Blogger Vriendenboek #15

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Emmy van Zon en Maan in de spotlight.

emmyNaam: Emmy

Leeftijd:25

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Na het VWO ben ik naar de kunstacademie gegaan, waar ik ben afgestudeerd in de richting illustratie. Vervolgens heb ik de verkorte deeltijdopleiding tot docent beeldende vorming gedaan. Tegen de tijd dat dit online komt, ben ik als het goed is afgestudeerd.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Natuurlijk teken ik ook heel graag. Ook kijk ik graag series, schrijf ik een woordje, bak ik graag cake, ben ik bezig met mijn blog en dagdroom ik. Helaas lukt het me niet er zo veel tijd in te steken als ik eigenlijk zou willen.

Je favoriete eten:
chocola? Italiaans… Sushi. Eigenlijk lust ik het meeste wel. Ik kan echt heel erg genieten van eten.

Je lievelingskleur:
Paars. Al hou ik ook van groen en blauw. Eigenlijk kan ik alle kleuren enorm waarderen, maar paars vind ik echt een mooie kleur.

Foto 10-08-15 16 06 18Verzamel je (naast boeken) iets?
Geld om boeken te kopen? Haha nee hoor. Echt verzamelen niet geloof ik.. Al zou ik wel meer copic markers en Funko-pop figuren willen hebben. Overigens heb ik wel veel boekenleggers, kaarten en linnen tasjes.. maar die spaar ik niet bewust. Vroeger verzamelde ik badeenden en ook wel uiltjes.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Phoe.. Ik denk Harry Potter? Nu moet ik er een kanttekening bij maken, want ik heb ooit – op aandringen van mijn ex – de eerste drie boeken verkocht omdat we deze dubbel hadden. Daar heb ik oprecht spijt van!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, een of ander fantasyboek wat ik gelukkig al heb verkocht. Ik weet de titel zelfs niet meer. Ik wilde destijds meer fantasy lezen (young adult was er nog niet!) en het leek me wel aardig. Maar nee.

Luister je naar audio-boeken?
Eigenlijk niet. Daar heb ik de concentratie niet echt voor.

Heb je een favoriet genre?
Young adult, urban fantasy en historische fictie. Liefde.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Oh zo veel! Ik heb altijd een enorme wishlist, maar ben heel benieuwd naar An Ember in the Ashes.. Gelukkig komt deze naar Nederland.

Foto 10-08-15 16 18 14Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Phoe.. Sommige boeken staan op grote (en dus op taal) en verder op uitgever en genre. Een beetje mijn eigen logica.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Vooral fysieke. De ebooks die ik lees zijn voornamelijk recensie-exemplaren.

Foto 10-08-15 16 06 29Heb je een favoriet boek?
Nee.. Ik heb een hele berg boeken die ik fantastisch vind. Maar ik geef altijd ‘Harry Potter’ als antwoord op deze vraag. Door Harry Potter ben ik gaan lezen.

Foto 10-08-15 16 06 41Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Lobsters, niet omdat hij kwijlwaardig is, maar meer omdat ik hem zelf heb ontwerpen. Daar ben ik ZO trots op!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik bezit 766 boeken, rond de 20 graphic novels en meer dan 100 manga.

Wat is je laatst gekochte boek?
Twee boeken van Darren Shan (bij moment van schrijven) deel 2 en 5 van de Zom-B serie kocht ik voor een mooie prijs bij de ABC in Den Haag.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Harry Potter. Always. Daarvoor had ik er serieus moeite mee en stond er in elk rapport ‘wel blijven lezen, Emmy’. Sindsdien ben ik echt van lezen gaan houden en heb ik heel wat historische en magische jeugdboeken verslonden.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
J.K. Rowling (ik zie een verband!), Darren Shan, Simone v/d Vlught en Eoin Colfer. Nog steeds behoren zij tot mijn favorieten.

Foto 10-08-15 16 06 50Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Darren Shan, denk ik.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Alle Harry Potter delen, vooral de eerste vier.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja.. Het afgelopen jaar was dit vooral ‘IJskoud’ van J. Lynn. Wat vond ik dat een stom boek, zeg!

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Eh… de Y is altijd moeilijk.. Maar ik ga mijn best doen! …Ik heb dus een beetje vals gespeeld bij de Y en de U. #sorrynotsorry

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

7 gedachten over “Blogger Vriendenboek #15”

    1. Dat zal ze graag horen Rowan. Binnenkort heb ik opnieuw plek voor nieuwe inzendingen. Mocht je willen meedoen dan mag je me gerust een mailtje sturen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.