefst zonder een lange zoektocht naar de benodigde materialen. Ook dit keer is dat niet anders … een makkelijke én voordelige diy!

Screenshot from 2015-08-23 13:38:41

Een computer en degelijke printer zijn wel noodzakelijk. Vermits het effect van onze printer niet zo denderend was liet ik mijn ontwerp thuis bij mijn ouders afdrukken. Zelf maakte ik gebruik van Pickmonkey voor het ontwerpen van mijn illustraties én die is gelukkig nog steeds gratis te gebruiken.

diy5materiaal
Naast een computer en printer zijn dit de enige materialen die je nodig hebt: schaar, afgeprinte illustraties in cirkelvorm (al kan je uiteraard even goed met een andere vorm werken), magnetische vellen en plastic folie.

20150902_202320
Eigenlijk komt het vanaf hier vooral neer op knipwerk. Knip de illustraties dicht naast de rand uit zodat je er zoveel mogelijk op het magneetvel kan plakken. Die vellen zijn zelfklevend dus daar heb je niet veel werk mee.

20150902_203400

Vervolgens knip je het vel in twee of drie stroken (afhankelijk van de breedte van je folie) en overtrek je de illustraties met plasticfolie. Het zal je magneten geen onsterfelijkheid bieden, maar hun duurzaamheid wordt er wel een pak groter van én je wil er uiteraard zo lang mogelijk van kunnen genieten.

20150903_134937
Tenslotte knip je ze nogmaals uit maar dit keer mooi op het randje én dan zijn je gepersonaliseerde magneten klaar.
Ik heb slechts één van mijn prints verwerkt, vermits ik met de resterende nog wat andere knutselprojectjes wil uitproberen.

20150903_135219

20150903_135316

8 gedachten over “DIY-project #6”

      1. Daar heb ik ze zelf ook al voor gebruikt. Mini-bladwijzers die ik nadien verwerkte in een kaart zodat de ontvanger twee leuke verrassingen per post kreeg toegestuurd … een kaartje én een afneembare bladwijzer. 🙂

  1. Wow, dat is supertof joh! Goed uitgelegd, mooie duidelijke foto’s, ik houd hiervan. ^^ Je zou eigenlijk alle foto’s onder elkaar moeten zetten en het op Pinterest delen, dit is superleuk om te doen!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.