Knip & snoeiwerk

knipensnoeiwerkNee hoor, ik heb niet de tuin onder handen genomen maar wel de site. Zoals jullie misschien wel weten is Zwartraafje ooit gestart als een site en later is er een blog bijgekomen. Geleidelijk aan ben ik echter steeds meer tijd in de blog beginnen investeren en werd de site een ‘beetje’ vergeten. Het leek er zelden van te komen om hem nog eens helemaal up-to-date te krijgen én het afgelopen weekend besloot ik dan ook om er eens met de grove snoeischaar door te gaan.

Jullie hebben het misschien wel gemerkt aan de links bovenaan deze blog. Die brengen jullie immers naar de verschillende webpagina’s van de Zwartraafje-site en sinds enkele dagen staan er plots wat minder als in het begin.

vhsvideobandenZo kon je vroeger terecht op het overzicht van mijn filmcollectie. Oorspronkelijk kon je op elke afbeelding klikken en kwam je bij een pagina met korte inhoud en gegevens als titel, auteurs en dergelijke terecht. Die omschrijvingen had ik een tijdje terug al laten wegvallen vermits sites als Imdb daar veel beter voor zijn geschikt. Ondertussen leek het me ook een beetje overbodig geworden om te laten zien welke dvd’s er hier in de kast staan dus de filmrubriek werd afgevoerd.

Datzelfde telt ook voor de cd-pagina. Ook hier kon je eerder op elke albumhoes klikken om vervolgens bij een pagina uit te komen waar de uitvoerder, titel, productiejaar en zelfs alle lyrics werden vermeld. Alleen tja … er bestaan belachelijk veel sites waar je terecht kan om lyrics op te zoeken en dus leek het me een beetje gek dat ik daar tijd bleef in steken. De cd’s staan dus nog steeds mooi in de kast maar niet meer op de site.

foreverfriendsboekensteunenVerder besloot ik ook om de Forever Friends-pagina te verwijderen. Geen schrik, ik ben nog steeds fan van deze beren, maar vermits ik dezelfde afbeeldingen ook op de Forever Friends Facebook-pagina deel leek het me nogal onzinnig om steeds in herhaling te vallen én er ook twee keer tijd aan te spenderen. Alhoewel ik meteen ook eerlijk moet bekennen dat ik er niet vaak aan denk om nieuwe foto’s te posten op deze FB-pagina.

theezakjesDe laatste pagina die werd weggeknipt is het overzicht van mijn theezakjes-collectie. Iedere keer dat er nieuwe theezakjes bijkwamen nam ik immers nieuwe foto’s – die ik dan vervolgens moest uploaden om de oudere te vervangen. Het werd een nogal omslachtige bedoening én eigenlijk had ik er zelf niets aan vermits ik enkel mijn kaften even uit de kast moet nemen om op te zoeken of ik een specifieke zakje al dan niet heb.

Vermits ik niet de enige boekenworm ben die graag in anderen hun boekenkasten op verkenning gaat kan je wel nog steeds mijn online boekenplanken bekijken waar mijn eigen collectie op genre is ingedeeld. Ook het recensie-overzicht is gebleven en dat telt ook voor de foto’s van eigen creaties (kruisjessteek, haakwerk, breiwerk, versierde cupcakes, kaartjes, bladwijzers, …), mijn online-receptenverzameling én enkele van mijn favoriete quotes.

Hopelijk hou ik nu in de toekomst wat meer tijd over om te lezen, bloggen én knutselen.

3 gedachten over “Knip & snoeiwerk”

    1. Dat is de eerste keer dat ik een mede-verzamelaar ‘ontmoet’. Vanaf nu zal ik eventuele dubbele exemplaren voor je apart houden. Misschien kan ik ze eens opsturen met de post.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.