The Shadows – J.R.Ward

theshadows

Titel: The Shadows                                         (The Black Dagger Brotherhood, #13)
Auteur: J.R.Ward
Uitgeverij: Penguin Group
576 p.

Je hebt gelijk hoor … ik recenseer niet elk boek dat ik lees. In de eerste plaats omdat ik anders nog minder leestijd zou overhouden en deels omdat ik het wel leuk vind dat er naast recensies ook andere boekgerelateerde blogposts op Zwartraafje verschijnen. Ik hou persoonlijk wel van die variatie en hoop dat jullie dat ook doen. Bovendien is het soms vrijwel onmogelijk om een boek te recenseren.

Neem nu bijvoorbeeld dit dertiende boek uit de Black Dagger Brotherhood-reeks. Geloof me het is gewoon niet haalbaar om dit exemplaar te recenseren zonder jullie met spoilers rond de oren te slaan. Al vanaf het derde of vierde boek in deze serie verklapte enkel de samenvatting op de achterflap al een aantal zaken en dat werd alleen maar erger naarmate de reeks verder evolueerde.

Vermits ik ook bij dit boek zelfs de flaptekst niet kan vermelden zonder iets te verklappen leek het me een beter idee om een lijstje samen te stellen met zaken die ervoor zorgen dat ik nog steeds niet genoeg heb van deze serie

*

 Dertien is in dit geval duidelijk geen getal dat ongeluk brengt – ik hou zelfs nog meer van dit boek dan bij enkele van de vorige.

*

Waar ik in het begin even moest wennen aan de grote hoeveelheid verhaallijnen én perspectieven vind ik het ondertussen net héél erg leuk om zowel de vorige personages te blijven volgen én nieuwe karakters te leren kennen.

*

Ik wil ook echt weten hoe het verder gaat met hen én de nieuwe karakters die in dit boek werden geïntroduceerd.

*

Ik hou ervan dat deze boeken een mooi evenwicht hebben. Niet enkel erotiek, maar ook veel actie, loyaliteit, drama, romantiek, dreiging, fantasy, …

*

Het taalgebruik is wel wat wennen. Er wordt best wel wat gevloekt in deze serie én de conversaties lezen ook echt als gesprekken in plaats van mooi opgevoerde scripts. Dit zorgt er dan weer wel voor dat de personages dichter bij de lezer lijken te staan.

*

Bij elk nieuw boek komen er meer verhaallijnen bij, als er eentje doodloopt wordt er meteen een nieuwe aangesponnen en verweven met de rest. In welgeteld één boek van de hele reeks leek dat even wat teveel te worden, maar naarmate de serie vordert, lijk je perfect te kunnen volgen ondanks die grote hoeveelheid personages, hun uitgebreide voorgeschiedenis én elke nieuwe verrassing die de schrijfster voor je in petto heeft.

*

Ik ben echt heel benieuwd naar het volgende boek in de BDB, maar vrees dat ik daar nog even op zal moeten wachten.

*

Schrijven jullie van elk gelezen boek een recensie?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.